Ne razumeš, iz perspektive ljudi kojima je najneodložnija obaveza u životu da nahrane papagaja ili mačku, gubljenje dva sata od tačke A do tačke B nije nikakav problem...Dakle, moja žena koja je u Januaru ceo dan pekla palacinke i nosila na Autokomandu, a sad psuje jer ne može da se vrati sa posla na plus 40 je zapravo latentni radikal. A i ja sam isti jer s kim si takav si.
Hvala Beki što si mi otvorio oči. Danas idemo da se uclanimo u SNS. Da ne budemo više latentni.
Kao neko ko dolazi iz upravo te struje ilitiga 5X gore - KO IH j***, BLOKIRAJ.Ко их ј***! они гласају за СНС! Дакле дехуманизација сиротиње, односно оних које ово највише погађа.
To je u oku posmatrača. Skinuti sa vlasti mafiju, korupciju, uništene institucije, boriti se za bolje školstvo, zdravstvo... ili odlučiti koji si pol od 50. Eto, tebi se taj gej crnac plaši i tebi je to bizarnije, a npr nije ti bizarnije što neko više ne sme da stane pod neku nadstrešnicu ili da pusti dete da prelazi ulicu na pešačkom.Bas apsurd jeste, jos i veci. Ovo nase je low level.
Sad ce Joe da dodje da nam kaze kako je pakao sto ne mozes tek tako da izbacis podstanara na ulicu kao jedan od bitnih problema u Holandiji nprTo je u oku posmatrača. Skinuti sa vlasti mafiju, korupciju, uništene institucije, boriti se za bolje školstvo, zdravstvo... ili odlučiti koji si pol od 50. Eto, tebi se taj gej crnac plaši i tebi je to bizarnije, a npr nije ti bizarnije što neko više ne sme da stane pod neku nadstrešnicu ili da pusti dete da prelazi ulicu na pešačkom.
Ljudi treba da shvate ako ovoliko vladaju podele na BeoBuild forumu koji je uska slika jedne nise stanovnistva da je jos veca podela u normalnom narodu.Искључити емоцију, и донети одлуке рационално и прагматично. Дугорочне блокаде које наносе практичну штету великом броју обичних људи, руше рејтинг. То само слеп не види.
Ako cemo i po nekoj realnoj opasnosti, i to je solidno vece preko. Ovde ne strepis dal ce te migrant siluje, izbode nozem ili se zaleti kamionom ljude. Dal ce ti u protestima zapaliti lokal ili auto. Budimo realni.To je u oku posmatrača. Skinuti sa vlasti mafiju, korupciju, uništene institucije, boriti se za bolje školstvo, zdravstvo... ili odlučiti koji si pol od 50. Eto, tebi se taj gej crnac plaši i tebi je to bizarnije, a npr nije ti bizarnije što neko više ne sme da stane pod neku nadstrešnicu ili da pusti dete da prelazi ulicu na pešačkom.
Ne znam, pitaj Subotičane i Somborce da li strepe od migranata. Ne mora kamion, dovoljno je što se ovoliko vozila zaleće u blokade, a za silovanje nam nisu potrebni migranti. Eto npr sad si i ti rasista jer odvajaš ljude na normalne i migrante, kao da samo migranti(kojih još uvek nemamo u velikom broju) prave sranja. Zaboravio si da kažeš da nemamo ni crnce koji pljačkaju. Npr ne smeta ti to ako si gej velika je verovatnoća da će neko ubiti boga u tebi, uopšte ne moraš da se plašiš deportacije. Realna opasnost je opet relativna. Tako da ne bih rekao da je ovde med i mleko nego eto samo se malo borimo da zamenimo neke lopove, pod uslovom da preživiš naravno kakvo nam je zdravstvo. Ovde ne smeš da pustiš dete na pešački, ne smeš da koristiš javni prevoz i ustanove... Sad jbg opet je to na ličnoj osnovi, kome je med i mleko samo eto kao malo se igramo menjanja vlasti taj i ne treba da bude za studente.Ako cemo i po nekoj realnoj opasnosti, i to je solidno vece preko. Ovde ne strepis dal ce te migrant siluje, izbode nozem ili se zaleti kamionom ljude. Dal ce ti u protestima zapaliti lokal ili auto. Budimo realni.
Ne znam sta da ti kazem, pricamo o tome ko slusa bizarnije price, i dal je tamo politika samo haha ne zanima me nista, samo planiram svoje sledece letovanje. Nije nikako.Ne znam, pitaj Subotičane i Somborce da li strepe od migranata. Ne mora kamion, dovoljno je što se ovoliko vozila zaleće u blokade, a za silovanje nam nisu potrebni migranti. Eto npr sad si i ti rasista jer odvajaš ljude na normalne i migrante, kao da samo migranti(kojih još uvek nemamo u velikom broju) prave sranja. Zaboravio si da kažeš da nemamo ni crnce koji pljačkaju. Npr ne smeta ti to ako si gej velika je verovatnoća da će neko ubiti boga u tebi, uopšte ne moraš da se plašiš deportacije. Realna opasnost je opet relativna. Tako da ne bih rekao da je ovde med i mleko nego eto samo se malo borimo da zamenimo neke lopove, pod uslovom da preživiš naravno kakvo nam je zdravstvo. Ovde ne smeš da pustiš dete na pešački, ne smeš da koristiš javni prevoz i ustanove... Sad jbg opet je to na ličnoj osnovi, kome je med i mleko samo eto kao malo se igramo menjanja vlasti taj i ne treba da bude za studente.
Pitanje je koliko su veceg uticaja jedne a koliko druge stvari.Ne znam sta da ti kazem, pricamo o tome ko slusa bizarnije price, i dal je tamo politika samo haha ne zanima me nista, samo planiram svoje sledece letovanje. Nije nikako.
Sad sam ga pitao, kaze isto sto smo zakljucili na poslednje 2 stranice:jeli zesktro sta kaze gpt za ove blokade, jel ima nekih referenci sta je pros cons bilo u drugim drzavama
Bottom Line:
It’s a high-risk, high-reward moment. The protestors are betting that broad pressure from below can outweigh repression from above.
- If the protests can maintain public sympathy and avoid slipping into violence, they may force some kind of reform, negotiation, or international pressure on Vučić’s government.
- But if the government cracks down hard, or the blockades alienate neutral citizens, the movement could weaken or lose momentum.
Kazes prvo '90% Zapada', onda navedes zemlje koje zajedno nemaju stanovnika kao jedna Nemacka. Na stranu sto i neke od navedenih itekako imaju vecih problema i bizarnijih politickih pitanja od planiranja letovanja (ukucaj recimo u gugl 'bombs in Stockholm' ili 'rapes in Sweden' pa vidi).Pitanje je koliko su veceg uticaja jedne a koliko druge stvari.
Nepopularno misljenje ali pitaj ChatGPT (osim ako nisi bas dokon da sam radis research za sve zemlje) da ti povuce paralele izmedju nekih zemalja u EU i nase po pitanju politickih i zivotnih kriza koje stanovnistvo ima pa vidi kakve ce paralele da povuce.
Pogledajte prilog 243351
Pogledajte prilog 243352
Ne mozes mi reci da se Svajcarska, Holandija, Monako, Austrija, Svedska nose sa istim kategorijama problema kao mi.
Da, ne tece tamo med i mleko ali kod nas bi ljudi mnogo lakse disali kada bi znali da sudstvo, zakon i institucije zapravo funkcionisu.
Eh da je nama najveca briga da li ce filipinac da nam uzme radno mesto u pekari, pevali bi.
Ne sumnjam da kada bi smenili SNS i uradili reformu policije, REM-a i lustraciju da bi se nasli dosta vise na ovoj tabeli, a mislim da je i tebi to jasno.
Hoces reci da najverovatniji output nije uvek tacan?ne verujem ja tim zapadnim alatima
Onda pitaj DeepSeek.ne verujem ja tim zapadnim alatima
Hoces reci da najverovatniji output nije uvek tacan?
Elem, dobar je alat za neko genericko misljenje i agregiranje informacija ili sazetak situacija, uzimam i ja sa rezervom sve njegove zakljucke ali sumnjam da ce da pogresi i zameni mesta Srbiji i Svajcarskoj npr.
No da ne duzimo sa hipotetickim sta bi bilo kad bi bilo:
![]()
MUP: U prethodna 24 sata 87 blokada - legitimisano 976, a privedene 72 osobe
Prethodna 24 sata u Srbiji je održano 117 neprijavljenih okupljanja i 87 blokada saobraćaja, a policija je legitimisala 976 osoba, dok su 72 osobe odvenene u sln1info.rs
Fine cifre