Pa, (jos uvek i posle god dana) nismo dobili racune za grejanje i toplu vodu. Nisu osmislili citav sistem do kraja, imate ogranicen broj firmi (1-2) koje uopste mogu i zele da odrzavaju sistem a jos manje onih koje treba da izdaju racun. Pravno je potpuno nereseno!Mi smo bili potencijalni kupci u Lastavicama i odustali smo,tj. odbio nas je taj deo sa grejanjem na gas,zajednickom toplom vodom...Neshvatljivo mi je,zgrada se nalazi pored toplane,a mi imamo super iskustvo sa centralnim grejanjem po utrošku u novogradnji tako da smo opet izabrali isto.Bilo bi super zbog budućih kupaca da im date primer tih troškova za neki prosecan stan da bi znali sta da očekuju.
Da,nazalost,tako je kako ste rekli.Daljinsko ocitavanje CG po potrošnji isto rade samo dve firme koliko znam.Jedna je Tehnomer koja i nama ocitava potrošnju.Ali oni ne izdaju racun,nego ide na infostan,a beohome nam salje uplatnicu za uslugu ocitavanja...Pa, (jos uvek i posle god dana) nismo dobili racune za grejanje i toplu vodu. Nisu osmislili citav sistem do kraja, imate ogranicen broj firmi (1-2) koje uopste mogu i zele da odrzavaju sistem a jos manje onih koje treba da izdaju racun. Pravno je potpuno nereseno!
Drugi problem je sam racun. Konkretno gas i nije preskup, ali dok uracunate cenu odrzavanja sistema plus ostale racune koji izviru a pravdaju se kompleksnim sistemom zgrade plus ogroman racun zajednicke struje…prevazilazi sva ocekivanja! Dodatno, niste sigurni da ce ovo funkcionisati posle isteka garancije kada i racuni za popravke budu fakturisani na racun stanara.