Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

I meni je ovo bas katastrofa. Da li se to onda prijavljuje Gredi/Grand Staru?
Mi smo konkretno kupili stan preko Grand Stara, nismo jos gledali (pokazni), planiramo uskoro, ali ovo je nedopustivo.
Meni je uzas cak i ogrebotina po zidu a kamoli rupe u zidu iznad uticnica, daje se veliki novac i prosto je normalno da se ocekuje da sve budu novo/lepo/kvalitetno…

Tesko mi je da nadjem reci o kvalitetu izvedenih radova, pa cu samo ostaviti fotografije, da buduce komsije obrate paznju.
Ocekujem da ce pokazati profesionalizam prilikom resavanja primedbi.
Ps ne kacim sve fotke, dovoljno se vidi.
Interesuje me da li ste bili da gledate Vas stan ili pokazni stan? Da li imate neki video?

Tesko mi je da nadjem reci o kvalitetu izvedenih radova, pa cu samo ostaviti fotografije, da buduce komsije obrate paznju.
Ocekujem da ce pokazati profesionalizam prilikom resavanja primedbi.
Ps ne kacim sve fotke, dovoljno se vidi.
Koliko neko mora da je bezobrazan da pozove kupca da mu preda ovakav stan?! Sramota

Kontrola od strane kupca ima minimum 2 prednosti po meni: ne mučiš se sam da tražiš propuste,i ne moraš sve da središ, samo ono na šta kupac reaguje, a neće svi na isto da se žale... :)

• Sviđa mi se
Reagovanja: wk_
Ima ona jedna priča, Narodu se ne može ugoditi.

I mislim da se baš to dešava i ovde.

Ja koliko sam skapirao ljudi su ovo radili iz najbolje namere, da pre zvanične primo predaje isprave što više nedostataka. A izadje na neprofesionalizam 🤔
Ja i dalje verujem Gredi da će održati reputaciju zbog koje sam se, između ostalih, i ja opredelio za ovaj kvart.

Buduce komsije, moja namera nije bila da mracim, vec da podelim svoje iskustvo, jer su sva vasa iskustva meni pomogla u celom ovom procesu.
Verujem da je jedan vazan korak izostao, a to je, da "kontrolno lice" pregleda stan pre kupca i da se ti nedostaci vecinski saniraju. Prilikom primopredaje, kupcu ostaje da primeti one manje primetne nedostatke koje je izvodjac prevideo.
Gredu sam izabrala jer sam cula da je dobar kvalitet njihovih radova i ukoliko oni pokazu profesionalizam i rese ove nedostatke, ovo cemo posmatrati kao jedan medjukorak u procesu. Ne zelim ni da mislim da ce biti drugacije, ali svakako cu podeliti svoje dalje iskustvo i napredak.

Ima ona jedna priča, Narodu se ne može ugoditi.

I mislim da se baš to dešava i ovde.

Ja koliko sam skapirao ljudi su ovo radili iz najbolje namere, da pre zvanične primo predaje isprave što više nedostataka. A izadje na neprofesionalizam 🤔
Ja i dalje verujem Gredi da će održati reputaciju zbog koje sam se, između ostalih, i ja opredelio za ovaj kvart.
Ja razumem da ti branis kompleks gde si kupio nekretninu i da ne gledas objektivno na ove stvari, ali ocigledno je da je veliki proust da uvedes kupca u ovakav stan koji ga je cekao 2 godine sa nestrpljenjem i onda dobije ovaj prizor gde se samo iznervira.
Nisu oni to uradili iz najbolje namere nego ti je to praksa u novogradnji koja se prolazi gde god da si kupio stan.

Ja razumem da ti branis kompleks gde si kupio nekretninu i da ne gledas objektivno na ove stvari, ali ocigledno je da je veliki proust da uvedes kupca u ovakav stan koji ga je cekao 2 godine sa nestrpljenjem i onda dobije ovaj prizor gde se samo iznervira.
Nisu oni to uradili iz najbolje namere nego ti je to praksa u novogradnji koja se prolazi gde god da si kupio stan.
Prvo, ne branim ja ništa, ja iznosim svoje mišljenje.

Drugo, nije to praksa, to je proces kao i svuda u prozvodnji. Mala proizvodnja, viši kvalitet, masovna proizvodnja, niži kvalitet. Pogledaj bilo koju industriju i videćeš taj šablon, primer automobilska industrija. Dok se proizvodilo manje automobila, bili su daleko većeg kvaliteta.

Da se vratim na ovo gore, ja samo mislim da je pregledanje stanova ranije proces da bi se dobio što bolji kvalitet. Jer ako neko ima priliku da pogleda stan 2 puta, uočiće više problema nego da pogleda samo jednom.

Kad već pominjete proizvodnju, onda znate da je kontrola kvaliteta vrlo bitan korak. Ovde očigledno sa tim nešto nije uredu, jer sumnjam da je iko toliko glup da pusti kupca u “svinjac”. Ali bolje je verovati da je sve ok, od sumnje nema vajde, još možete nakon nekog vremena da se zapitate kakva li je kontrola kvaliteta bila kod postavljanja armature, izlivanja betona itd

Mišljenja sam da treba biti rigorozan u kritikovanju svih, bez obzira da li ste kupili ili planirate da kupite stan. Zato sto za sve imamo razumevanja i odmahuje i rukom, zato se svašta i gradi i prodaje…

Stari Grčki filozofo Tales je rekao: "Najbolja je mera". Sa čim se ja potpuno slažem i sam se trudim da se vodim time...

Ljudi, ovo je KATASTROFA! :mad: Ovako LOS kvalitet radova je sramotan!

Uopste nije bitno
da li stan treba da pregleda kupac ili "kontrolor", ovo uopste nije smelo da se dogodi! Rupe kod uticnica? Gasenje opusaka o pod? Zidovi isarani...

Renovirao sam svoj stari stan i znam kako neke stvari idu! Covek mi je dolazio 4 puta da uradi parket lajsne! 1. Da lepi. 2. Farba 3. Farba drugi put 4. Kad su stigli ormani da stavi ispod, pa opet posle da farba! I onda vidim da je neko lajsnu stavio iz coska na vrata, sa onolikom rupom?

BOGA pitaj, kako su uradjene sve bitne stvari: Struja, voda, grejanje, pod i stolarija..

S R A M O T A!
(btw kupio sam vec tu stan, nije da botujem za nekog)

Pozivamo Gredu da ne kvari svoju reputaciju iako je namera bila mozda i dobra, a to je da se u stan udje pre kontrola, jer ovo je nedopustivo sta vidim za ovakav projekat, skup projekat, siguran sam da se ovako nesto vise nece dohgadjati, NEDOPUSTIVO!!!

Što se tiče imanja mere u ovakvim stvarima, mene to potseća na Velju Ilića i kraduckanje, stariji tačno znaju o čemu se radi, a mladji nek potraže na youtube.

Kao neko ko ima više od 20 godina iskustva direktnog rada sa „prostom radnom snagom“, doduše ne u građevinarstvu, objasniću vam šta ja vidim na fotografijama i zašto to nije bezazleno. Znači, imate grupu radnika koja ima svog poslovodju, koji je obično bolji radnik sa većim iskustvom. Nekoliko takvih grupa odgovara šefu koji je odgovoran za uradjen posao, taj je obično inženjer. Dalje ima još u hijerarhiji ali nije bitno za priču.

U ovom slučaju je jasno da se minimum taj šef, a verovatno ni poslovodja nisu pojavljivali na „mestu zločina“ već su pustili radnike da rade sami. Jer da su bar pola minuta proveli u kontroli, ne bi imali ovih propusta. A kamoli pustili kupce unutra... Neko bi rekao - rasulo. Medju tim radnicima se nadje divnih i odgovornih ljudi, ali dobar deo samo gleda kad će kraj radnog vremena, ili još gore, ako rade na normu, kako da odrade što više. I nećete verovati šta su ti mozgovi u stanju da smisle, da previde, da preskoče, da urade po svome itd. Zato i mora da postoji neko ko ih organizuje i kontroliše. Ukoliko je loša organizacija, prosto uradi se manje posla, i strada poslodavac, ništa strašno, ispadne skuplje... medjutim ako je loša kontrola, onda ishod može da bude katastrofalan.

Ali zar nema neka kontrola prilikom izvodjenja radova, ove rupe i otecena stolarija prosto bodu oci, da je bilo ko od kontrole ikada usao izdao bi nalog da se ovo ispravi.
Postoji nekoliko nivoa kontrole za izvršene radove. Pored kontrole firme koja izvodi radove, tu je najvažnija i najkompetentnija kontrola a to je NADZORNI ORGAN. Ako on nije non stop na gradilištu i ne uočava na vreme ovakve propuste, ako nije stručan i ne ume da radi svoj posao, eto problema.
Znajući Gredu, mislim da će pokušati da reše nedostatke pre predaje.
Normalno je da su kupci nezadovoljni ovakvim situacijama kad već onoliko plaćaju m2.
Isto tako, sto ljudi, sto ćudi. Šta jednom smeta, drugi ni ne primećuje. I vice versa.

Ovo je bas jedna jeziva slika. Kasne, zure, ko zna koga sve angazuju da bi sto pre zavrsili. Deluje da su lose odredjeni rokovi zavrsetka radova.
greda1.jpg

Zanimljivo je da je bilo i stanova gde su ljudi kacili gde nije bilo ovakvih propusta.

Navodi me na to da je vrv ili u pitanju problematicna ekipa majstora ili da su stanovi koji su prvo radjeni odradjeni sa vise paznje pa da su se ovi pred kraj degradirali sto se tice kontrole i kvaliteta radova usled zurbe.

Ako i kada budem uspeo opet da odem do stana kacim utiske i slike opet

Poslednja izmena:
Vrh