Šta je novo?

Zašto je saobraćaj u Srbiji takav kakav je?

Istina. A niko ne zna zašto. Na putu do kuće sam gledao sve i uživo i preko kamera, i nisam video nikakav generalni uzrok svega ovoga.

Doduše ono što jeste primetno je da danas nema bumbara na raskrsnicama, odnosno ima ih mnogo manje. Moguće da su im dali slobodno posle onog ćaci vašara u nedelju, kad je gamad blokirala pola grada. I pošto ih danas nije bilo (dovoljno) na Slaviji i na Autokomandi su Srbende često ostajale "zagljavljene" u raskrsnicama pa blokirali poprečne pravce, pogotovu na Autokomandi.

A juče su uspeli da naprave i školski gridlock na Novom Beogradu
MOIk9kpTURBXy8zOTNkNDg2ODMzMTljYTc4MmJiYTdkYmE0OGI1OTY3MS5qcGeRkwLNAcIA3gACoTAFoTEC

Evo celog snimka.

Ja tvrdim da je nemoguće u špicu da ovakva rasksrnica bude protočna bez semafora ili saobraćajca.

Pa čak će nastajati zastoji i ako postoje semafori, ali bez posebnih ciklusa za levo skretanje jer će ljudi ulaziti u raskrsnicu i ako ne mogu da prođu u tom trenutku.

I da nema pandura, da ne radi semafor, da nema znaka, dovoljno je i postovanje pravila desne strane da se ovo ne desi, ali kod nas nema ni probližno saobraćajne kulture i samo-discipline da se to desi. Zna se ko ima prednost u odnosu na koga i kraj! Ili ako je nedge gužva zbog ,,levak" sistema, ide 1-. Nego kod nas je sistem - kako se ko snadje. Ako je neko bolji vozač, on će da se isprovuče, a ko nije, on će da bude zaglavljen, sviraće mu svi,...Ljudski faktor je u velikoj meri uzrok saobraćajnih gužvi, bar kod nas.

Malopre na nesrećnom reditu vidim pitanje neke što je napravila sudar dok je vozila u rikverc i otišla sa mesta čukanja nakon toga. I najlajkovaniji komentar, ako dođe do nečega, kaži da je ona tebe udarila i ne pominji vožnju u rikverc. Kukala nam majka, kakvim beskrupuloznim slepcima smo mi okruženi.

Vrh