Šta je novo?

Izbori 2025

Zbog ovih i ovakvih stvarno se bojim da se neće propustiti neko vozilo koje je stvarno hitno:

"Šta je prooooblem,idemo sa Music Week-a?!"

Zato nema vozila za one kojima stvarno treba, da bebe umiru u kolima dok roditelji pokušavaju da ih transportuju za BG, da se posle saobraćajke pre neki dan čekalo više od pola sata dok unesrećeni, životno ugrožen i nepomičan leži na kolovozu itd. jer je transport neophodniji za zloupotrebu nego upotrebu!
Da li je potrebno uvesti građanske kontrole za pregled vozila hitne pomoći kroz blokade?

Pa ybm li vam sve da vam...
Sta rece, odakle idu? 😆

@NedeljkovicOliver 🤣

Odbrana traži izuzeće sudija jer su podržali studente

Možda sam već pisao o tome, prošle godine sam poslovno bio u Madjarskoj i pričao sa kolegama madjarima. Mladi i srednovećni porodični ljudi koji imaju solidne zarade, inženjeri
Svi su bili protiv Orbana i rekli su mi da ga većina madjara mrzi. Petar je možda iz njegove stranke ali ima široku podršku. Ne smatraju da je isti kao Orban, barem verbalno je za EU, protiv Rusije, za ljudska prava, ukinuće razne zakone protiv LGBTa, a najviše očekuju da raskrinka korupcione šeme Orbanove klike. Naravno da postoji rezerva, političari su to, jedno pričaju drugo rade, ali bar za sada Madjar je prava opozicija. Znači imaju za koga da glasaju. Kod nas takva ličnost ne postoji.

Putin podržao studente. Oca vam rusofilskog
Pogledajte prilog 243152
Пробао сам да нађем још негде ову изјаву али безуспешно. Не кажем да ово није тачно, али ослањати се искључиво на извор који је еквивалент српског пешчаника ми је превише.

Goje je pričao o padu podrške studentima. Ne znam da li su ta istraživanja merodavna, ali možda stvarno opada.
Možda ovaj Basarin citat baca malo svetla

U neko doba moja obaveštajna služba za proteste mi dojavi da se studentskoj vidovdanskoj masi govorancijom upravo obraća Milo Lompar. Na osnovu čitanja Lomparove govorancije - koja je ubrzo puštena u javnost i postala viralna - zaključio sam da je, sadržaja što se tiče, studentariji govoranciju mirne duše mogao održati i Vojo Šešelj, koji se nalazio sa suprotne strane barikade. Koje suprotne strane? Dobro pitanje. Nema suprotne strane. Stvar je sada jasna, bar u meri u kojoj ovde bilo šta može biti jasno. Lompar je ono što je devedesetih - i nažalost, ranih dvehiljaditih - do Koštunice, dakle pseudoopozicionar, garant očuvanja duhovne vertikale vidovdanskog kontinuiteta

cela kolumna je na https://www.kurir.rs/licni-stav/9710876/famozno-vidovdanska-intifada

možda nije u pravu možda jeste, ali treba biti mudar i pažljivo kroačati naredne korake

Goje je pričao o padu podrške studentima. Ne znam da li su ta istraživanja merodavna, ali možda stvarno opada.

cela kolumna je na https://www.kurir.rs/licni-stav/9710876/famozno-vidovdanska-intifada

možda nije u pravu možda jeste, ali treba biti mudar i pažljivo kroačati naredne korake
"garant očuvanja duhovne vertikale vidovdanskog kontinuiteta"

Дуго нисам прочитао једну тако дивну похвалу за једног србина.

Trenutna temperatura je 35 stepeni. To je u hladu, dalje od ulice. Na uličnom asvaltu, a pogotovo na suncu, ko zna kolika je.

To je trenutno glavni problem obema stranama. Ali ne jednako. Jedni mogu biti skoro goli. Drugi su u teškim oklopima i debelim zaštitnim odelima. A tek je početak leta.

Kosa gori ispod slema
valjamo se po prasini
niko od nas pojma nema
da smo davno u masini
da smo davno u masini

Kako tu nijedan pandur ne nosi fantomku?
hmm-thinking.gif

Није уопште занемарљив број људи који апсолутно не подржавају овакав вид борбе! Ја их знам баш доста, високо образовани, ситна деца, апсолутно против Муслиуа!
Лично подржавам и ово, иако сам и сам немали број пута ухваћен у блокади. Кад сам соло, искулирам, поздравим, свестан зашто тако треба. Са малим дететом je ипак непријатније, логистички изазов, на личном новоу поготово сад у неком краћем периду када ћу прелазити Газелу 4 дневно у приватној режији. Ипак разумем и подржавам, неопходно је одржати све до јесени!

Искрено нервира ме тај порив опозиције да захвати те студентске гласове, тачно капирам да размишљају...види ове клинце, дошли нама 'леба из устију да узимају, а телетабиси 35 година ништа да ураде нису могли. Већ се малтене емпиријски показао рецепт за победу, једна листа, стручњаци, па после тога на другим изборима пребројавање по битним питањима!

Putin podržao studente. Oca vam rusofilskog
Pogledajte prilog 243152

Како се обојена револуција "подржава" споља? Цела поента "обојене" револуције да није аутентична и домаћа већ организована споља, као страни покушај дестабилизовања народне власти. Ако спољни фактор накнадно подржи револуцију која већ постоји онда то није "обојена" револуција већ органска револуција која је наишла на одобравање и подршку споља. Сама изјава је контрадикторна и смешна.

Некада је Лавров био махер за међународну дипломатију али очигледно и код њега старост узима маха

Ni Rusima ni EU nije jasno s kim bi mogli ovde da rade ako padne mafija. To je donekle i apsurd naše situacije, što imamo vlast koju svi strani faktori podržavaju, samo je narod ne podržava.

Bilo koja naredna vlast će verovatno morati da bude šira koalicija da bi ostvarila većinu i samim tim se smanjuje njen klijentelistički kapacitet. SNS je u tom smislu savršena stranka za strani uticaj - apsolutno neprincipijelni, spremni da prodaju sve zarad vlasti i novca, a imaju komfornu većinu u skupštini i sposobni su da guraju nepopularne odluke koje dolaze spolja.

Dosta čitam strane vesti, i mogu da kažem, osim individualnih glasova iz EP, svi relevantni strani faktori apsolutno podržavaju Vučića. EK, Rusija, Kina, Amerika, svima je kolektivno vlast u Srbiji odlična. U najboljem slučaju videćete uzdržanost i pozive na dijalog. Još se niko nije otvoreno okrenuo protiv njega. Manje popularnosti u EU imaju Orban i Fico nego što ima Vučić.

"garant očuvanja duhovne vertikale vidovdanskog kontinuiteta"

Дуго нисам прочитао једну тако дивну похвалу за једног србина.
izgaramo od nestrpljenja da čujemo šta (na alkolohom natopljenim stranicama nepristrasnog dnevnog lista) misli čovek koji je bio u prvim redovima junačke akcije normalizovanja vučića za drugosrbijansku publiku. između ostalog, i u kultnom (i nepravedno zaboravljenom) dragi svetislave intervjuu.

najveći poraz srba je upravo to što su dozvolili da im kojekakve basare i vučići menjaju svest.

Није уопште занемарљив број људи који апсолутно не подржавају овакав вид борбе! Ја их знам баш доста, високо образовани, ситна деца, апсолутно против Муслиуа!
Лично подржавам и ово, иако сам и сам немали број пута ухваћен у блокади. Кад сам соло, искулирам, поздравим, свестан зашто тако треба. Са малим дететом je ипак непријатније, логистички изазов, на личном новоу поготово сад у неком краћем периду када ћу прелазити Газелу 4 дневно у приватној режији. Ипак разумем и подржавам, неопходно је одржати све до јесени!

Искрено нервира ме тај порив опозиције да захвати те студентске гласове, тачно капирам да размишљају...види ове клинце, дошли нама 'леба из устију да узимају, а телетабиси 35 година ништа да ураде нису могли. Већ се малтене емпиријски показао рецепт за победу, једна листа, стручњаци, па после тога на другим изборима пребројавање по битним питањима!
Možda stvarno nisu za ovaj vid borbe ali neka se bore na svoj način onda.
Ako ih blokada navede da na to daju podršku SNS posle svega onda nikad nisu ni bili protiv režima već su samo konformisti koji gledaju svoje dupe. Ili su retardi.

Mi smo kao narod skloni podelama ali sada se dešava najbolja podela ikada: na šljam i na čast.
Strana se jasno mora izabrati nema između !

Ali koliko ih znaš u toj grupi koja ne bi izašla da glasa za studente, nego bi se okrenuli nekom od ovih satelita?
Ja recimo znam neke, te godine i malo starije, koji bi recimo opet radije glasali za Djilasa ili Pajtića, pošto im je nepoznato previše rizično, ili su prosto navikli.
Ali kod njih se ništa nije promenilo od početka (možda su u nekom periodu očekivali da će studenti stati iza "stare opozicije", pa su bili malo jasniji u podršci, ali i dalje dolaze na proteste, sa šta će da urade kad dođu izbori, 'bem li ga).

Onda imamo građansku levicu. Opet verujem da bi svi izašli i glasali, samo je pitanje za koga, ako se ipak pojavi neka DS/SSP/Slično lista...
Evo, ja sebe smatram građanski desno, i ne mislim da kod nas postoji stranka koja to adekvatno zastupa, pa uvek nađem nekog ko mi je u tom trenutku najmanje sporan.
U nekim normalnim uslovma ne bih glasao za grupaciju koja je bliska Lomparu, ali ovo nisu normalni uslovi, i zasta me baš briga.

Поредити Ломпара и шешеља може само пролив попут басаре. Све ово су одлични знаци да борба против евроталибанства доноси резултате. Национално освешћена омладина одбацује окове пролив-европљана који немају ни идеале ни циљеве, већ само потребу за згртањем прљавих пара.

Ali koliko ih znaš u toj grupi koja ne bi izašla da glasa za studente, nego bi se okrenuli nekom od ovih satelita?
Ja recimo znam neke, te godine i malo starije, koji bi recimo opet radije glasali za Djilasa ili Pajtića, pošto im je nepoznato previše rizično, ili su prosto navikli.
Ali kod njih se ništa nije promenilo od početka (možda su u nekom periodu očekivali da će studenti stati iza "stare opozicije", pa su bili malo jasniji u podršci, ali i dalje dolaze na proteste, sa šta će da urade kad dođu izbori, 'bem li ga).

Onda imamo građansku levicu. Opet verujem da bi svi izašli i glasali, samo je pitanje za koga, ako se ipak pojavi neka DS/SSP/Slično lista...
Evo, ja sebe smatram građanski desno, i ne mislim da kod nas postoji stranka koja to adekvatno zastupa, pa uvek nađem nekog ko mi je u tom trenutku najmanje sporan.
U nekim normalnim uslovma ne bih glasao za grupaciju koja je bliska Lomparu, ali ovo nisu normalni uslovi, i zasta me baš briga.

Ja znam neke ljude koji su iz sebičnih razloga protiv blokadera. Tvrde da se u Srbiji živi skroz ok i da je to instruirano spolja. Ne glasaju za SNS, ali misle da je čitav opozicioni spektar (uključujući studente) skup plaćenika.

Mislim da ima dosta ovakvog razmišljanja u Srbiji, postoji jedan sloj naroda koji ceni "stabilnost" makar jeli travu. Linija manjeg otpora, "svi su isti", "svi su lopovi", "sjaše kurta da uzjaše murta" itd.

ja sam mislio da su hitna pomoc za one koje ne mogu da hodaju. ova deca deluju zdravo hvala bogu, sta im je kilometar dva, pa ja sam u tim godinama peske iso birfest medak

grad pada, ja polako, pevam ide mile lajkovackom

Vrh