Šta je novo?

Izbori 2025

Juče je bila očigledna deeskalacija, okej ovo u BG je jedino bilo ali iskreno to su započeli građani bacajući vatromet i petarde na policiju, druga strana gde su bili novobeograđani i zemunci je bila mirna celu noć.
Isto tako nije bilo batina, onoga koga su hapsili samo su hapsili nisu ga tukli. Čini mi se da su ili shvatili da im ne ide u prilog prebijanje, ili su dobili upozorenje od spolja.
VIdećemo da li će uhapšene pustiti, ako nemaju dokaza da su nešto uradili, ne mogu im ništa.

Dakle, ja bih rekao da smo odneli taktičku pobedu
Nismo im dozvolili da nas zastraše prethodnih dana (što mislim da je bio primarni cilj da ne bi više protestovali i da bi imao mirnu jesen) - pokazatlj da je tako je ogroman broj ljudi koje je izašao juče iako su bile velike šanse za haos
Policijska brutalnost prethodnih dana je bila očigledna, mrežama su se podelili snimci i dosta delili. (pogotovo je uticalo na ove neutralne, mlađe i srednjovečne)
Krenuli smo da se treniramo na policiji, krenuli smo da im učimo taktike i da spremamo odgovor. Nismo imali iskustva do sad sem starije generacije iz 90ih. Mlađi koji treba ovo da vode sad treniraju.
Psihološko ratovanje - Jako brzo nalaženje policijskih službeniha na društvenim mrežama i objavljivanje imena, prezimena i adrese. Utiče i na druge policajce da nisu anonimni sa fantomkom i da ćemo ih lako naći. Deljenjem snimaka policijske brutalnosti kolega se oni dovode u mentalni konflikt da li su na ispravnoj strani, a lčjudi u njihovom okruženju će jedan po jedan da ih ignorišu i izoluju. Sve je to jako bitno da se kuva za finalni obračun

I jako bitno - niko nije poginuo. Većina uhapšenih će biti pušteni, a povrećenima želim jako brz oporavak i da im kažem da se ovo sve računa i da su dali neverovatan doprinos buntu.

NE ZABORAVITE DA SMO U PREDIZBORNOJ KAMPANJI - SVAKI UDARAC PENDREKOM JE GLAS MANJE

I da retardi prestanu da dovode decu na ovakve proteste, gledao sam juče kako beže od suzavca sa decom !!! Ovo je rat, nije porodična šetnja.
Formacija kornjače+oklopna+krimosi je spremna da ubije i to smo jasno pokazuju.
Generalno je retardirano voditi decu u masu, pa onda još i visoke temperature itd.

I to bukvalno bebe vode.

1000036861.png
Screenshot_20250816-122639.png

@Hitachi
Drugar i ja smo ostavili par tragova po Gruziji, nažalost nemam više slika. Nalepnice, natpisi markerom i ostalo. Naravno i u razgovoru sa lokalcima, ali i sa drugim turistima s kojima smo se združili tokom putovanja po celoj zemlji.

U Gruziji su protesti nažalost dosta utihnuli. Mislio sam da ćemo daleko više od toga videti tokom dve nedelje, ali tek poslednje veče smo videli malo okupljanje na Trgu slobode u Tbilisiju, što je bilo baš razočaravajuće s obzirom da su imali jaku energiju na početku. Iako se bore protiv drugačijeg problema, kod njih su takođe mladi bili pokretač protesta i promena. Trenutno izgleda samo da im je parlament blokiran. Iz razgovora sa mladima se vidi da se oni bore za slobodu i za svoju budućnost, međutim kod njih je malo jača "propaganda" i želja da se okrenu ka Zapadu, odnosno da se otgrnu od ruske ruke.
Međutim, mislim da su oni u daleko većem problemu u pogledu održivosti protesta. Uprkos sukobima sa Rusima i uopšteno lošom istorijom sa Rusijom, odnosno Sovjetskim savezom, imaju previše Rusa i Ukrajinaca u svojoj državi. Svi, osim mladih, pričaju ruski, žive sa Rusima i pod jakim su uticajem. Svest o značaju promena zbog budućnosti svoje omladine izgleda kao da ne postoji, pa tako je i neizvesno da li će njihovi protesti uopšte postojati u narednih par meseci.

Ovo pišem zbog toga što u Srbiji imamo istorijske proteste. Nešto što traje skoro 10 meseci, uz uspone i padove, sada doživljava novu energiju, a svest ljudi o promenama je na najvišem nivou ikada. Baš sam juče gledao moje snimke sa dočeka biciklista u Beču i tek tada shvatio koliko je tu naroda bilo i koliko su ti trenuci istorijski. Svaki od ovih 10 meseci, a verujem i naredni meseci, su ispisali novu istorije Srbije. I toga treba već sad biti svestan i sa istom tom snagom i verom nastaviti.

U svoj onoj ludnici na Slaviji, dve devojčice, kontam da su maksimalno neke mlađe srednjoškolke, jedna nekom preko telefona govori da trče po gaze i tupfere.... A druga da mora da javi majci da je dobro.....

Janjušević je SNS prevoznik, pola botova na mitinge on doveze. Ima predstavništva u više gradova, nije samo Priboj. Vozi po celoj Srbiji.

Pogledajte prilog 248640Pogledajte prilog 248641

@Hitachi
Drugar i ja smo ostavili par tragova po Gruziji, nažalost nemam više slika. Nalepnice, natpisi markerom i ostalo. Naravno i u razgovoru sa lokalcima, ali i sa drugim turistima s kojima smo se združili tokom putovanja po celoj zemlji.

U Gruziji su protesti nažalost dosta utihnuli. Mislio sam da ćemo daleko više od toga videti tokom dve nedelje, ali tek poslednje veče smo videli malo okupljanje na Trgu slobode u Tbilisiju, što je bilo baš razočaravajuće s obzirom da su imali jaku energiju na početku. Iako se bore protiv drugačijeg problema, kod njih su takođe mladi bili pokretač protesta i promena. Trenutno izgleda samo da im je parlament blokiran. Iz razgovora sa mladima se vidi da se oni bore za slobodu i za svoju budućnost, međutim kod njih je malo jača "propaganda" i želja da se okrenu ka Zapadu, odnosno da se otgrnu od ruske ruke.
Međutim, mislim da su oni u daleko većem problemu u pogledu održivosti protesta. Uprkos sukobima sa Rusima i uopšteno lošom istorijom sa Rusijom, odnosno Sovjetskim savezom, imaju previše Rusa i Ukrajinaca u svojoj državi. Svi, osim mladih, pričaju ruski, žive sa Rusima i pod jakim su uticajem. Svest o značaju promena zbog budućnosti svoje omladine izgleda kao da ne postoji, pa tako je i neizvesno da li će njihovi protesti uopšte postojati u narednih par meseci.

Ovo pišem zbog toga što u Srbiji imamo istorijske proteste. Nešto što traje skoro 10 meseci, uz uspone i padove, sada doživljava novu energiju, a svest ljudi o promenama je na najvišem nivou ikada. Baš sam juče gledao moje snimke sa dočeka biciklista u Beču i tek tada shvatio koliko je tu naroda bilo i koliko su ti trenuci istorijski. Svaki od ovih 10 meseci, a verujem i naredni meseci, su ispisali novu istorije Srbije. I toga treba već sad biti svestan i sa istom tom snagom i verom nastaviti.
Како то? Мислио сам да код њих протести и даље трају. Нисам знао да су толико ослабили. У међувремену, ово је испливало.

Да ли може неко ово да потврди? Једни кажу да је то направила вештачка интелигенција, док други кажу да је право. Не знам више у шта да верујем.

Како то? Мислио сам да код њих протести и даље трају. Нисам знао да су толико ослабили. У међувремену, ово је испливало.

Да ли може неко ово да потврди? Једни кажу да је то направила вештачка интелигенција, док други кажу да је право. Не знам више у шта да верујем.
Valjevski zbor je demantovao. Kažu da je pušten iz bolnice, trenutno je u KP domu. Uspeli su da stupe roditelji u kontakt sa njim.

I dalje se održavaju, ali od 5 dana i noći u Tbilisiju i 9 dana u ostatku države, odnosno raznim gradovima i selima - nije bilo ikakvog osećaja niti nagoveštaja da se održavaju nekakvi protesti niti je bilo upozorenja na iste. Doduše na primer drugo veče u Tbilisiju smo primetili da je policija zatvorila ulicu od Trga slobode do Parlamenta, ali nikakve gužve, protesta niti buke nije bilo, pa nismo ni ukapirali šta se dešava - do tek poslednje večeri kada smo se vratili nazad, kada smo sasvim slučajno paralelno šetali sa malom grupom ljudi koja je protestovala. Oni su se onda spojili sa ostatkom na tom trgu, a jedva su napunili travnjak oko spomenika.
Da li je možda drugačije u realnosti ili se negde drugde održavaju jači protesti - iskreno nismo videli niti čuli, a bili smo svuda u svako doba dana i noći.

Vrh