Što se tiče legalizacije, svašta je bilo. Tako se kupovao i socilajni mir. Zidali razni uz vlast ovakve-onakve čardake, kako su hteli, pa kako da se traži od nekog ,,slepca" sve po P.S.-u. Neko je dozvolio ovo, neko ono, neko da može da se zida na osnovu ovog papira sada, jer ni to zemljište nije bilo 1/1, pa ce to posle da se reši, pa od toga što će posle da se reši, ispalo da ne može i ostalo je tako da visi, u fazonu: ,,Biće to jednom, niko me ne dira, šta me briga, koliko njih nije legalizovano, ne mora ni moje da bude...," pa problem struja, pa problem legalizacija, kanalizacija, pa ovo, pa ono...
Pitaju se ljudi zašto se pušta legalizacija na ovaj način baš sada kada je guza krenula da krca lešnike...Odgovor jasan. Legalizacija je kamen spoticanja mnogima, problem sa kojim se godinama muče, a u pitanju su stambene kuće koje ljudi ceo svoj život ne mogu da završe. Izbori su predstava za naivne, na vlasti će da bude ko je po volji onih čija smo marionetska zemlja, a narodu će da se predstavi da je to njegova volja. Što je rekao Šojić: ,,Nije nama problem narod, narod će nas da bira, narod šta mu daš - on će to da bira", Nego opet da pridobije što više ljudi na svoju stranu, a kako će, nego da im reši gorući problem. Pre dve godine je bilo da može da se priključi na elektro-mrežu nelegalizovan objekat, uslov da nemate brojilo na svoje ime. Navodno ko nema nikakvo, imao je prioritet, po informacijama. A u praksi onaj ko je bio član vladajuće partije, imao je prednost.
Ljudi koji su sve I tada radili 1/1, skuplje platili, nisu hteli da kupe plac jeftiniji, koji nije ,,cist" totalno, nego su skuplje platili drugi koji je ,,cist", možda digli kredit, prodali nešto da bi platili sve dozvole, takse i ostalo i da bi taj objekat koji zidaju sutra mogli da legalizuju, legalizovali, placali porez sve vreme,...ispadose budale. Bukvalno tako ispada.