Možda stvarno nisu za ovaj vid borbe ali neka se bore na svoj način onda.
Ako ih blokada navede da na to daju podršku SNS posle svega onda nikad nisu ni bili protiv režima već su samo konformisti koji gledaju svoje dupe. Ili su retardi.
Mi smo kao narod skloni podelama ali sada se dešava najbolja podela ikada: na šljam i na čast.
Strana se jasno mora izabrati nema između !
Не неће никада дати глас Муслиу, то није питање, али ће их ухватити блокада од нпр 30 људи када се буду враћали кући, али не 15-оминутна, него од 3 сата. Е сада ја сам дао лични пример и заиста разумем (и учествујем кад могу), а сад замисли друге примере и проблем, ометену децу итд...па тај неко после тога може само све да тера у 3пм...
Ali koliko ih znaš u toj grupi koja ne bi izašla da glasa za studente, nego bi se okrenuli nekom od ovih satelita?
Ja recimo znam neke, te godine i malo starije, koji bi recimo opet radije glasali za Djilasa ili Pajtića, pošto im je nepoznato previše rizično, ili su prosto navikli.
Ali kod njih se ništa nije promenilo od početka (možda su u nekom periodu očekivali da će studenti stati iza "stare opozicije", pa su bili malo jasniji u podršci, ali i dalje dolaze na proteste, sa šta će da urade kad dođu izbori, 'bem li ga).
Onda imamo građansku levicu. Opet verujem da bi svi izašli i glasali, samo je pitanje za koga, ako se ipak pojavi neka DS/SSP/Slično lista...
Evo, ja sebe smatram građanski desno, i ne mislim da kod nas postoji stranka koja to adekvatno zastupa, pa uvek nađem nekog ko mi je u tom trenutku najmanje sporan.
U nekim normalnim uslovma ne bih glasao za grupaciju koja je bliska Lomparu, ali ovo nisu normalni uslovi, i zasta me baš briga.
Искрено, ја не знам за кога већина мојих пријатеља гласа. Знам само да нико не гласа за Муслиуа, дао бих руку за то! За родитеље неких већ нисам сигуран.
Видиш ја исто себе сматрам тим неким десним центром да кажемо и то онако генерално либералнијим од просека, али ти сам себи мораш да даш границе. Лутао по тим неким блиским идејама, давао сам гласове и ДСС и Радуловићу (његове је нпр Муслиу растурио, купио за 100К сваког, а чини ми се да је имао баш добар програм, са пореклом имовине, лустрацијом, правном државом), али ја нисам ни страначки активан икада био, нити сам везан за њих. Искрено ни 1 говор нисам лепо чуо на овом скупу, неке уопште, али оно што јесам, нисам нашао замерку, ни Ломпару, напротив. Дакле ето, већ се прави та подела лево/десно. За црвено-црне никада нисам гласао, али јесам у другом кругу председничких за оно КГ говедо (и сигурно бих опет у истој ситуацији, не знајући шта се дешавало ових 13 година).
Мени лично је ово што се појавило нешто најбоље што се појавило и нема сумње коме би ишао глас да су сутра избори! Поштовање Устава од преамбуле па даље (а не што овај перфидно ради), правна држава, прогресивна, одговорна економија, српски ресурси (какав литијум и ризик без икаквог рачуна, а само за чување сопствене гзце). Ја не знам бољу дефиницију тога што ти кажеш
грађански десно, него да на тој некој листи сутра буду ти најпаметнији и најобразованији и највећи алтруисти и добротвори који нису културолошки и национално отупели. Јел и Кавчић смета?
...али јбг празилук грађанистима смета Ломпар. Мени они не сметају, пристојни људи већински, волим већину, жао ми је што су тако хендикепирани, синдром тикве без корена...