Ne nadaš se šengenu? U pravu si, to je glupost. Uzeli su ljudima iskonu bodljikavu žicu i pasoške kontrole!samo da nam ne cornu vojvodinu, tazbina mi tamo, de da cekam na granici
Ne nadaš se šengenu? U pravu si, to je glupost. Uzeli su ljudima iskonu bodljikavu žicu i pasoške kontrole!samo da nam ne cornu vojvodinu, tazbina mi tamo, de da cekam na granici
Glupost, nisu problem pare nego ruska cokula nama za vratom sa sve siljatim kramponima da ostane sto duze.Bila je priča da Rusi i da su hteli da prodaju mi ne bi imali odakle da platimo.
Glupost, nisu problem pare nego ruska cokula nama za vratom sa sve siljatim kramponima da ostane sto duze.
Nismo sami birali. Postoji nesto sto se zove geopolitika i uticaj sila na male proksi drzave poput nase. A nas ruska cokula gazi dugo, sad su se i druge cokule pojavile.Kakva cokula? Niko nas nije terao da im prodajemo NIS. Niko nas nije terao da kupujemo od njih gas. Sami smo to birali. Ali nas zato sad tera neko drugi da se odreknemo jeftinog ruskog gasa, da se odreknemo domaćeg prerađivanja nafte itd. Isti oni koji su nas cokulom terali i dalje nas teraju da se odreknemo dela teritorije od 1998. do danas.
Dobro, jel stvarno mislis da u budzetu nema para da se otkupi taj njihov deo. Evo da se ti i ja pitamo za to, imamo kljuceve trezora i mislimo dobro za zemlju i gradjane, da li bismo nasli pare u budzetu? Ajd bas me zanima sta mislis, a imaj u vidu na sta sve idu i trose se pare? Srbija nije sriomasna ali je vode zlikovci i pljackasi pa nema para za ono za sta bi trebalo da ima.Kakva cokula? Niko nas nije terao da im prodajemo NIS. Niko nas nije terao da kupujemo od njih gas. Sami smo to birali. Ali nas zato sad tera neko drugi da se odreknemo jeftinog ruskog gasa, da se odreknemo domaćeg prerađivanja nafte itd. Isti oni koji su nas cokulom terali i dalje nas teraju da se odreknemo dela teritorije od 1998. do danas.
Dobro, jel stvarno mislis da u budzetu nema para da se otkupi taj njihov deo. Evo da se ti i ja pitamo za to, imamo kljuceve trezora i mislimo dobro za zemlju i gradjane, da li bismo nasli pare u budzetu? Ajd bas me zanima sta mislis, a imaj u vidu na sta sve idu i trose se pare? Srbija nije sriomasna ali je vode zlikovci i pljackasi pa nema para za ono za sta bi trebalo da ima.
Немамо ми тај капацитет...Što stati na KiM???
Ne treba se vremenski ograničavati! Glupo je, nije patriotski i uskraćuješ nam iskoni izlazak na more koji smo imali.
Pogledajte prilog 253672
Па ако уђемо у ЕУ, ето ти римског царства. Потпуни губитак суверенитета, туђа војска на твојој територији.ајмо да се вратимо у римско царство... Живимо сада а не у прошлости. Свака држава има свој суверинитет и међународно призната...
Nismo sami birali. Postoji nesto sto se zove geopolitika i uticaj sila na male proksi drzave poput nase. A nas ruska cokula gazi dugo, sad su se i druge cokule pojavile.
Pogledaj nazive ulica u Beogradu, nasu istoriju, broj ruskih spomenika, sentiment naroda, pa mi reci da li nas nije mahom ruska gazila. Nisu nas direktno bombardovali ali su nas dobrano iskoristili. Nas nije gazio ko nije hteoČekaj, ti zaista želiš da kažeš da nas je ruska cokula gazila dugo i niko drugi, nego ti drugi tek sad počinju da nas gaze. Jesi li ti prespavao devedesete?
Naravno da postoji geopolitika i uticaj većih sila na manje države. Ali izbor uvek postoji, sa posledicama, naravno. Jednu od posledica vidimo danas.
Hvala na odgovoru, sve mi je jasno. Prebacujes diskusiju na neki drugi teren, sam uvodis u pricu Amere pa onda dajes neke argumente kako su Rusi bolji od Amera pa treba stoga njima da potrcimo u zagrljaj.Kakve veze ima koliko novca ima u budžetu Srbije ako Rusi nemaju interesa da prodaju svoj udeo Srbiji? Sad ćeš ti da kažeš drže nam Rusi omču oko vrata. Pa ne drže Rusi nego Ameri koji se mešaju u ekonomske odnose dve suverene države. Da li se Rusija mešala u ekonomske odnose Srbije i SAD? Jesu li Rusi ti koji seju haos po celoj zemaljskoj kugli i debelo zarađuju od toga na tuđoj nesreći ili Ameri?
Da nismo izabrali dobru stranu, na primer? U ovom svetu price o suverenitetu su iluzija, osim kad si jedan od najvecih.Немамо ми тај капацитет...
А и нису светске прилике.
Па ако уђемо у ЕУ, ето ти римског царства. Потпуни губитак суверенитета, туђа војска на твојој територији.
Србија тј Југославија је била међународно призната па су отели Космет. О чему нам то говори?
Hvala na odgovoru, sve mi je jasno. Prebacujes diskusiju na neki drugi teren, sam uvodis u pricu Amere pa onda dajes neke argumente kako su Rusi bolji od Amera pa treba stoga njima da potrcimo u zagrljaj.
Sta bi bilo nama u interesu, gradjanima ove zemlje?
Slazem se 100%, kako to uraditi u ovim trenutnim uslovima? Ako se nista ne promeni, snabdevanje nece biti stabilno niti ce cena biti slicna kao sad.Osiguravanje stabilnog snabdevanja građana i privrede naftnim derivatima i gasom uz finansijske uslove slične dosadašnjim, imajući u vidu inflaciju i kretanje cena na globalnom tržištu.
Otimanjem imovine državi sa kojom si trenutno u pregovorima oko dugoročnog gasnog aranžmana sigurno to nećeš postići.
За целу ову збрку са НИСом су криви искључиво амерички економски хегемони.
Mađari potpisali sa Francuzima isporuku gasa, Bugari zatvaraju tranzit ruskog gasa od 1.1.2026.Otimanjem imovine državi sa kojom si trenutno u pregovorima oko dugoročnog gasnog aranžmana sigurno to nećeš postići.
Kupovina nije otimanje.
Može kad ti daš neki konkretan predlog, osim što govoriš šta nije moguće.Još samo sa objasniš kako kupiti nešto što nije na prodaju.
Mađari potpisali sa Francuzima isporuku gasa, Bugari zatvaraju tranzit ruskog gasa od 1.1.2026.