Spomenuo si par sa malim detetom. Uglavnom ajd ako gledamo samo mladi bračni par bez dece onda nije nemoguće 40m2, kupatilo 5m2, soba 10m2, kuhinja-trpezarija-dnevna 25m2... ovo su neki minimumi minimuma i to bez terase (kome je neophodna) ili nekog ostavnog dela. Možda igleda veliko ali nije, 5m2 kupatilo je da staviš veš mašinu i ništa više, možeš da se okreneš, lavabo, wc šolja, tuš kabina i to je to, 10m2 je soba 4x2,5m dok je samo bračni krevet 160x200, ima mesta za ormar jer nemaš gde drugde i to je to, hodnik nemaš dakle cipelarnik nemaš, čiviluke nemaš, ulaziš direkt u kuhinju verovatno, kuhinja, trpezarisjki sto, ugaona ili trosed, klub stočić i to je to. Može da se funkcioniše nije da ne može, može i fino da se sredi i organizuje, jedino što ne može je dobiti dodatni prostor i komfor.
Btw dolazim i ja iz kuće i imam dovoljno primera kuća stan. Moguće je da nekome stan bude i bolji jer nema sredjivanje kuće, manja površina za čićenje, sve u jednom delu i td... ali meni je i dalje kuća kuća. Dvorište, prostor, mir, privatnost, tišina.... ne može nikakav stan da zameni.