Šta je novo?

Cene nekretnina

Iz prve ruke - ja živim na donjem Dorćolu i vrhunski je kraj za život. Sve je blizu - kej mi na 3 min, donji Kalemegdan na 5, popnem se peške do Kneza za 15 min, vrtić i oš BB u krugu od 100m, prva gimn 10 min pešaka, 3 velike prodavnice (idea, maxi, dm) na minut. Na posao (Airport City) stignem kolima ujutru za 15 min, povratak oko 20-25 min. Bukvalno patim što nisam na vreme uzela stan u nekoj od novogradnji u Cara Uroša.
Ako nisi uzela neku od novogradnji (sa garažom) i uprkos svemu ti se isplati da poseduješ automobil koji svakodnevno koristiš i tražiš parkiraš u zoni, to samo govori da nismo još uvek dostigli odgovarajući nivo urbanizacije i gustine naseljenosti i da ima i te kako prostora za dalji rast.

Poslednja izmena:
Ako nisi uzela neku od novogradnji (sa garažom) i uprkos svemu ti se isplati da poseduješ automobil koji svakodnevno koristiš i tražiš parkiraš u zoni, to samo govori da nismo još uvek dostigli odgovarajući nivo urbanizacije i gustine naseljenosti i da ima i te kako prostora za dalji rast.
Iznajmljujem garažu u jednoj novoj zgradi, ulica do moje (i to za 100e 😇)

Iz prve ruke - ja živim na donjem Dorćolu i vrhunski je kraj za život. Sve je blizu - kej mi na 3 min, donji Kalemegdan na 5, popnem se peške do Kneza za 15 min, vrtić i oš BB u krugu od 100m, prva gimn 10 min pešaka, 3 velike prodavnice (idea, maxi, dm) na minut. Na posao (Airport City) stignem kolima ujutru za 15 min, povratak oko 20-25 min. Bukvalno patim što nisam na vreme uzela stan u nekoj od novogradnji u Cara Uroša.
Sve se to može preneti i na druge krajeve, osim kome je bitna blizina Kneza i Kalemegdana. Npr uzmeš neki deo Senjaka, isto vrtići i oš na 5min, puno internacionalnih škola, Hajd park, Topčiderska zveda, Topčiderski park, prodavnice idea, maxi, lili, organska, pijac, sajam, od autoputa si 5min max i brzo stigneš u bilo koji deo grada, promenada na 10min, Kalemegdan na 20-25min... Ako izbacimo blizinu Kalemegdana to možemo reći i za delove Banovog Brda, Vračara, Voždovca (gde su i mnogi fakulteti)... na kraju se sve svede na prioriteta. Za iznajmljivanje svakako Stari Grad zbog turista, Voždovac zbog fakulteta i td...

Iznajmljujem garažu u jednoj novoj zgradi, ulica do moje (i to za 100e 😇)
Bravo,
U nekom rasponu između 5-8k. Mada sada i nema ništa slobodno, bar ne da ja znam. Pre par godina novogradnja na uglu Cara Uroša i Solunske bila oko 2800, u dobra stara vremena.

Sada je i starogradnja otišla preko 4.5k, npr: https://www.halooglasi.com/nekretni...onji-dorcol---3-0-id24409/5425645958436?kid=4
Mada je čak početno bio oglašen na 320k, a stoji na 295 već par nedelja.
Nataša, dobrodošla na forum! Vidi se da nemas iskustva, sada ce gomila njih da se obruši i napise za 5-8k imas novogradnju u centru Beča i slične gluposti, onda ce neko da iskopa neki podrum ili tavan pretvoren u stan i prodat za 3300 eur po m2, i tako u krug...vrlo produktivna diskusija

Sve se to može preneti i na druge krajeve, osim kome je bitna blizina Kneza i Kalemegdana. Npr uzmeš neki deo Senjaka, isto vrtići i oš na 5min, puno internacionalnih škola, Hajd park, Topčiderska zveda, Topčiderski park, prodavnice idea, maxi, lili, organska, pijac, sajam, od autoputa si 5min max i brzo stigneš u bilo koji deo grada, promenada na 10min, Kalemegdan na 20-25min... Ako izbacimo blizinu Kalemegdana to možemo reći i za delove Banovog Brda, Vračara, Voždovca (gde su i mnogi fakulteti)... na kraju se sve svede na prioriteta. Za iznajmljivanje svakako Stari Grad zbog turista, Voždovac zbog fakulteta i td...
Pa to sve stoji. Moja izjava je bila u kontekstu onoga što je Skyrunner rekao, citiram "Dorćol, pogotovo Donji Dorćol nije baš mesto gde želiš da ti deca žive i idu u školu."
I kažem da donji Dorćol apsolutno jeste mesto za sve to :)

Marokanci:
They receive around €1,000 a month, a mixture of Moroccan basic salary (€300) and travel allowance (€700). Significantly more than the Serbian workers.

Srbi:
The average worker in Kragujevac earns 70,000 dinars (€597) a month. With Saturday shifts, some workers reach €768

Srbijo maćeho.

Pa to sve stoji. Moja izjava je bila u kontekstu onoga što je Skyrunner rekao, citiram "Dorćol, pogotovo Donji Dorćol nije baš mesto gde želiš da ti deca žive i idu u školu."
I kažem da donji Dorćol apsolutno jeste mesto za sve to :)
Nekome jeste nekome nije. Negde ima više parkova, negde boljih škola, negde nije tolika gužva pa je mirnije za decu, negde ima trotoara i parkinga, više mesta za igru i druženje, manje buke... Na kraju se sve svede na afiniteta i koliko je ko spreman da izdvoji novca.

Malo je neverovatno da sa donjeg Dorcola stignes za 15 min do Airport City-ja. Pogotovo da se vratis za 20-25min. Nikad nisam uspeo ni jedno ni drugo. U suprotnom pravcu, kad neko zivi na NBG, a radi na Dorcolu, da, slazem se, ali u tom tvom zvuci bas optimisticno. Ti si bas u pravcu spica, ne suprotno od istom. Samo da predjem most od opstine NBG prema gradu mi u spicu treba pola sata vrlo cesto.

Sve ostalo se slazem, naravno.

U nekom rasponu između 5-8k. Mada sada i nema ništa slobodno, bar ne da ja znam. Pre par godina novogradnja na uglu Cara Uroša i Solunske bila oko 2800, u dobra stara vremena.
Bice kad krene Marina Dorcol :)

Mislim da je ipak u opsegu od 3800 pa na vise gde moze da se malo pregovara o ceni. Problem sa starogradnjom na Dorcolu je parking (ako nema novogradnje u blizini) i veoma zahtevno i inzenjerski izazovno renoviranje koje nabija dodatnu cenu.

Mada je čak početno bio oglašen na 320k, a stoji na 295 već par nedelja.
Ne moze da se proda po toj ceni nikako ... morace jos malo da spuste

Malo je neverovatno da sa donjeg Dorcola stignes za 15 min do Airport City-ja. Pogotovo da se vratis za 20-25min. Nikad nisam uspeo ni jedno ni drugo. U suprotnom pravcu, kad neko zivi na NBG, a radi na Dorcolu, da, slazem se, ali u tom tvom zvuci bas optimisticno. Ti si bas u pravcu spica, ne suprotno od istom. Samo da predjem most od opstine NBG prema gradu mi u spicu treba pola sata vrlo cesto.

Sve ostalo se slazem, naravno.
Ni meni nisi verovao da se iz Borče stiže 95-om na NBG za 45 minuta, nepoverljiv čovek pa to ti je..

Meni je licno Senjak, onaj gornji, pa i deo iznad Partizana jedan od najboljih delova Beograda za normalna zivot (ako ovo vise moze da se nacove normalnim zivotom). Staklenici po NBGD i arheologija po Donjem gradu su nabednjeni za luks zivot za nesto drugo, da uvek ...

50min kolima od mog stana na Telepu (Novi Sad) do Airport city-ja. 140km/h i ENP. Realno je 1h kada racunam stajanje na pumpi.
Toliko (i vise) treba i sa Mirjeva od 5K :D

EDIT: Jedini problem je sto ti treba 10K godisnje za gorivo i amortizaciju kola u toj kombinaciji (sad ce neko rec, ali imas voz)

Ja sam pre Nbg-a živeo par godina na Dunavskom keju, bio baš jak život (verovatno zato što nisam imao decu, he,he). Bajsom cepao na Nbg svaki dan, ispod 25 minuta mi trebalo do posla. I sad kad retko zađem dole u Mike Alasa pukne me nostalgija. Za vreme korone cirkao pored reke pivo svaki dan, nema žive duše, milinica bila.
Samo... kapiram da bi živeo na gotovinske kredite da živim dole. Previše te vuče da trošiš, gomila sadržaja, svako malo se prošetaš po centru, zvekneš pivo usput. Ma idiiiii.

Mada, na ovoj temi nema da nema, samo može da nestane!

Godinama idem isto rastojanje skoro svakoga dana tako da to je to, 20 min u proseku. Naravno zimi i kada pada kiša je to duže. Doduše ja krećem u 9 i vraćam se oko 4, pola 5, tako da ne ulazim u onaj glavni špic.

Ovaj po meni je skroz korektan cenovno skroz kada se uzme u obzir namestenost:

Napis u spavacoj sobi mi je sou ;)

Pa bre malo je i romantizam, kreni u 17h iz Airport City-ja, tesko da ces do 17:30 da budes na Dorcolu. Mozda sad leti.

Vrh