Šta je novo?

Izbori 2025

Ja znam neke ljude koji su iz sebičnih razloga protiv blokadera. Tvrde da se u Srbiji živi skroz ok i da je to instruirano spolja. Ne glasaju za SNS, ali misle da je čitav opozicioni spektar (uključujući studente) skup plaćenika.

Mislim da ima dosta ovakvog razmišljanja u Srbiji, postoji jedan sloj naroda koji ceni "stabilnost" makar jeli travu. Linija manjeg otpora, "svi su isti", "svi su lopovi", "sjaše kurta da uzjaše murta" itd.

mislim da dosta ljudi je protiv vucica. ali sve te frakcije nemaju isto misljenje o delovanju.
e sada je malo doslo vreme, gde i za svaki vid komentara/kritike ispade da si caci/naci/blokader bla bla bla

a u stvari, samo je pitanje, kako da se otme sto vise glasaca sns-u. mislim da je to poso za van bg-a. bg je poseban buble svih koji zive u njemu
a ovo sa izborima je malo uslo u fazu, kao da lopov sam sebe uhapsi, samo rebranding

Ja znam neke ljude koji su iz sebičnih razloga protiv blokadera. Tvrde da se u Srbiji živi skroz ok i da je to instruirano spolja. Ne glasaju za SNS, ali misle da je čitav opozicioni spektar (uključujući studente) skup plaćenika.

Mislim da ima dosta ovakvog razmišljanja u Srbiji, postoji jedan sloj naroda koji ceni "stabilnost" makar jeli travu. Linija manjeg otpora, "svi su isti", "svi su lopovi", "sjaše kurta da uzjaše murta" itd.
Добар део таквих гласа за снс, али их је срамота да признају. Поготово ако су млађи пошто је међу младима одавно углавном тотални табу бити за снс. Постоји и велики број оних који уз то имају и неке шеме које су мање више повезане са снс-ом, ал то тек крију ко змија ноге.

Funny..png

Ja sam video taj snimak klinčadije u sanitetu ali nisam razumeo ko bi ih i zašto vozio sa Music Week-a?

Šta, imaju nekog u Hitnoj pa došli sanitetom da ih voze kući da prođu blokade? Jel to?

I šta je kog vraga BG Music Week? Jel to SNS pokušaj spinoffa Beer festa?

Ja sam video taj snimak klinčadije u sanitetu ali nisam razumeo ko bi ih i zašto vozio sa Music Week-a?

Šta, imaju nekog u Hitnoj pa došli sanitetom da ih voze kući da prođu blokade? Jel to?
Музичка недеља се завршила. Сада журе код свог газде. Зато су заузели возило хитне помоћи.
Пробао сам да нађем још негде ову изјаву али безуспешно. Не кажем да ово није тачно, али ослањати се искључиво на извор који је еквивалент српског пешчаника ми је превише.
Ево је:

Verovatno je roditelj doktor ili vozac hitne pomoci pa ih pokupili.

Kad blokiraš nekog taj iz kuce ne mož da mrdne (vodeci računa o humanim sitacijama) i to može da ima nekog smisla

Ovo juče i jutos je čisto iživljavanje blokiranje
ne dužnog komšije tj sugradjana.

I da je 100 % blokader u pravu čim blokira ne dužnog , on nije blokader nego kriminalac koj se iživljava na ne dužnom
Bez obzira šta blokader umišljao o svom uzvišenom cilju da li je nešto za zaštitu kornjaca, izbora ili prava frulaša na koršcenje visokih nota.
Čim ne dužni strada-ju tj trpe
to je čisto IŽIVLJAVANJE koje treba zaustaviti, sprečiti ne ograničenim bilo kakvim delovanjem
sa i bez upotrebe bilo čega bez obzira na srazmeru jer srazmera prilikom iživljavanja nije ni postojala.

Mnogi mogu da se ljute
ali
to jeste tako

To ti je za klince koji nemaju pojma o muzici. U fazonu da i oni mogu na neki koncert da idu.

Većina ljudi sa ovim stavom meni bliski su ljudi u ranoj starosti. Još nisu skroz izlapeli ali kreće gubitak racionalnog razmišljanja.

Pouznadno znam za sve da glasaju za Vučića jer nemaju za koga drugog.

To ti je za klince koji nemaju pojma o muzici. U fazonu da i oni mogu na neki koncert da idu.
😄

Ako ništa drugo, bar se klinke u sanitetu nisu svađale i vadile. Ne branim ih. Samo kažem, kakvih jezičara ima među njima danas, ove su bar i pokazale neki stid ili bar suzdržanost.

Овај добри мученик још вечерас остаје без посла, евентуално суспензија али боље му отказ јер ће малтретирање у станици бити неподношљиво.

Можда је боље и тако. Одвојити пар зрна жита из толиког кукоља. Народ ће брже скапирати на тежи начин.

izgaramo od nestrpljenja da čujemo šta (na alkolohom natopljenim stranicama nepristrasnog dnevnog lista) misli čovek koji je bio u prvim redovima junačke akcije normalizovanja vučića za drugosrbijansku publiku. između ostalog, i u kultnom (i nepravedno zaboravljenom) dragi svetislave intervjuu.

najveći poraz srba je upravo to što su dozvolili da im kojekakve basare i vučići menjaju svest.
Ахахаха. Хвала брт на линку!

Како се овакви изроди периодично појављују ваља се и подсетити неких апсолутно фантастичних детаља из живота и дела таквих као нпр:

"Басара је био амбасадор СР Југославије од 2001. до 2005. године на Кипру".

Poslednja izmena:
to je čisto IŽIVLJAVANJE koje treba zaustaviti, sprečiti ne ograničenim bilo kakvim delovanjem
sa i bez upotrebe bilo čega bez obzira na srazmeru jer srazmera prilikom iživljavanja nije ni postojala.
Slazem se, nek onda lepo raspisu izbore i sve ce da prestane.
Eto im delovanja.

A to ne odgovara? Nista onda... nastavlja se....

Imamo i izivljavanje od strane SNSa pa tvoj komentar moze da se primeni i na njih: oni se izivljavaju nad narodom, pa ih treba spreciti neogranicenim bilo kakvim delovanjem, sa i bez upotrebe bilo cega bez obzira na srazmeru jer srazmera prilikom njihovog izivljavanja nije ni postojala :)

Slazem se, nek onda lepo raspisu izbore i sve ce da prestane.
Eto im delovanja.

A to ne odgovara? Nista onda... nastavlja se....

Imamo i izivljavanje od strane SNSa pa tvoj komentar moze da se primeni i na njih: oni se izivljavaju nad narodom, pa ih treba spreciti neogranicenim bilo kakvim delovanjem, sa i bez upotrebe bilo cega bez obzira na srazmeru jer srazmera prilikom njihovog izivljavanja nije ni postojala :)

ovo ne znaci striktno izivljavanje na sns, vec na druge gradjane. e onda ce da krene ona prica a sto im to smeta, oni su za vucica bla bla bla bla
i tako u krug

vucica bi vise zabolela da se blokira cela arena kada zvezda igra evroligu, da se ne odigra tekma pa da cela evropa bruji o tome ili da se razrusi ekspo... na ovo ce se navikne ko pre 4 meseca

edit: do ispunjeja zahteva je postalo daj izbore. isto smo to pricali, samo nek ispuni zahteve prestace blokade

Naravno da se odnosi na svestranost bez obzira na ime, pripadnost ili opredelenje.
Licno sit sam više i starih i mladnih i novih politickih svih boja .
Ne interesuje me ni novi simboli, ni novi ciljevi , ni buducnost ničija a ni moja.
Željan sam mira i ako se ovako nastavi
stanje , necu više gledat ni ko ni šta mi je na putu , meni je više puna kapa trpljenja svog ometanja sa svih strana i smerova.
Kratko, mičite se svi od mene.

ovo ne znaci striktno izivljavanje na sns, vec na druge gradjane. e onda ce da krene ona prica a sto im to smeta, oni su za vucica bla bla bla bla
i tako u krug

vucica bi vise zabolela da se blokira cela arena kada zvezda igra evroligu, da se ne odigra tekma pa da cela evropa bruji o tome ili da se razrusi ekspo... na ovo ce se navikne ko pre 4 meseca
Pazi razumem ja ljudima zasmeta, ali svima je jasno zasto se ovo desava, ako tu nemamo tolerancije onda i treba da vlada SNS sledecih 30 godina.
Devojka juce bila u gradu kada su krenule blokade, isla pesaka od Autokomande pa sve do drugog kraja NBGD pa se nije zalila jer zna da iza toga stoji visi cilj.

Naravno da se odnosi na svestranost bez obzira na ime, pripadnost ili opredelenje.
Licno sit sam više i starih i mladnih i novih politickih svih boja .
Ne interesuje me ni novi simboli, ni novi ciljevi , ni buducnost ničija a ni moja.
Željan sam mira i ako se ovako nastavi
stanje , necu više gledat ni ko ni šta mi je na putu , meni je više puna kapa trpljenja svog ometanja sa svih strana i smerova.
Kratko, mičite se svi od mene.
A ne interesuju te ni 16 mrtvih ljudi?
Onda lepo putuj igumane... na kraju dana to je mantra svih vas SNS pristalica, ako ti se ne svidja ti idi.

Pa evo sad mozete svoj savet da ispostujete.

Pazi razumem ja ljudima zasmeta, ali svima je jasno zasto se ovo desava, ako tu nemamo tolerancije onda i treba da vlada SNS sledecih 30 godina.
Devojka juce bila u gradu kada su krenule blokade, isla pesaka od Autokomande pa sve do drugog kraja NBGD pa se nije zalila jer zna da iza toga stoji visi cilj.

ma sve jasno. ko sto kaze ljuba za razlitice ljude imace razlicite poglede na to.
video sam da neka zena napisala dal na serbia live, kao majka je male bebe, kako da se org dza bu, i onda su poceli da joj ubacuju kosku, idi metrom, savskim mostom ko delija onomad, a to mi je vracarac sns fazon

ima ljudi kojima ovaj pristup nije ok, u smislu gubljenje vremena, ali posto je sve uzareno, onda krecu i velike reci hvala bogu

Razumem želju za originalnosti kad se ide na maturu ali 1) postoji tanka linija kada se prelazi iz originalnosti u kičeraj i bezukus i 2) postavlja se pitanje oko korišćenja javnih resursa u te svrhe. Čak i da je ekipa bila van dežurstva tad, postavlja se pitanje da li je ispravno i opremljeno vozilo dato u svrhu mature.

Al možda i previše umujem, možda su samo došli do neke tačke taksijem, onda došao otac sa sanitetom, samo ih dovezao do mature pa se vratio dalje na dežurstvo.

Ali baš zato što se radi o javnim resursima bolje je ne raditi ovo jer čak i da niko nije ispaštao, čovek rizikuje da ljudi izvuku pogrešne zaključke a cela služba da trpi kritike i osude zbog jednog.

Moraju ljudi da imaju meru i da malo razmisle kad nešto pristaje a kada ne. Ili kada je bolje prosto ne igrati se sa nekim stvarima.

ma sve jasno. ko sto kaze ljuba za razlitice ljude imace razlicite poglede na to.
video sam da neka zena napisala dal na serbia live, kao majka je male bebe, kako da se org dza bu, i onda su poceli da joj ubacuju kosku, idi metrom, savskim mostom ko delija onomad, a to mi je vracarac sns fazon

ima ljudi kojima ovaj pristup nije ok, u smislu gubljenje vremena, ali posto je sve uzareno, onda krecu i velike reci hvala bogu
Jbg tako ti je kada ti je drustvo i jedan narod duboko podeljeno... gubi se sluh za ove izmedju koji su suzdrzani ili nece da se prikljuce jednoj ili drugoj strani sa 100% uverenja.
Da su protesti protiv nekih nebitnijih tema mozda bih se i slozio sa ljudima kojima smetaju blokade, ali prosto ne mogu da izbacim iz glave onaj snimak padanja nadstresnice i ko je sve poginuo...na vidovdan knedla u grlu, pa ako treba pesaka cu da idem svuda je*** mu mater.

Pre nekih 10 tak godina, neki drzavni sluzbenik je vracajuci se sluzbenog puta stao u Futog i kupio par dzakova kupusa. I to je neko fotografisao. Da li je taj dobio otkaz ili neku kaznu uglavnom to je bio skandal. Iako realno nije neku stetu drzavi ni ucinio.

Ali to su bila neka druga vremena.

Možda stvarno nisu za ovaj vid borbe ali neka se bore na svoj način onda.
Ako ih blokada navede da na to daju podršku SNS posle svega onda nikad nisu ni bili protiv režima već su samo konformisti koji gledaju svoje dupe. Ili su retardi.

Mi smo kao narod skloni podelama ali sada se dešava najbolja podela ikada: na šljam i na čast.
Strana se jasno mora izabrati nema između !

Не неће никада дати глас Муслиу, то није питање, али ће их ухватити блокада од нпр 30 људи када се буду враћали кући, али не 15-оминутна, него од 3 сата. Е сада ја сам дао лични пример и заиста разумем (и учествујем кад могу), а сад замисли друге примере и проблем, ометену децу итд...па тај неко после тога може само све да тера у 3пм...

Ali koliko ih znaš u toj grupi koja ne bi izašla da glasa za studente, nego bi se okrenuli nekom od ovih satelita?
Ja recimo znam neke, te godine i malo starije, koji bi recimo opet radije glasali za Djilasa ili Pajtića, pošto im je nepoznato previše rizično, ili su prosto navikli.
Ali kod njih se ništa nije promenilo od početka (možda su u nekom periodu očekivali da će studenti stati iza "stare opozicije", pa su bili malo jasniji u podršci, ali i dalje dolaze na proteste, sa šta će da urade kad dođu izbori, 'bem li ga).

Onda imamo građansku levicu. Opet verujem da bi svi izašli i glasali, samo je pitanje za koga, ako se ipak pojavi neka DS/SSP/Slično lista...
Evo, ja sebe smatram građanski desno, i ne mislim da kod nas postoji stranka koja to adekvatno zastupa, pa uvek nađem nekog ko mi je u tom trenutku najmanje sporan.
U nekim normalnim uslovma ne bih glasao za grupaciju koja je bliska Lomparu, ali ovo nisu normalni uslovi, i zasta me baš briga.

Искрено, ја не знам за кога већина мојих пријатеља гласа. Знам само да нико не гласа за Муслиуа, дао бих руку за то! За родитеље неких већ нисам сигуран.

Видиш ја исто себе сматрам тим неким десним центром да кажемо и то онако генерално либералнијим од просека, али ти сам себи мораш да даш границе. Лутао по тим неким блиским идејама, давао сам гласове и ДСС и Радуловићу (његове је нпр Муслиу растурио, купио за 100К сваког, а чини ми се да је имао баш добар програм, са пореклом имовине, лустрацијом, правном државом), али ја нисам ни страначки активан икада био, нити сам везан за њих. Искрено ни 1 говор нисам лепо чуо на овом скупу, неке уопште, али оно што јесам, нисам нашао замерку, ни Ломпару, напротив. Дакле ето, већ се прави та подела лево/десно. За црвено-црне никада нисам гласао, али јесам у другом кругу председничких за оно КГ говедо (и сигурно бих опет у истој ситуацији, не знајући шта се дешавало ових 13 година).

Мени лично је ово што се појавило нешто најбоље што се појавило и нема сумње коме би ишао глас да су сутра избори! Поштовање Устава од преамбуле па даље (а не што овај перфидно ради), правна држава, прогресивна, одговорна економија, српски ресурси (какав литијум и ризик без икаквог рачуна, а само за чување сопствене гзце). Ја не знам бољу дефиницију тога што ти кажеш грађански десно, него да на тој некој листи сутра буду ти најпаметнији и најобразованији и највећи алтруисти и добротвори који нису културолошки и национално отупели. Јел и Кавчић смета?

...али јбг празилук грађанистима смета Ломпар. Мени они не сметају, пристојни људи већински, волим већину, жао ми је што су тако хендикепирани, синдром тикве без корена...

Vrh