Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Избори су апсолутно неопходан корак. Нико не сумња да ће они бити нерегуларни као и до сада, а ако затреба (а затребаће) и више него до сада. Међутим, једна је ствар ако све институције које су легално изабране раде и функционишу у том систему, а потпуно је друга ствар када власт изгуби (па не призна) изборе. Неке институције тек треба да се формирају (скупштина и влада), а неке које су биле таоци режима (медији, тужилаштва и судови, а нарочито полиција) могу напрасно да се ослободе политичког притиска.

Bravo @GOJE , svaka reč je na mestu. Jedno je kad si ucestvovao na izborima i boris se za izborno pravo, kao 5.oktobra.
a drugo je kad nisi ni ucestvovao na izborima, jednostavno nemas pravo da se bunis i trazis vlast ili nesto slicno

Mnogo toga zavisi od volje i interesa EU.

Da, ako bi fazon svaki Srbin izašao i glasao protiv SNSa, nema tog EU, Dodikovaca, mrtvih glasova, fantoma... koji bi ga spasili.

Ali ako dođemo u situaciju da se lome koplja i da se spori jel 1-10% gore ili dole, a EU licemeri ostanu na njegovoj strani i prećute Dodikovce i mrtve, nameštene ili ukradene glasove... biće nam zeznuto da se rvemo i sa sektom i sa njegovim gazdama.

Odlučujući vrh EU mi se neopisivo popeo na živce svojim licemerjem i snosi deo odgovornosti za sve ovo kroz šta prolazimo.

Међутим, једна је ствар ако све институције које су легално изабране раде и функционишу у том систему, а потпуно је друга ствар када власт изгуби (па не призна) изборе.
Zasto bi to bila druga situacija?
Sudovi ce uvek proglasiti da su pokradeni izbori bili ok i da je Hulja pobedio.
Jedino ako bi SNS pao ispod 20 % pa da ne mogu da pokardu.

То питање нема никаквог смисла, да ли ико може да размишља као ђаво лично? Било који човек са трунком рационалности не би довео себе у овакву ситуацију. И не само себе, него и све оне који ће носити тај терет након његовог пада.

Ja se uvek trudim da sagledam stvari i iz njegovog ugla, uzmajući u obzir njegov psihološki profil. Ono što ja mislim i kako bih se ja ponašao na njegovom mestu je totalno irelevantno. Nenadležna institucija je izgleda nadležna za raspisivanje izbora. Ako uzmemo samo to u obzir (njegov lični interes i psihološki profil), verovatnoća da se izbori raspišu je jako mala.

Treba gledati širi kontest. Ovo je zapravo sjajna vest, pušteni su inženjeri koji nemaju direktne veze sa rekonstrukcijom. Među njima i Milan Spremić, sjajan profesor. Ako ikad bude pravde zaslužuje milionsku odštetu od države za 208 dana tamničenja.

GiaZCWZXIAAYQ_s.jpeg
Za puštanje njihovo puštanje je peticiju potpisalo 7000 inženjera. Oni su bili žrtvena jagnjad, pokušali su na njih da svale krivicu za sistemsku korupciju.

Treba gledati širi kontest. Ovo je zapravo sjajna vest, pušteni su inženjeri koji nemaju direktne veze sa rekonstrukcijom. Među njima i Milan Spremić, sjajan profesor. Ako ikad bude pravde zaslužuje milionsku odštetu od države za 208 dana tamničenja.

Pogledajte prilog 241922Za puštanje njihovo puštanje je peticiju potpisalo 7000 inženjera. Oni su bili žrtvena jagnjad, pokušali su na njih da svale krivicu za sistemsku korupciju.
Mislim da na kraju niko nece biti osudjen za Nadstresnicu.
Oni su namerno hapsili i nevine, da puste i nevine i krive odjednom.

Nema ogranicenja u nemoralu vlasti.

Zasto bi to bila druga situacija?
Sudovi ce uvek proglasiti da su pokradeni izbori bili ok i da je Hulja pobedio.
Jedino ako bi SNS pao ispod 20 % pa da ne mogu da pokardu.
Čekam dan kada će ljudi konačno to da shvate.
Ne može se masovnim okupljanjima i pozivanjem na izbore ništa postići.

Mora neko iz sistema da otkaže poslušnost Hulji i da mu drastično padne podrška kako bi se nešto promenilo glasanjem.

Bez bankrota vrlo teško.

Pogledajte prilog 241922Za puštanje njihovo puštanje je peticiju potpisalo 7000 inženjera. Oni su bili žrtvena jagnjad, pokušali su na njih da svale krivicu za sistemsku korupciju.
Inženjeri čuvaju leđa inženjerima, lopovi/političari lopovima, doktori doktorima i onda se čudite što nema nikakve odgovornosti i što niko nikad nije ni za šta kriv. Kakva peticija, kakve zaje*******ancije, dokaži ti da si radio savesno i nema nikakvog problema.

Mora neko iz sistema da otkaže poslušnost Hulji i da mu drastično padne podrška kako bi se nešto promenilo glasanjem.
Oni ce otkazati poslusnost samo ako im neko plati vise ili ako ne dobiju ono sto inace dobijaju.
Vidis po to tome kako je Z. Golubovic nagradjena za svoje necinjenje.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4

Inženjeri čuvaju leđa inženjerima, lopovi/političari lopovima, doktori doktorima i onda se čudite što nema nikakve odgovornosti i što niko nikad nije ni za šta kriv. Kakva peticija, kakve zaje*******ancije, dokaži ti da si radio savesno i nema nikakvog problema.
Ako cemo pravo, treba obrnuto: tuzilastvo da dokaze da on nije radio savesno.

Ja se uvek trudim da sagledam stvari i iz njegovog ugla, uzmajući u obzir njegov psihološki profil. Ono što ja mislim i kako bih se ja ponašao na njegovom mestu je totalno irelevantno. Nenadležna institucija je izgleda nadležna za raspisivanje izbora. Ako uzmemo samo to u obzir (njegov lični interes i psihološki profil), verovatnoća da se izbori raspišu je jako mala.
Јасно, али питао си шта бисмо ми радили на његовом месту. Он неће, осим под страшним притиском, расписати изборе. Али, тај притисак може да дође са разних страна, јер он заиста није надлежан да донесе ту одлуку. Он је надлежан само да формално распише изборе, на образложен предлог владе.

Постоји много начина да студентски покрет радикализује свој протест. Неки су протраћени слабљењем енергије, неки су прозрени и спремна је контрастратегија, неки нису примерени нашем менталитету, неки немају подршку споља, ни изнутра. Али, неки можда могу да уроде плодом - видећемо.

Рејтинг је чудна зверка, и након достизања пика, и кретања низбрдо, нема шансе да се преокрене. Зато, ђаво се нада да ће, након његовог рејтинга, и студентски рејтинг кренути низбрдо. Да се мене пита, прави је тренутак да се уради нешто што се дуго избегавало.

Poslednja izmena:
Dve najveće zablude koje se plasiraju mladima jesu da ovde može nešto drastično da se promeni pre bankrota, i da će im selidbom u EU život biti bolji.

Postavlja se nesposoban, ali vrlo poslušan kadar na važne funkcije. Za par godina će biti pravo čudo ako uopšte imamo struju i vodu u stanovima, makar i polu-ispravnu za piće.
MIslim da ce to vreme doci daleko brze. Gradjanima to ionako nije mnogo vazno. Kupovanje flasirane vode bice sjajna statsusna kompeticija, pa ce ljudi rado tegliti flasiranu vodu tako da komsije vide da imaju para za istu.

Ako ucestaju nestanci struje, imucniji gradjani ce nabavljati pretvarace i akumulatora, mozda i male dizel generatore koji ce raditi na terasama, sve opet u istom cilju.

Vecinu gradjana pitanja obicnog zivota ne zanimaju, oni veruju da su zasluzili nesto bolje, ako nista, bolje nego njihove komsije i rodjaci. Srbija je cudna zemlja, to je primetila jos Rebeka Vest. Mentalni sklop seljaka, univerzitetsko profesora, nakupc ana pijaci je siti. Znanje i kultura ne menjaju taj mentalni sklop.

Vrh