Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Kozmetika ce se resiti kako tako. A vreme ce pokazati da li je ekipa majstora koja je fuserisala radila i na ozbiljnijim stvarima na nekim stanovima, kao sto su hidroizolacija, zvucna izolacija itd Nesto sto ne moze tako lako da se resi ili ne moze da se resi uopste

Mislio sam generalno....
Kao što sam napisao, kupci koji su plaćali kvadrat onoliko, imaju svako pravo da traže da bude sve besprekorno.
Koliko god da su kupci plaćali kvadrat, imaju pravo da dobiju sve u besprekornom stanju, kao što i nov auto iz salona mora da bude bez ogrebotine, nebitno da li je Mercedes ili Fića...

Jel ima jos kod nekoga ovakvih problema? kod svih kliznih vrata su lose postavljeni (skoro svi) ovi nasadni klinovi tako da vrata ne nasedaju kako treba i pritom su ostecena i metalna ploca/okvir na vratima.

Ovo je samo deo, ima jos dosta nedostataka, sitno, ali i krupno, kao sto je ostecen parket na vise mesta. Saljem ostalo prvom prilikom.
IMG_1531.jpeg
IMG_1530.jpeg
IMG_1529.jpeg
IMG_1527.jpeg

Jel ima jos kod nekoga ovakvih problema? kod svih kliznih vrata su lose postavljeni (skoro svi) ovi nasadni klinovi tako da vrata ne nasedaju kako treba i pritom su ostecena i metalna ploca/okvir na koji nasedaju.

Ovo je samo deo, ima jos dosta nedostataka, sitno, ali i krupno, kao sto je ostecen parket na vise mesta. Saljem ostalo prvom prilikom.

Uspeli su i da okreče stolariju (prva slika)
Nije toliko teško staviti krep traku kako treba

Izvinite ljudi, ali meni neke stvari nisu jasne. Kad je već ovakva situacije, zar nije bolje da to vidite, nego da ne vidite.

Da je došao neki nadzor i video, samo bi zamaskirao, a vi ništa ne biste znali. Ovako znate kako je i insistiraćete da se to uradi kako treba.

Iz vaših komentara sam zaključio da vam je bolje da vas zamaskiraju i da izgleda sve kako treba, nego da vidite ovo i da možete nešto da promenite. Možda grešim, ali zaista mi tako deluje.

Kako mislis zamaskiraju, ako sve poprave/zamene na vreme, pre dolaska musterije, onda je problem resen, i znaci da ima neka kontrola.

Izvinite ljudi, ali meni neke stvari nisu jasne. Kad je već ovakva situacije, zar nije bolje da to vidite, nego da ne vidite.

Da je došao neki nadzor i video, samo bi zamaskirao, a vi ništa ne biste znali. Ovako znate kako je i insistiraćete da se to uradi kako treba.

Iz vaših komentara sam zaključio da vam je bolje da vas zamaskiraju i da izgleda sve kako treba, nego da vidite ovo i da možete nešto da promenite. Možda grešim, ali zaista mi tako deluje.
Ja vec razmisljam da nisi ozbiljan kad ovo pricas? :)

Kvalitet izvedenih radova ne sme biti na ovom nivou. Iako je jasno da će se ovo naknadno sanirati, do ovakve situacije nije smelo da dodje. Ovo dodatno otvara pitanje kako su rešene druge ključne stvari.

Mi smo isli da gledamo stan i popisemo nedostatke pre nekih mesec dana. Takodje smo naisli na par vecih gresaka i dosta sitnih.

Sto se sitnih tice, fali silikon oko lajsni parketa, izgrebani coskovi zidova, isprljani zidovi, i slicno. Ove greske su mi prihvatljive, obzirom da je aktivno gradiliste, alat se prenosi, radnika je dosta, itd, lako se zakaci, izgrebe, isprlja. Sto je najbitnije, lako se saniraju.

Sto se ozbiljnijih stvari tice, jedna roletna nije radila, jedna plocica na terasi je polomljena,, tasteri wc solje u jednom kupatilu su bili lose postavljeni (tj. rupa isecena u plocici za tastere je veca nego sto treba, pa tasteri ne pokrivaju celu rupu). Takodje jedna tamna fasadna ploca pored terase je napukla i okrnjena. I ove stvari je moguce sanirati kvalitetno i bez posledica, sto se nadam da ce se i desiti.

Sve smo zapisali, slikali i poslali mejlom. Ocekujemo da Greda sve sanira, tako da za sada cekamo sledeci odlazak da proverimo kakvo je stanje.

Svakako, ne ohrabruje to sto se vise kupaca javlja sa ovakvim problemima. Videcemo kakav je pristup Grede resavanju ovih stvari nakon drugog obilaska.

Moze li potvrda: lose izvedeni radovi cini mi se da su vise u Lameli B, dok u Lameli A deluje da je situacija ok ili gresim?
(To vidim po slikama polozaja stanova)

Posto se kasnilo sa radovima, da nisu zbrzali Lamelu B?

Zeleo biha da vas pitam nesto. Koliko vas je izaslo dobijanje kredita(kreditni biro, administracije, troskovi i sl). Razmisljam o uzimanju nekih 60-70k pa me zanima iskustvo sa tim.

Kredium ima relativno korektan kalkulator: https://www.kredium.rs/kalkulator/stambeni-kredit-kalkulator

Stvari na koje treba računati:

Založna izjava
Upis hipoteke
Overe kupoprodajnih ugovora i drugih dokumenata
Listovi nepokretnosti
Osiguranje stana
Menice, KB provere, itd

Ako se ne varam, notarske takse za kupoprodajni ugovor se obračunavaju prema ukupnoj vrednosti nekretnine, dok za založnu izjavu se gleda iznos kredita a za upis hipoteke se gleda vrednost potraživanja banke.

Posle svih silnih troškova i kada se sve konačno završilo i smirilo, najviše me je obradovao Katastar posle jedno mesec dana sa svojom taksom od 50€ za upis nepokretnosti u registar, samo su mi još oni falili! :)

Posto me je za izradu namestaja pozvala musterija da uzmem mere stana i pogledam kako je finisiran stan mogu umiriti sve one koji su se zabrinuli zbog stanja u kom su im pokazali stanove. Ostecenja,lose uradjenih stvari ima ali nista vise od vecine novogradnji u kojima sam radio. Bitno je da ih uocite i evidentirate da bi bile otklonjene do primopredaje. Ukoliko ih ne otklone do primopredaje vi mozete da u zapisniku na primppredaji ponovite zahtev za otklanjanje. Moj predlog je da ne prihvatite primopredaju pre nego sto sve srede jer posle cete izgubiti zivce dok navataju majstore . Ostecenja na parketu ne mogu se sanirati i tu mora zamena. Ostalo se da srediti. Na elektroinstalacijama sigurno ima sitnica ali to se da otkloniti. Zvucnu izolaciju ne mozete ocekivati bolju i oni sigurno nece rusiti zidove i raditi sa fono materjalima. Retke su zgrade sa dobrom zvucnom izolacijom. Zidovi su najmanji problem, to ce pokriti glet i boja. Vece su muke koje ce imati stolar jer su negde krivi. Sve u svemu nije onako kako ste zeleli ali ni toliko lose kao ponegde. Zato kad gledate stan povedite majstora ili ako umete sta da gledate sve detaljno prekontrolisite. Bitno da prijavite i insistirate na popravku. Ako vam nesto znaci besplatno mogu pogledati ukoliko verujete mojoj strucnosti i naravno mogu vam raditi kompletan namestaj. Sve se moze srediti kad ima ko i kad hoce tj. mora😐🤔

Posto me je za izradu namestaja pozvala musterija da uzmem mere stana i pogledam kako je finisiran stan mogu umiriti sve one koji su se zabrinuli zbog stanja u kom su im pokazali stanove. Ostecenja,lose uradjenih stvari ima ali nista vise od vecine novogradnji u kojima sam radio. Bitno je da ih uocite i evidentirate da bi bile otklonjene do primopredaje. Ukoliko ih ne otklone do primopredaje vi mozete da u zapisniku na primppredaji ponovite zahtev za otklanjanje. Moj predlog je da ne prihvatite primopredaju pre nego sto sve srede jer posle cete izgubiti zivce dok navataju majstore . Ostecenja na parketu ne mogu se sanirati i tu mora zamena. Ostalo se da srediti. Na elektroinstalacijama sigurno ima sitnica ali to se da otkloniti. Zvucnu izolaciju ne mozete ocekivati bolju i oni sigurno nece rusiti zidove i raditi sa fono materjalima. Retke su zgrade sa dobrom zvucnom izolacijom. Zidovi su najmanji problem, to ce pokriti glet i boja. Vece su muke koje ce imati stolar jer su negde krivi. Sve u svemu nije onako kako ste zeleli ali ni toliko lose kao ponegde. Zato kad gledate stan povedite majstora ili ako umete sta da gledate sve detaljno prekontrolisite. Bitno da prijavite i insistirate na popravku. Ako vam nesto znaci besplatno mogu pogledati ukoliko verujete mojoj strucnosti i naravno mogu vam raditi kompletan namestaj. Sve se moze srediti kad ima ko i kad hoce tj. mora😐🤔
Hvala vam puno na detaljnom komentaru brado :)
Kako se vama cini zvucna izolacija sa obzirom da ste je spomenuli i stolarija?

Mislim da je termicki dobro. Zvucna sigurno nije tako dobra jer nije koriscena tehnika sendvic zida i fono bloka. Za tacnu ocenu trebalo bi instrumentima premeriti propusnost ali to vam nista ne znaci. Bitno je da dobijete dobre komsije i da se postuje kucni red. Zvucnu izolaciju mozete popraviti pri izradi namestaja i zidnim dekorativnim panelima. Stolarija je prosecna.

Mislim da je termicki dobro. Zvucna sigurno nije tako dobra jer nije koriscena tehnika sendvic zida i fono bloka. Za tacnu ocenu trebalo bi instrumentima premeriti propusnost ali to vam nista ne znaci. Bitno je da dobijete dobre komsije i da se postuje kucni red. Zvucnu izolaciju mozete popraviti pri izradi namestaja i zidnim dekorativnim panelima. Stolarija je prosecna.
Ovo su meni slali da je projektovano bilo za zidove i plafon:

1. Zidovi stan/stan: tip zida i izolacije- (Fono blok d=25cm, obostrano malterisan mlaterom d=2cm.

2. Zidov stan/hodnik: tip zida i izolacije (Fono blok d=25cm, obostrano malterisan mlaterom d=2cm. ili armirano betonski zid sa jedne strane malterisan malterom d=2cm,a sa strane od hodnoka obložen kamenom vunom d=5cm i gipskartonskom pl.d=1,25mm.)

3. Izolacije postavljene za plafon i pod sto se tice temperature i zvuka (slojevi u međuspratnoj konstrukciju su: troslojni parket 1,6mm, cem,košuljica 5cm, termostilen folija, tvrdopresovani stiropot d=3cm, armiranobet, ploča, malter 2cm • MKS 12, U = 0,242 W/m2K, Ti = 20,0 °C )

Sad ne znam da li su odstupili od ovoga nesto

Neznam,nisam rusio zidove. Ako je fonoblok u pregradnim zidovima to je bolje ali opet losije nego da je sendvic. Ako su zidovi ka hodniku tako kako pise to je dovoljno. Koje su zvucne osobine vrata neznam ali kod njih je bitno kako su ugradjena. Plafonska,tj. podna izolacija nije nista posebno ali niko nece bacati serpe po plocicama i podu pa ta buka nece biti velika
Mala informacija,plocasti materjali su kod uvoznika( ozbiljnih) pojeftinili u septembru pravih 20%. To je onima koji rade namestaj za ceo stan usteda i do 200.000 din.
I okov nekih proizvodjaca je pojeftinio ali ne toliko.

Neznam,nisam rusio zidove. Ako je fonoblok u pregradnim zidovima to je bolje ali opet losije nego da je sendvic. Ako su zidovi ka hodniku tako kako pise to je dovoljno. Koje su zvucne osobine vrata neznam ali kod njih je bitno kako su ugradjena. Plafonska,tj. podna izolacija nije nista posebno ali niko nece bacati serpe po plocicama i podu pa ta buka nece biti velika
Mala informacija,plocasti materjali su kod uvoznika( ozbiljnih) pojeftinili u septembru pravih 20%. To je onima koji rade namestaj za ceo stan usteda i do 200.000 din.
I okov nekih proizvodjaca je pojeftinio ali ne toliko.
Hvala na informacijama brado, siguran sam da svima ovde znace :D
Nadam se da cete okaciti i da vidimo kako je ispalo na kraju u ovoj temi projekat :)

Vrh