Šta je novo?

Novi Sad - Gradski prevoz (autobusi, taksi)

Мислим да не постоји ниједно разумно објашњење да колор шема која постоји деценијама у НС-у и по којој је исти препознатљив буде промењена због приватника.

А опет ето га Београд где у зависности од партије на власти имамо аутобусе у бојама те странке (буквално), затим црвене да би на крају стигли до Немањићке плаве. Тако да логика и разум тешко да ће се употребљавати и у Неопланти кад (и ако) се буде доводио нови превозник.

Можда добијемо љубичасте аутобусе на крају.

I za koga je na kraju onaj električni BMC, s obzirom da je ofaraban u plavu novosadskih buseva?

Мислим да не постоји ниједно разумно објашњење да колор шема која постоји деценијама у НС-у и по којој је исти препознатљив буде промењена због приватника.

А опет ето га Београд где у зависности од партије на власти имамо аутобусе у бојама те странке (буквално), затим црвене да би на крају стигли до Немањићке плаве. Тако да логика и разум тешко да ће се употребљавати и у Неопланти кад (и ако) се буде доводио нови превозник.

Можда добијемо љубичасте аутобусе на крају.
Takođe u Niš imaju sve žive boje autobusa od crvenih plavih zelenih.... (gradskih)

Ubrzava se puštanje zglobnih buseva u saobracaj.
Juce sa pocetkom septembra pusteno je 4 Solarisa, 1117, 1118, 1120 i 1121. Danas je u garazu stiglo jos 3 ofarbana, 1122, 1123 i 1128. Trebalo bi sve do oktobra da bude gotovo, sa sve Skanijama ocekujem da ce svi biti pusteni najkasnije do 9-10. oktobra.

Da li neko zna šta je sa Ikarbus-om Ik-218N GB 964? Nisam ga dugo video.

Da li bi neko mogao sle****a iz BusLogic-a da javi da pola stajalište ne očitava buseve već dva dana ili mi prosledi kontakt telefon na koji bih im mogao ti reći to i da liniju 14 normalno trasiraju, a ne da se na stajalištima, na kojima se mogu videti busevi, prikazuju busevi iz suprotnog smera...

Ti nisi njihov klijent, to moraš da javiš JGSPu. Verujem da ćeš lako naći njihove kontakte.

Ti nisi njihov klijent, to moraš da javiš JGSPu. Verujem da ćeš lako naći njihove kontakte.
Kome? Dispečer se ne javlja, a ovi iz NSmart centra šalju na njega. A preko mejla nema živica jer su me prošle godine pravili budalom dva meseca dok se i drugi nisu počeli žaliti u vezi tog problema.

Kome? Dispečer se ne javlja, a ovi iz NSmart centra šalju na njega. A preko mejla nema živica jer su me prošle godine pravili budalom dva meseca dok se i drugi nisu počeli žaliti u vezi tog problema.
Upravo je rešen problem.

IMG20251001215959.jpg

1137..na 71.

Однедавно (чини ми се од прошле недеље) на линији Центар - Железничка станица Петроварадин саобраћају зглобни аутобуси. Данас су возили један сканија HESS и један соларис.

Данас сам се први пут возио београдским соларисом у Новом Саду (ЈГСП г. бр. 1117) па ево и две фотке унутрашњости.

1000058853.jpg

1000058854.jpg

С обзиром да редовно користим градски превоз у оба града, врло занимљиво ми је било да чујем звук београдских солариса у Новом Саду. Хармоника се прилично чује, чак и при блажим скретањима.

Нажалост, био је мрак и аутобус је на окретницу стигао пред сам полазак (паузу сад прави преко пута, на излазном стајалишту испред СНП-а) тако да нема оних занимљивијих фотографија - фотографија спољашњости.

Uh, imaćemo mnogo putnika u Petrovaradinu, dolaziće puno ljudi kojima trebaju konekcije, što sa severa, što sa juga, možda žele da putuju dalje, kako da rešimo problem?
JGSP Novi Sad: zglobni autobus za centar™

Од првог дана су требали зглобови да иду а не двовратни 501Г.
Ja ovde vidim drugi problem: centar je potreban samo turistima. Da su hteli da reše problem, pojačali/uveli bi linije ka autobuskoj stanici i drugim delovima grada i uveli dodatna stajališta za šatl. Veća je gužva u 3 i 9 i šezdeseticama nego u šatlu za centar.

Uh, imaćemo mnogo putnika u Petrovaradinu, dolaziće puno ljudi kojima trebaju konekcije, što sa severa, što sa juga, možda žele da putuju dalje, kako da rešimo problem?
JGSP Novi Sad: zglobni autobus za centar™
I pre neki dan su (mislim) prvi put poslali zglobni vanredni bus, raspada se neironično - svaka rupa te odbaci 30cm

Ja ovde vidim drugi problem: centar je potreban samo turistima. Da su hteli da reše problem, pojačali/uveli bi linije ka autobuskoj stanici i drugim delovima grada i uveli dodatna stajališta za šatl. Veća je gužva u 3 i 9 i šezdeseticama nego u šatlu za centar.
А које линије би требало увести? ЈГСП једва покрива и редовне линије, интервали ван шпицева и викендом су криминални (преко 15-20 минута) тако да не видим да је реално увођење више шатл линија. Не видим потребу да постоје додатна стајалишта до преласка Варадинског моста. Евентуално увођење стајања код Базара и продужетак ка железничкој са стајањем на Футошкој (тиме би се покрио и приград па и преседање на међуградске аутобусе, ако тога уопште има). И ту би им, због продужења, требао бар још један аутобус (тренутно се врте два). Више од тога тешко.
Ово ти пишем као неко ко није туриста и ко не иде у центар већ на периферију. Ја први морам да кренем бар 15-20 минута раније него што је то некад било, али знам да није реално да постоји шатл бус до Клисе, Насеља, Телепа итд.
Шатл није баш увек празан. Из смера Петроварадина буде пун ако не наиђе пре њега ниједан други бус. Ако ипак наиђе нешто друго, сви трче на то и праве гужву, а шатл их после претекне. Из центра у јутарњем шпицу исто буде прилично попуњен. Уопштено гледано, људи су прилично лоше информисани, чак и млађи, који стално дрндају телефоне и могли би да уђу на сајт Србијавоза и ЈГСП-а да сазнају нешто корисно.

Poslednja izmena:
Тај смешно мали град је пре 10-15 година на главним линијама (1, 2, 3, 4, 5, 8, 9) имао интервале ван шпица око 10 минута, а викендом око 15 минута. И не разумем шта значи смешно мали град? У оквирим Републике Србије је други по величини. Је л' не заслужује бољи превоз?

Тај смешно мали град је пре 10-15 година на главним линијама (1, 2, 3, 4, 5, 8, 9) имао интервале ван шпица око 10 минута, а викендом око 15 минута. И не разумем шта значи смешно мали град? У оквирим Републике Србије је други по величини. Је л' не заслужује бољи превоз?
Sa ovom vlasti mu ni ne treba niti zaslužuje, pozz

Što je sasvim okej, NS je smešno mali grad i po broju stanovnika a i po površini.
Nema potrebe za više buseva nego na 20min van "špica", jedino ako će prasad sa klise da voze do pezosa svaki dan.
Davno gluplji komentar na ovom forumu nije vidjen. Ovako razmisljaju i čelnici JGSPa izgleda, mozda i ti tu sedis.

7 мора да иде на 5 минута радним даном а викендом највише на ових 11 као сада. 8 радним даном бар на 8 минута, викендом исто на 11.

Ово ти пишем као неко ко није туриста и ко не иде у центар већ на периферију
Hajde mi isplaniraj putovanje javnim prevozom do autobuske stanice u 15 časova. Napomena: sa mnom je osoba koja ima poteškoće u kretanju. Dva najbitnija tranzitna hub-a u gradu su ti povezana prigradskim autobusima, koji imaju rupu između 14 i 16, pa do 19 i onda ne postoje sve do narednog jutra. Presedanje? Autobusi idu sa intervalima od po 20-30 minuta. Vremenska karta? Dobra fora. Naravno da će da se nađe neko ko će da kaže da idemo taksijem, i naravno i da idemo taksijem, ali postoji javna usluga koja se plaća prvenstveno iz budžeta.
Nema potrebe za više buseva nego na 20min van "špica", jedino ako će prasad sa klise da voze do pezosa svaki dan.
Jezivo.

Vrh