Šta je novo?

Cene nekretnina

Tu si u pravu. Ali prvo što su trebali vlast da urade je da prestanu da se opravdavaju ikome! Policija je uvek u pravu i ne smeš da im dopadneš šaka! Ali isto i svako ko duže ustanak i bunu i revoluciju mora znati cenu toga! Tu je tanka linija između vile u Užičkoj i CZ-a!
Tako je Joe, ti kada meni ne verujes (kao sto narod ne veruje SNSu i policiji) najbolje je da te ja isprebijam dok ne krenes da mi verujes, logicno

Pa da li tebi uliva poverenje nacin na koji je tunel otvoren? Umesto da je otvaranje odlozeno da se osposobi sistem automatskog upravljanja saobracajem u tunelu nasa vlada donosi uredbu izuzetka tunela od pravilnika bezbednosti tunela da bi ga otvorila za politicke poene.

A inzenjeri za nadzor jednoglasno odbili da potpisu zapisnik... mislim ne moras biti zatrovan reddit i twiter sferom da vidis da je otvoren nakaradno na slican nacin i razlog kao stanica u Novom Sadu.
Ali bukvalno sve to si pokupio sa reddit i tviter sfere. Nije kao da si isao i istrazivao zapisnike o uporedjivao sa prethodnim projektima, i samostalno dosao do zakljucka. Samo ti je receno to se pozurilo, nadstresnica, ‘struka je rekla svoje’ i sada zaobilazis najnoviji tunel u zemlji jer mislis da ce se srusiti.

Ali bukvalno sve to si pokupio sa reddit i tviter sfere. Nije kao da si isao i istrazivao zapisnike o uporedjivao sa prethodnim projektima, i samostalno dosao do zakljucka. Samo ti je receno to se pozurilo, nadstresnica, ‘struka je rekla svoje’ i sada zaobilazis najnoviji tunel u zemlji jer mislis da ce se srusiti.
Radi obostrano. Da li si ti gledao zapisnike i uporedjivao pa tvrdiš da je bezbedno?

Dobro, da li mozes da demantujes da li sam rekao ista sto nije tacno?

1. Da li radi automatski sistem?
2. Da li nije doneta odredba vlade?
3. Da li nije istina da inzenjeri nisu hteli da potpisu zapisnik?

Ako je moguce necim zvanicnim sto mogu da procitam a ne "to je reddit/twitter sfera propaganda" floskula

Šta može biti sa cenama nekretnina ukoliko se uvede vanredno stanje u Srbiji?
Ja da sam prodavac zabidžio bih nenormalnu cenu, ne bih se odvajao od aseta tako lako. A da sam kupac, bezobrazno bih nudio niže cene aludirajući na krizu. Pa ko prvi popusti, popusti. Sve u svemu, usporavanje prodaje. Voleo bih da cujem druga misljenja.

Mene samo interesuje da ne bude rata! I da nema sankcija i da rade avioni. Hoće li biti ova ili ona stranka baš me briga. Meni se ne sviđa rušilacka priča koju guraju Blokaderi od prvog dana i te balvan revolucije i blokade fakulteta. Ja sam balvan revoluciju preživeo kao mali i na to sam jako alergičan! Plus sto smo svi debelo izgubili! Što se vidi po slavljenju Oluje!
To su isto govorili i Nemci kad je Hitler došao na vlast. Rad, red disciplina, Jevreji u logore, komunisti na vešala ... milina.
Rata će biti, ne sumnjaj u to. Kako smo blesav narod nema da nas promaši. Meni je zato totalno besmisleno ulagati investiciono u ciglu.

Vrlo slični i oba jako pragmatični. Što se tiče krađe i nameštanja tendera su isti Đilas i Mali. Mislim da lično Vučić ne uzima toliko koliko voli vlast. Dok Siniša Mali je car za keš. On uzima sve legalno na milijarde i skriva svuda. On je mozak.
Milenijum tim je od njegovog bate ako ne grešim?

Da li trenutno radi sve normalno i da li se može sada kupiti starogradnja/novogradnja i sve overiti kod Notara i prevesti u katastru?

Ja ne znam zašto je uvek smena vlasti kod nas pitanje na život i smrt. Izgubi Biden, preda vlast Trampu i nula polomljenih glava.
Ko je protiv pravno oštetio državu treba u zatvor. To su valjda neke normalne stvari ako ne želimo da budemo Bangladeš.
Isto i ovo, nemiri, raspiši izbore pa da vidimo. Demokratija

Povlačenje para u slamarice. Hitna isplata dividendi. Mnogo povlačenja para iz Srbije. Nikoga ne zanimaju nekretnine. Kriza likvidnosti. Itd itd.
Iskreno, ja bih prvi povukao sve iz banke
Ovo i ja mislim. Pare i zlato u slamarice. Skoro nikog neće tada zanimati nekretnina.
Takodje kao i @enfario mislim da će oni likvidni držati visoke cene nekretnina, dok će oni u krizi i koji se nisu spremili za ovo morati nekim lovcima na nekretnine da prodaju jeftinije.

Mislim da nisu toliko bitne slamarice, iako se slazem sa tim delom. To sto bi neko odustao od kupovine i stavio novac u slamaricu ne bi imalo ogroman makroekonomski efekat. Imalo bi, ali mnogo manji nego potencijalno povlacenje novca iz Srbije, to bi izazvalo potencijalno pad kursa, pad plata, a samim tim dodatno i cena nekretnina.

Evo ja imam predlog za 25k evra da ne propadnu, 100% ce imati uticaja ceo zivot na coveka. 5 putovanja po 5k, 10 dana: Sejseli, Maldivi, Mauricijus, Dominikana, Kuba. Cak bi mogao da se prisljemci i Tajland u sve ovo u 25k za dvoje.

Evo ja imam predlog za 25k evra da ne propadnu, 100% ce imati uticaja ceo zivot na coveka. 5 putovanja po 5k, 10 dana: Sejseli, Maldivi, Mauricijus, Dominikana, Kuba. Cak bi mogao da se prisljemci i Tajland u sve ovo u 25k za dvoje.
Nađeš nekih 5 ugroženih porodica i rešiš im deo problema sa po 5K. Pare nisu propale a sreća nemerljiva ...

Mislim da nisu toliko bitne slamarice, iako se slazem sa tim delom. To sto bi neko odustao od kupovine i stavio novac u slamaricu ne bi imalo ogroman makroekonomski efekat. Imalo bi, ali mnogo manji nego potencijalno povlacenje novca iz Srbije, to bi izazvalo potencijalno pad kursa, pad plata, a samim tim dodatno i cena nekretnina.
Pad plata? Pa I sa sadasnjim minimalcem ne moze sa se prezivi, a vecina ljudi radi za minimalac plus 20%. Ako te plate padnu, biće gladnih po ulicama...
Inace, pad plata kao takav ne postoji u ozbiljnim firmama. I Microsoft kada je otpustao ljude, povecao je plate onima koji su ostali. Ako se obistini ovaj scenario i drasticno padnu cene nekretnina, sve ce ih pokupovati srednji nivo u multinacionalnim konpanijama. Oni ce postati vlastela u novoj redisteibuciji kapitala.

Pad plata? Pa I sa sadasnjim minimalcem ne moze sa se prezivi, a vecina ljudi radi za minimalac plus 20%. Ako te plate padnu, biće gladnih po ulicama...
Inace, pad plata kao takav ne postoji u ozbiljnim firmama. I Microsoft kada je otpustao ljude, povecao je plate onima koji su ostali. Ako se obistini ovaj scenario i drasticno padnu cene nekretnina, sve ce ih pokupovati srednji nivo u multinacionalnim konpanijama. Oni ce postati vlastela u novoj redisteibuciji kapitala.
Sta se desi kad se smanji unos deviza u zemlju i padne kurs? Plata ostane ista u dinarima, ali vrednost u evrima padne. Repriza SEKE. Niko to ne prizeljkuje, ali to je potencijalna posledica politike koju smo imali prethodnih godina.

Radi obostrano. Da li si ti gledao zapisnike i uporedjivao pa tvrdiš da je bezbedno?
To je ono, ajde ti dokazi da Bog ne postoji!

Dobro, da li mozes da demantujes da li sam rekao ista sto nije tacno?

1. Da li radi automatski sistem?
2. Da li nije doneta odredba vlade?
3. Da li nije istina da inzenjeri nisu hteli da potpisu zapisnik?

Ako je moguce necim zvanicnim sto mogu da procitam a ne "to je reddit/twitter sfera propaganda" floskula
Propusti u birokratiji i dalje ne znace da tunel nije bezbedan.prvu procu ke pustio Insajder koji je 25. Juna Plpustio vest da je ‘iz vise izvora’ cuo da dokumenta nisu potpisana, pa je glavni inzenjer rkao da je od 2. Jula sve potpisano i to je to, dokumentacija nije javno dostupna. Inace, jedini konkretan izvor u tom insajderovom tekstu je neki mestanin koji je tu gledao izgradnju i kome se tu ‘nista ne svidja’.

Zaobilazenje procedura zarad slikanja politicara je svakako problem koji se zapatio kod nas odavno i protiv kog se treba boriti ali treba malo i ukljuciti mozak sta je tu sustina. Ljudi koji izbegavaju tunel jer misle da ce se srusiti jer ne radi jos sistem za sutomatsko pracenje (do juce nisu znali da taj sistem postoji uopste a ni danas cemu sluzi) su mi ekvivalent onih sto su kacili cebad na prozore tokom pomracenja ‘99.

U čemu je tačno problem ako neko ne želi da vozi kroz tunel? Što se svi potresate?

Sta se desi kad se smanji unos deviza u zemlju i padne kurs? Plata ostane ista u dinarima, ali vrednost u evrima padne. Repriza SEKE. Niko to ne prizeljkuje, ali to je potencijalna posledica politike koju smo imali prethodnih godina.
Ali plate su vezane za EUR svima na iole boljim poslovima. Ako se ostvari ovaj scenario, samo će raslojavanje biti povećano, mada trenutne ekonomske prilike uopšte ne odgovaraju onome što se dešavalo 2008.

Vrh