Imali su i ženini na moru u Crnoj Gori kući, dok se tamo boravilo cele sezone(kada su bili baba i deda) onda je to ok.
Kada se povremeno odlazi ne isplati se, hovorim čisto finansijski, održavanje kuće košta, posedovanje nekretnine košta, postoje redovni troškovi...
Ukoliko ljudi ne koriste odredjeni broj dana(skoro celu sezonu)onda nema računicu, ok ako dodju i koriste prijatelji i šira porodica itd...Mada i oni trebaju da učestvuju u troškovima.
Jedan rodjak mi se jednom čudio kako ljudi uzimaju nekretnine u kojima ne žive i po turističkim mestima jer ne mogu da budu tamo tokom sezone i da je to veliki trošak itd...
Kažem mu izdaju ljudi, neki od toga žive i ne rade, on pomalo u čudu, ali kako pustiš nepoznate ljude u sredjenu nekretninu, šta ako ti ukradu sve, šta ako se zapali ta nekretnina kada zaborave da isključe ringlu, kako ti daju toliko novaca za to, za booking i arbnb je čuo tada od mene tokom razgovora.
Sav zamišljen pa kako će oni isplatiti ako me pokradu, šta ako neće da se isele ljudi iz njegovog stana, šta ako u turističkom mestu neće da mu plate jer su imali zamerke ili neće da napuste apartman a trebaju novi gosti da dodju, pa ga ti novi tuže itd...
Ja mu nakon par argumenata i objašnjavanja kažem, nisu svesni ljudi i hoće brzu zaradu, leba bez motike, ko radi ne boji gladi. Treba raditi od 08-16h i ako hoćeš malo više novaca prekovremeno ako te puste i da lepo živiš a ne ovako