Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Видим и даље најпопуларније решење да се отме. Мало се буде успомене на романтичарска Титина времена. Срећом па ни Муслиу није глуп.

Отворио се простор и изговор да се ОТКУПИ део по тржишној вредности. Идеално, али да остане професионални менаџмент и да се секта не меша, да га не би опет довела у стање да мораш малтене да га поклониш да би опстао!

Нема лове а? А има зе ЕКСПО, Рафале итд?
Lepotane, ne možeš da otkupiš nešto što vlasnik ne želi da proda.

Па да отмемо јел? Где је граница? Што не отмемо онда све? Дај прво изворе воде да вратимо и остале ресурсе.

Ја на то гледам као на нешто попут експропријације, али на фер и поштен начин, тржишно + премија! А може и онако бандитски, као са држављанима, да им понуди 15% тржишне вредности на 12 година на обвезнице. :ROFLMAO: Лудо ме занима на чему би га лансирали у стратосферу...

Za eksproprijaciju na kraju drzava pobedjuje, hteo ti ili ne da prodas. Tako bi nekako moglo i ovo.

Па да отмемо јел? Где је граница? Што не отмемо онда све? Дај прво изворе воде да вратимо и остале ресурсе.

Ја на то гледам као на нешто попут експропријације, али на фер и поштен начин, тржишно + премија! А може и онако бандитски, као са држављанима, да им понуди 15% тржишне вредности на 12 година на обвезнице. :ROFLMAO: Лудо ме занима на чему би га лансирали у стратосферу...
"Što je oto oto, a što je uzeo to će da vrati!"

Nacionalizacija uz finansijsku nadoknadu po tržišnoj vrednosti nije isto što se radilo posle rata. Može uz poseban Zakon koji mora da se izglasa u Skupštini.
Ne bi moglo da se nacionalizuje nešto što nije neophodno za opšte dobro. Inače imaš Zakon o eksproprijaciji pa vidiš da može nešto da se kupi iako vlasnik neće da proda.

• Sviđa mi se
Reagovanja: wk_
Neće Mađari tako brzo preći na JANAF. Tako da sa ovim odlaganjima od po nedelju dana, nema nikakve logike. A pitanje je i da li su im kapaciteti JANAF-a dovoljni.

Što se otkupa Gazpromovog dela NIS-a, tu imamo i problem plaćanja.

EU će zabraniti Rusku naftu najkasnije 2028. ali verovatno ranije. Da li je Mađarskoj JANAF dovoljan, ne zanima ih.

Odlaganja po nedelju dana imaju mnogo veći negativan uticaj na poslovanje NIS-a nego na po mesec dana. Verovatno je to između ostalog i cilj takvih odlaganja.

Dakle, ti očekuješ da će se do pretpostavljene zabrane uvoza ruske nafte Slovačkoj i Mađarskoj, svakih nedelju dana izdavati specijalna dozvola? Očekuješ i da će Mađarska i Slovačka da ćute na uskraćivanje njihovih suverenih prava?

Jedio što je izvesno je da ćeš da nastaviš da trabunjaš ovde.

Да, али смо зато ми разумна бића, па не морамо да релативизујемо...

Мислим ок, сад другачији смо, лопов у моју кућу може да уђе, али да ли би изашао и како, питање је...тако да се ипак водим оним што не желиш себи, не чини ни другима...

Otimanje je u ljudskoj prirodi.
Тешко је ово применити на све људе. Поћи само од деце, неки ће отимати играчке а неки ће плакати због тога.
Тако да је у природи, јесте, али не код свих.
Oteli Rusi teritoriju Ukrajne, oteli Israelci zemlju Palestini, otimaju legalno farmaceutske industrije od bolesnih.
Руси су вратили део своје исконе теориторије. Украјина никад није постојала раније до 20ом веку први пут. Ми сад да ратом вратимо део Космета или цео, то би било исто отимање?
Treba se probuditi i videti u kakvom svetu živimo.
Свет у коме живимо је препун турбуленција. Родили смо се на заласку једног периода, када су се још памтиле страхоте другог светског рата, а сад је тошло време за прерасподелу карата. То био био неки геополитички пресек стања.
Ипак, оно што је много горе, јесте потпуна отуђеност елита од народа. То је увек било, али је сада крива на графику отуђености узела врло оштар угао нагоре. Сваки пут кад се тако нешто деси, следи глобални сукоб. Ово треба узети за озбиљно, крупни али ипак локални сукоб на теорторији Украјине у којој гине у суштини један те исти народ, само је покушај елита да задржи навике из 80их и 90их.
Где смо ту ми? Искрено, надам, се да ће овај пут да нас мимоиђе. Иако не то сасвим немогуће да не буде последица, али бих волео да некако изостанемо из агенде паљења.

Поједини медији објавили су информацију да је руска страна предложила да део НИС-а буде заправо дат америчкој страни, односно да део акција буде продат Американцима

Tolika smo braća da će pre prodati deo kompanije Amerikancima nego nama.

Хм, ово би могло објаснити пребацивање удела Газпрома од 11,3% на ћерку фирму која није под санкцијама. Можда је тај удео део ове приче, јер американци не би могли да преузму део од фирме која је под санкцијама. Видећемо. И даље мислим да Руси пре решити ово него Србија.

Јесмо ли се нудили да купимо?

Pa i kad je bilo te priče rekli smo da cena sigurno nije ta da berze, nego mnogo veća (i opet nisu hteli da prodaju)

Руси су вратили део своје исконе теориторије. Украјина никад није постојала раније до 20ом веку први пут. Ми сад да ратом вратимо део Космета или цео, то би било исто отимање?
Što stati na KiM???
Ne treba se vremenski ograničavati! Glupo je, nije patriotski i uskraćuješ nam iskoni izlazak na more koji smo imali.
DC.jpg

ајмо да се вратимо у римско царство... Живимо сада а не у прошлости. Свака држава има свој суверинитет и међународно призната...

Vrh