Šta je novo?

Izbori 2025

Svesni ili nesvesni animozitet prema toj, očigledno zlonamerno prozvanoj, ,,radikalskoj'' priči se vidi i po tome što se sve desničarske opcije odmah karakterišu kao sateliti, i što na njihovo pojavljivanje u društvu odmah kreću napadi. To je mnogo veći problem od neke trenutne vlasti, a taj nametnuti narativ se mnogo teže iskorenjuje što se duže toleriše njegovo prisustvo.

coveku je prvi na mestu duh a tek na kraju gde zivi.

Bivši SPS SRS i sadašnji SNS režim. To je činjenica. Nisu demokrate bile na vlasti za vreme Oluje, kao što nisu potpisale ni Briselski sporazum. Sve to rade ovi tvoji kancerogeni neoradikali i socijalisti što se ogrću srpskom zastavom i "štite narod" na sva usta u zemljama gde više nemamo jurisdikciju upravo zbog njih.

Ono što se danas zove ,,desničarska'', ,,radikalska'' priča je zapravo jedini mogući put za izlaz iz ovog bunara čije dno smo skoro dotakli.

Samo lud čovek može ovo da izjavi nakon svega što je ovaj narod prošao i prolazi, slepo prateći tu radikalsku priču u ponor.

Najžalije mi je što masa i dalje tako bolesno razmišlja i verovatno će nastaviti da drži balkanskog Mugabea na vlasti dok ne završimo svi pod jednom kruškom, kao što je Manda lepo prorekao u onom filmu.

to nije omalozavanje. da bi covek bio slobodan, bio blizi bogu, razumeo svet
nije mu bitno sta je po nacionalnosti, gde zivi
Ne znam zašto povezuješ nacionalnost sa religijom? To su fore Mila Đukanovića, muslimanskih i hrvatskih ekstremista i UČK vlasti na KiM.
Govoriti da teritorija nije bitna za slobodnog čoveka u deceniji u kojoj Srbi na Kosovu prolaze kroz pokušaje etničkog čišćenja, a u Crnoj Gori su prošli čak i kroz pokušaje oduzimanja verskih objekata, ili u veku kada je čitava jedna država zaboravila na svoje korene i tako zaratila sa najbližom, izgleda kao bespredmetno.

Sporadični sukobi u NP, stigla Žardinjerija
Sve apsolventi? Vidim ima i ovih sa vahhabi smera. A jesu sila, vidi debelog kako leti uz stepenice ko tica... Kad ga Kraljevčani vide useru se, ovaj upišaju se od smeha...

Bivši SPS SRS i sadašnji SNS režim. To je činjenica. Nisu demokrate bile na vlasti za vreme Oluje, kao što nisu potpisale ni Briselski sporazum. Sve to rade ovi tvoji kancerogeni neoradikali i socijalisti što se ogrću srpskom zastavom i "štite narod" na sva usta u zemljama gde više nemamo jurisdikciju upravo zbog njih.

Samo lud čovek može ovo da izjavi nakon svega što je ovaj narod prošao i prolazi, slepo prateći tu radikalsku priču u ponor.

Najžalije mi je što masa i dalje tako bolesno razmišlja i verovatno će nastaviti da drži balkanskog Mugabea na vlasti dok ne završimo svi pod jednom kruškom, kao što je Manda lepo prorekao u onom filmu.
Ne znam zašto imaš potrebu da me svrstavaš među naprednjake i socijaliste, ili da mi ubacuješ reči u usta. Nigde nisam okarakterisao Vučića kao nekog velikog branioca srpstva.

Činjenica je jedino da je i ,,demokratski'' režim doprineo uništavanju zemlje i da je ovo samo nastavak njihove politike, uz malo više zaogrtanja zastavom.

Svrstavam te jer ti nije prvi put da glumiš Dragana J Vučićevića na ovom forumu. Možda je to tvoj latentni impuls, svesno misliš da nisi za njih, ali podsvest ti je ćacolika.
Evo još dokaza da je jedini problem velikom delu društva zapravo desnica i tzv. radikalska, desničarska priča.
To se vidi i po napadima na Šarovića, Lompara i Nestorovića...

Da se primetiti da kad god su "Veliki Srbi" i radikalština ovde vladali ili se pitali, Srbija bi se srozala ili nadrljala.

Baš su pre neki dan ljudi oko mene komentarisali Pašića i psovali mu sve živo i mrtvo. Uključujući i ovog izroda Đurića, koji mu je valjda neki rod.
Nismo nešto cvetali ni kada vlast držala vlast sa kartom za Evropu.

Najveći problem u Srbiji nije Vučić, već svrstavanje desnice i tradicionalnih vrednosti i ciljeva ,,radikalštinu'' i ,,ćacije''.
Četvrtinu veka izgubismo u samoubilačkim ,,progresivnim'' ubeđenjima.

Jedini Vučićev problem za mnoge je što se ogrće srpskom zastavom dok radi sve šta bi i Dobrica Veselinović ili Pavle Grbović uradili.

Evo još dokaza da je jedini problem velikom delu društva zapravo desnica i tzv. radikalska, desničarska priča.
To se vidi i po napadima na Šarovića, Lompara i Nestorovića...

Moj problem je zapravo taj mentalitet žrtve kojeg određena grupa ljudi ne može da se otarasi. Ti misliš da ja zameram neoradikalima njihovu estetiku, što su desničari? To je iracionalno razmišljanje koje proističe iz kompleksa i autoviktimizacije.

Prešao si preko svega lošeg što su uradili u svojim neslavnim državničkim karijerama (koje uopšte nisu kratke) da bi prišio ljudima na drugoj strani političkog spektra imaginarni šovinizam prema napaćenoj desnici.

Koliko dugo neoradikali treba da vladaju da bismo smeli da ih kritikujemo? 50 godina? 100 godina? Kada će kritičari ove bande smeti da iznesu stav bez da ih proglase autošovinistima i mrziteljima srbstva?

Dosta više. Niste žrtve nego ste štetočine.

Tja... ako misliš na demokrate, pa svakako smo bili u većem usponu nego za vreme bolida 90ih i ovih bolida sada.
Najveći problem u Srbiji nije Vučić, već svrstavanje desnice i tradicionalnih vrednosti i ciljeva ,,radikalštinu'' i ,,ćacije''. Četvrtinu veka izgubimo u progresivštini.
Nekad se ljudi i sami svrstaju.

Evo par puta me opsedao lik koji svašta zna i interesantan je govornik ali je ponosni učenik male škole hipnoze Branimira Nestorovića, Dejana Lučića, Milana Vidojevića i sličnih.

I svaki razgovor započne sa tačkom da se on i njegovi slažu da SNS treba da leti i da robija. Usput se malo šalimo i radujemo najnovijim vestima na tu temu, te u Čačku nalupali pandure, te u Užicu ih nadmudrili, te u Valjevu rasturiše Ćaci jazbinu... Ali se posle par minuta demagogije i mentalne gimnastike završi konstatacijom da studenti ne znaju šta rade i ne znaju šta žele i da je na kraju rešenje za sve - turbo nacionalizam, unija sa Rusijom i povratak na prioritete, vrednosti i tradicije kakve su bile 90ih.

A mene smara to. S..e mi se čak od toga.

I od mentalnog invaliditeta mnogih Srba da utuve u lobanju da ne moraju na svaki ekstrem na jednoj strani da odgovaraju ekstremom na drugoj strani. I da se okanu plemenskog mentaliteta po kome je svaki neprijatelj našeg neprijatelja automatski naš prijatelj.

Tako da zadrti evropejci (danas) i levičari su samo jedan deo problema. Drugi deo su oni koji bi da me odvuku od njih (iako ja već jesam na distanci od te leve strane) a da me uvuku u svoju sektu i kalup.

I biće njesra i brlog u Srbiji dokle god je previše ljudi na ekstremnim suprotstavljenim krajevima. Dokle god dovoljan broj ljudi na obe strane malo ne smire doživljaj i ne fokusiraju se na prave i goruće probleme.

Poslednja izmena:

Najveći problem u Srbiji nije Vučić, već svrstavanje desnice i tradicionalnih vrednosti i ciljeva ,,radikalštinu'' i ,,ćacije''.
Četvrtinu veka izgubismo u samoubilačkim ,,progresivnim'' ubeđenjima.

Jedini Vučićev problem za mnoge je što se ogrće srpskom zastavom dok radi sve šta bi i Dobrica Veselinović ili Pavle Grbović uradili.
Grbović i Dobrica bi imali zajedno na izborima 5 posto glasova, ako i toliko, dok ovog zlikovca podržava negde 40 posto vas koji izlazite na izbore.

Tako da, da, Vučić je problem, Grbović i Dobrica su nebitni i samim tim nisu problem.

Većina Srbije želi da živi normalno i u tome ih ne sprečava Dobrica nego Vučić.

Možemo diskutovati o tome i da su oni deo cele te mašinerije, ali i dalje su nebitni i riba smrdi od glave.

Moj problem je zapravo taj mentalitet žrtve kojeg određena grupa ljudi ne može da se otarasi. Ti misliš da ja zameram neoradikalima njihovu estetiku, što su desničari? To je iracionalno razmišljanje koje proističe iz kompleksa i autoviktimizacije.

Prešao si preko svega lošeg što su uradili u svojim neslavnim državničkim karijerama (koje uopšte nisu kratke) da bi prišio ljudima na drugoj strani političkog spektra imaginarni šovinizam prema napaćenoj desnici.

Koliko dugo neoradikali treba da vladaju da bismo smeli da ih kritikujemo? 50 godina? 100 godina? Kada će kritičari ove bande smeti da iznesu stav bez da ih proglase autošovinistima i mrziteljima srbstva?

Dosta više. Niste žrtve nego ste štetočine.
To nema nikakve veze sa mojim prvim komentarom.
Napisao sam da se svaki desničar pljuje bez razloga, jer postoji odalečenost od svega šta je srpska priča, u kojoj se podrazumeva ono sa čime koji je iznad okačio @GOJE. Upravo takvo jedinstvo rastura progresivna Evropa, i 25 godina verovanja u tu bajku.

Vrh