Šta je novo?

Izbori 2025

Glasači ne skaču iz jednog tabora u drugi. Na izborima pobeđuje opcija koja više uspe da podstakne svoju stranu da izađe na izbore. 13 godina je Vučić raznim mahinacijama motivisao svoje glasače da masovno izlaze, dok je opozicija bila apatična.

Sada smo u obrnutoj situaciji, njihovi postaju apatični, a opozicija dobija i ujedinjenu listu oko studenata i motivaciju da izađe na izbore.

znaci oces da kazes, da oni koji su glasali za tomu nisu promenili tabor? i da ce i sada da glasati za sns? (mislim na one, da kazne tadica)

Koliko ljudi ste preobratili do sada? Koliko "neutralnih" je krenulo da prati proteste poslednjih par meseci?

Treba verovati, biti optimista, ali ova tatika ne daje nikakve rezultate (osim što nam rastu čirevi)

Ne zna se tačno. Ali pošto od izbora beži ko đavo od krsta taj broj sigurno nije mali. Jer on radi istraživanja na dnevnoj bazi i ima još bolji uvid u svoju bazu.
Možda nekima rastu čirevi, ali neke i moždani drmaju. Pa ko duže izdrži.
Ili ih pobediti sa espresom u ruci ko Tadić onomad, ili grčenjem na podu ko Janković.

znaci oces da kazes, da oni koji su glasali za tomu nisu promenili tabor? i da ce i sada da glasati za sns? (mislim na one, da kazne tadica)

Pa ne bih sad da simplifikujem preterano, jer sigurno je tu bilo pomeranja kako se SNS sve više približavao centru godinama, oni ekstremniji su ih napuštali i počeli da glasaju za neke Nestoroviće i sl.

Ali mislim da fundamentalno srpsko glasačko telo je raspolućeno na liberale (drugosrbijance) i konzervativce (nacionaliste), i da je to neki kontinuitet SRS-SNS glasačkog tela manje-više.

Ono što se sa studentskom listom dešava je da će da okupe ispod jednog kišobrana sve koji nisu zadovoljni SNS-om iz različitih razloga, a koji inače jedni s drugima ne bi mogli, i deo glasačkog tela koji je apatičan bio dosad jer nisu zadovoljni opozicijom. Mislim da će pojava studentske liste biti veoma motivišuća.

Pa ne bih sad da simplifikujem preterano, jer sigurno je tu bilo pomeranja kako se SNS sve više približavao centru godinama, oni ekstremniji su ih napuštali i počeli da glasaju za neke Nestoroviće i sl.

Ali mislim da fundamentalno srpsko glasačko telo je raspolućeno na liberale (drugosrbijance) i konzervativce (nacionaliste), i da je to neki kontinuitet SRS-SNS glasačkog tela manje-više.

Ono što se sa studentskom listom dešava je da će da okupe ispod jednog kišobrana sve koji nisu zadovoljni SNS-om iz različitih razloga, a koji inače jedni s drugima ne bi mogli, i deo glasačkog tela koji je apatičan bio dosad jer nisu zadovoljni opozicijom. Mislim da će pojava studentske liste biti veoma motivišuća.

ja mislim da dobar deo populacije, uopste nema takvo shvatanje. nego ide za narativom.
mislim tadic je jedva izgubio, a bila je jaka hajka protiv njega, iz redova "drugosrbijanaca". ovo za nacionalniste i drugosrbijance, da budem iskreno mi je tviter pogled na svet. kada odes medju obican narod, niko ne razmislja tako.

kada odes iz beograda skontas koliko je srbija drugacija. i tu mislim da gresimo

Idem sad na temu o nekoj zgradi koja se gradi da pišem kako me ne zanima to što se zgrade grade i kako je to gubljenje vremena.
Jeste gubljenje vremena ako radiš nešto mesecima i nema boljitka ni u tragovima, šta više postaje sve gore. Osim ako nije taktika da ih "isprovociramo" pa da krenu da nam lome lobanje, pa da slučajno polome sina od nekog mafijaša.

Ne zna se tačno. Ali pošto od izbora beži ko đavo od krsta taj broj sigurno nije mali. Jer on radi istraživanja na dnevnoj bazi i ima još bolji uvid u svoju bazu.
Možda nekima rastu čirevi, ali neke i moždani drmaju. Pa ko duže izdrži.
Ili ih pobediti sa espresom u ruci ko Tadić onomad, ili grčenjem na podu ko Janković.
Možda beži od izbora zato što izbori koštaju dosta budžetskog novca, a tog novca nema dovoljno za ono šta njemu treba.

Možda, eto, to mi je sada palo na pamet (jer sam ubeđen da republičke izbore ne može da izgubi trenutno)

ja mislim da dobar deo populacije, uopste nema takvo shvatanje. nego ide za narativom.
mislim tadic je jedva izgubio, a bila je jaka hajka protiv njega, iz redova "drugosrbijanaca". ovo za nacionalniste i drugosrbijance, da budem iskreno mi je tviter pogled na svet. kada odes medju obican narod, niko ne razmislja tako.

kada odes iz beograda skontas koliko je srbija drugacija. i tu mislim da gresimo

Malo mi volimo da mistifikujemo običan narod, većina možda ne operiše u ovim kategorijama, ali mislim da ta podela definitivno postoji, samo se manifestuje temeljnije. Jedan će da želi da vlast padne jer više ne može da gleda kriminalce u opštini, a drugom to nije bitno jer misli da je opozicija izdajnička i bolji je i lopov al "da je naš".

To su te glupe priče na ruralnim slavama, ali to je sve posledica ove podele i paralelna dva politička diskursa u narodu.

Malo mi volimo da mistifikujemo običan narod, većina možda ne operiše u ovim kategorijama, ali mislim da ta podela definitivno postoji, samo se manifestuje temeljnije. Jedan će da želi da vlast padne jer više ne može da gleda kriminalce u opštini, a drugom to nije bitno jer misli da je opozicija izdajnička i bolji je i lopov al "da je naš".

To su te glupe priče na ruralnim slavama, ali to je sve posledica ove podele i paralelna dva politička diskursa u narodu.

ja ga ne mistifikujem, vise sam u ovo sto si ti rekao, nije previse pametan da se on svrstava u ove kategorije, nego samo koji narativ da mu provlacis.
mislim da je podela vise na onom, zelim/ne zelim se inatim. mislim da su vise zadrti oko titovih blizanaca nego tih uverenja

Hteo sam da kažem da, bez obzira što ne postoji tako jasno i precizno definisana podela u "običnom narodu", ona se i dalje manifestuje kroz neka opšta mišljenja koja vladaju među njima.

Meni stari ujko iz sela na slavi kaže "opozicija to su ti druye sve strani plaćenici", to ti je već indikator na koju polutku se svrstava. Što on mora da bude svestan toga? To je za političke analitičare.

slazem se. moje misljenje da imas fin deo naroda, koji moze to da kaze, ali mozes i da ih ubedis i u suportno. zavisi kako im das narative.

ali, deluje da su karte podeljene, i ako mislimo da je to tako, ja nisam ubudjen u pobedu. tj mi je prepustamo

Možda beži od izbora zato što izbori koštaju dosta budžetskog novca, a tog novca nema dovoljno za ono šta njemu treba.

Možda, eto, to mi je sada palo na pamet (jer sam ubeđen da republičke izbore ne može da izgubi trenutno)
Za izbore je uvek imao novca. I 2014. i 2016. kad je smanjio plate i zamrzao zapošljavanje.
I u koroni. I kad se stišalo nakon Ribnikara i Dubone.

Mada moguće da su u pitanju pare. Jer da bi ponovio oni što je radio ranije sad mu treba 10x ili 100x više, jer 3k i soc paket mu više ne rade posao.

Ili misliš da je problem u desetak miliona evra potrebnih za zvanične troškove izbora?

Nije bez razloga njihov glavni operativac završio sa moždanim udarom.

slazem se. moje misljenje da imas fin deo naroda, koji moze to da kaze, ali mozes i da ih ubedis i u suportno. zavisi kako im das narative.

ali, deluje da su karte podeljene, i ako mislimo da je to tako, ja nisam ubudjen u pobedu. tj mi je prepustamo

Videćemo... Destruktivnost radikalštine je dovela do toga da smo se spustili stepenik niže, tj. moramo da se borimo za povratak institucionalne funkcionalnosti i političke kulture.

U kampanji se mora objasniti ljudima da glas za studente nije samo glas za političku opciju, već glas za sprečavanje skliznuća države u diktaturu na nivou afričke pripizdine.

Ako pobede i na sledećim izborima, osetićemo ogoljeni, nekontrolisani bes žvalavog manijaka.

Za izbore je uvek imao novca. I 2014. i 2016. kad je smanjio plate i zamrzao zapošljavanje.
I u koroni. I kad se stišalo nakon Ribnikara i Dubone.

Mada moguće da su u pitanju pare. Jer da bi ponovio oni što je radio ranije sad mu treba 10x ili 100x više, jer 3k i soc paket mu više ne rade posao.

Ili misliš da je problem u desetak miliona evra potrebnih za zvanične troškove izbora?

Nije bez razloga njihov glavni operativac završio sa moždanim udarom.
Sve pare idu u Ekspo, iskreno, nemam predstavu koliko je 10 miliona evra i šta spada sve u tu sumu, ali siguran sam da bi te pare radije uložio u Ekspo ili u plaćanje batinaša po Srbiji.

Plus to što kažeš da više nije dovoljno dati "3 crvene za gospodina". već je cena mnogo veća.

Ситуација у привреди је КАТАСТРОФАЛНА. Неки сектори нису значајно погођени, али код неких је ситуација јако озбиљна, слично СЕКИ. Пара све више нема, и све је већи отпор људи и предузећа који обезбеђују финансирање, логистику и људске ресурсе. Са друге стране све је већи притисак секте да им требају те три ствари, тако да ту постоји један фронт који ми не видимо, и о коме се најмање размишља.

Sve pare idu u Ekspo, iskreno, nemam predstavu koliko je 10 miliona evra i šta spada sve u tu sumu, ali siguran sam da bi te pare radije uložio u Ekspo ili u plaćanje batinaša po Srbiji.

Plus to što kažeš da više nije dovoljno dati "3 crvene za gospodina". već je cena mnogo veća.
Pare nisu problem (za sada), uvek može da se uzme kredit.
Više novca su izgubili na turizmu i ugostiteljstvu ove godine nego što bi ih koštali izbori. Oni i njima bliski mahom drže hotele, restorane, klubove, kafiće.

Pogledaj primer Kosjerića. Izborni rezultat mu je pao skoro 20 % poena u odnosu na prethodne izbore pre 4 godine. Zašto? Gde su ti ljudi koji su glasali tada? Promenili stranu ili ostali kod kuće.
Recimo da u Kosjeriću nije bilo nekih većih problema ove godine.
Ako je tamo toliko izgubio, šta bi se desilo u Vrbasu, Bačkoj Palanci, Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Novom Pazaru, Užicu, gde god je slao batinaše (kao što vidimo broj takvih mesta se samo povećava).

Ostao je bez Palme, Glišić je aut, Vesić se krije/bolestan, SPS se distancira, ostala mu je gola sila (koju sve više i više upotrebljava). A ona ne dobija izbore (zadržava vlast još neko vreme).

U odnosu na to koliko je cela ekipa na vlasti remetila żivote nas, neke i vrlo koštala istih, ja sam još i najmanje remetio nečiji san..

A to da li ćeš ti lično da me hvališ ili ne me ne interesuje ni najmanje ☺️

Te porodice trpe okolnost iste kao kako si nazvao ,, nas,, samo što si ih jos dodatno poremetio svojim
- sinoc sam bio na vracaru -

A tek to izjava- ne interesu je me -
čini te istim kao ona ,,ekipa,, koju decinsko remecenje - ne intetesuje -

Rat izmedju buba švaba i buba rusa
Sve jedno ko ce pobediti i jedni i drugi su obična politička gamad
a recenica
- Ne interesuje me - to potvrdjuje
a ovu Relaks temu sukob različite gamadi čini interesantmu i relaksirajucu , bitno je da se gamad medjusobno sakati i uništava 😄

80e po evra po glasu koliko je bio zvanični trošak po biraču u Kosjeriću, na dva miliona glasača to mu dođe 160 miliona evra.

Из свега овога закључујем да је блеф жвалавог успео. Убедио је 15. марта све да жели насиље и успешно застрашио 450к људи и тиме неутралисао критичну масу. А сада, када су протести расцепкани на 100-1000 људи ово мало багре што може да скупи и плати му је сасвим довољно да:

- Држи ствари под контролом
- Константним хаосом исцрпљује народ
- Константним хаосом нормализује исти
- Константним хаосом разара државу
- Константним хаосом диверзантски приватизује и отме практично све
- Иза затворених врата истргује са страним силама и осигура подршку

Применио је уличарску стратегију крда и издвојене ловине а ловина му својски помаже у томе.

80e po evra po glasu koliko je bio zvanični trošak po biraču u Kosjeriću, na dva miliona glasača to mu dođe 160 miliona evra.
Šta znači zvanični trošak?
Toliko košta organizacija lokalnih izbora ili su toliko plaćali za glas?

Ako je prvo, u Srbiji glasa između 4-5 miliona ljudi i izbori ne koštaju ni približno toliko.
Ako je drugo, on ne plaća 2 miliona glasača (ne direktno), tako da ni taj trošak nije ni približno 160 miliona evra.

Da su problem pare za organizaciju izbora (bilo pare iz budžeta potrebne za zvaničnu organizaciju, bilo pare potrebne za korupciju) ne bi smo u poslednjih 13 godina imali ko zna koliko raznoraznih izbora (većina prevremenih, zakonski nepotrebnih).

Из свега овога закључујем да је блеф жвалавог успео. Убедио је 15. марта све да жели насиље и успешно застрашио 450к људи и тиме неутралисао критичну масу.

kada ne zelis da gazis po izmetu, to se sada naziva slabost.
to uzdrzanost je meni pokazivalo dostojanstvo a ne glupost. to sto hocemo sve preko noci, i preko dana, i ulicarski, neplanski nego eto samo da se dela, nas je dovelo do toga. tako smo i izgubili rat u sfrj

Vrh