Zuma
Professional
- Učlanjen(a)
- 19.05.2009.
- Pohvaljen
- 28.231
Da li je tebi jasno da medju drzavama ne postoje obećanja?
Da li je tebi jasno da medju VELIKIM SILAMA ne postoje ugovori nego samo obećanja?
Da li je tebi jasno da medju drzavama ne postoje obećanja?
Da li je tebi jasno da medju VELIKIM SILAMA ne postoje ugovori nego samo obećanja?
Кина улеће логистички отворено у овај сукоб.
Иначе, занимљив детаљ је да је само 15ак дана пре израелско-америчке агресије отворен нови копнени транспортни коридор из Кине кроз Иран а који смањује време транспорта робе више него дупло у односу на морску руту коју контролише запад.
Слично је било и са ратом у Украјини. Како су Руси успели уз огромна улагања да северну руту држе отвореном преко целе године тако је кренуо рат.
Да, с тим што Русија има свако право да заштити руски народ у Украјини. Причамо о 10 милиона људи. Још 15 у другим бившим совјетским републикама и још неколико десетина милиона рускофоног становништва. Можда тиме крше неке одредбе већ срушеног, непостојећег међународног права али били би потпуни имбецили када би исто једнострано поштовали.Padaš na glupostima. To ko se kome zakleo u majku na nekom sastanku ima težinu koliko i ja da se zakunem tebi sad da sam ruski špijun.
Inače ovo posmatranje manjih država kao "zona uticaja" velikih mi je degutantno. I manji mogu da donose odluke, i te odluke će ići u korist ili na štetu velikih.
Rusija nema a priori bogom dano pravo na kontrolu određene teritorije - osim one koja je u njenim granicama.
Ko hoće da utiče na druge države, ima tri načina, trgovina-diplomatija-vojska. Ali neko "pravo" na bafer zonu, zonu uticaja, obećali su nam majke mi, nek mu majka umre ako laže, to su gluposti.
Sad je još jasnije šta Ameri hoće.Кина улеће логистички отворено у овај сукоб.
Иначе, занимљив детаљ је да је само 15ак дана пре израелско-америчке агресије отворен нови копнени транспортни коридор из Кине кроз Иран а који смањује време транспорта робе више него дупло у односу на морску руту коју контролише запад.
Слично је било и са ратом у Украјини. Како су Руси успели уз огромна улагања да северну руту држе отвореном преко целе године тако је кренуо рат.
Ne bih imao toliki problem sa njihovom invazijom da je njena svrha bila zaštita civilnog stanovništva od vojne agresije ukrajinske vojske, ali to je palo u vodu onog momenta kad su aneksirali teritoriju.
Takođe, oni sami ne kažu da je svrha zaštita civila, već smena ukrajinskog režima podobnim pro-ruskim režimom, veto na naoružavanje Ukrajine i politička i vojna "neutralnost" ukrajinske države. Dakle vazalstvo.
Apsolutno tačno - nikome nije jasno zašto to nisu uradili...Шта више, Русија је и даље релативно пасивна и сваког дана плаћа цену одбијања изоловања источне половине Украјине. Окосница укр логистике се своди на 4 железничка моста преко Дњепра и два тунела. Зашто то није срушено првог дана не знам.
Apsolutno tačno - nikome nije jasno zašto to nisu uradili...