Šta je novo?

Zaštita prava potrošača

A sta je konkretno jeftinije u tim prodavnicama?
evo moje neke standardne kupovine
povrce, voce, maslac, jogurt, mleko, po koji slatkis, meso
I dalje mislim da je sve to jeftinije u lidlu?

A sta je konkretno jeftinije u tim prodavnicama?
evo moje neke standardne kupovine
povrce, voce, maslac, jogurt, mleko, po koji slatkis, meso
I dalje mislim da je sve to jeftinije u lidlu?
Idi pa proveri, ne znam sta drugo da ti kazem. Ja sam lidl batalio skoro skroz. Npr jagode su 400din, stisnjena sunka 650din kg na meru, povrce kako sta, maslac jeftiniji u ludlu ili je u rangu, jogurt i mleko ima jeftinijih proizvodjaca, slatkisi tek. Odes i proveris ono sto tebi treba i sta ti je zanimljivo, nema druge. Plus ima i jako dobar izbor.

Ne znam za Vas ali otkako sam često u Sunce, Plus i ostalim low class prodavnicama imam osećaj da mi je porastao standard :) Ne šljašti, nije drečavo, nije spakovano reprezentativno ali je relativno jeftino. Tako da ko šta voli, da, ima više cimanja jbg, potreban je i auto jer nije tu isped vrata ali se isplati tako da ko može super, ko ne može neka bojkotuje šta može i koliko može.
Dobro je Sunce, i ja idem tamo.

Ali ovo sam slikao u kontekstu one priče da treba da podržavamo domaće i da su oni jeftiniji. Verovatno je ovo u Suncu jeftinije nego u Idei (ne znam, maltene i ne kupujem Najlepše želje) ali je opet preskupo s obzirom da je 90gr i da je domaće. Po mom mišljenju, Štark se jako srozao u zadnjih dve godine, a drže cene kao da su Lindt ili ne znam ni ja šta.

P.S.

Sećam se kad sam zimus uzimao neke bombonjere. Beše ona Fontessa. Neću da nabadam cene da ne bude posle da sam pogrešno preneo ali sećam se dobro da je velika Fontessa bombonjera bila jeftinija nego duplo manja Štark bombonjera manje gramaže. Čak je i radnik koji mi je dodavao Fontessu sa gornje police ro prokomentarisao, čak se i on iznenadio kolika je razlika. Pritom je Fontessa odlična bombonjera, i svakako je raznovrsnija nego ova Štarkova.

Štark je samo ime, žive na staroj slavi.
Uradili su rebranding pre par godina i krenuli su u relativno dobrom smeru ali onda ih je obuzela pohlepa i pokušavaju da mlate pare čisto od imena i stare slave. A pritom više čak i nisu domaći. Samo što većina ljudi to ne zna, jer se stvari i rade tako da ljude obmanu i očaraju, i da mora čovek da se informiše o svemu da bi iole bio u toku.

Сунце најјача продавница. Једно време ме је буквл спасила од глади. Имао сам разних финансијских потешкоћа па сам неколико месеци живео са ~20к месечно, после кирије и рачуна, а јео сам као и пре, нисам се ни слатког одрекао. Млеко од 90, стишљена беше 550, разни слаткиши испод 50рсд. То је било на почетаку 2023 кад су цене баш полуделе.

Најјачи су кад имају јефтиније оне немачке Божићне кексиће од лика који их из гепека продаје.

Мама је хигијена, али не као да је прашњави и масно, него често имају празне кутије које као да забораве да врате у магацин.

Upravo to, ni Ja nisam mnogo obraćao pažnju na te priče dok nisam sam krenuo da idem češće. Zato kažem mora da se ode i da se pogleda, Sunce, Plus Cash&Carry, nije šljašteće ali se isplati ko gleda cene. Kome nisu bitne onda jbg nek kupuje gde hoće :)

Ako je neko u NL kupio Haribo bombone "Happy Cola", biće baš happy 😂😂😂.

Komentari na vest:

1748616183463.png

1748616200863.png

Преузето је са српског Редита.

Хтедох да поделим "искуство" са Гигатроном од јуче и данас.

Купујем код њих већ 10+ година технику, што као правно, што као физичко лице и поред већ познатих прича о ценама и слично, заправо нисам имао лоше искуство до данас. Да скратим увод, жена и ја смо одлучили да узмемо нов ТВ од финансија које смо добили као поклон за венчање пре пар недеља и нашли смо LG C4 55" у Гигатрону са акцијом од 5 година гаранције.

Рекох — супер, идемо да пазаримо, остао је још један комад у BEO mall-у! Дођем, екипа у продавници све ОК. Отворимо ТВ, упалимо, све ради ОК. Приметим нешто као огреботину на екрану. Међутим, потврде продавци да је то на заштитној фолији екрана, и да је исти има, стоји "peel off" налепница у ћошку. Кажем ОК. Супер. Још ми дају инструкције да је не скидам док је ТВ упаљен; све легитимно.

Запакујемо исти, донесем кући; некако се снађемо са састављањем постоља и онда жена да свечано скине заштиту са екрана — трт, само налепница залепљена на екран. Никакве заштите нема. Кад смо погледали детаљније, видимо да је и сама налепница оштећена на крајевима (неко је скидао исту). У реду, узмем да светлом по разним угловима проверим екран и видим онда милион микро огреботина, и неколико озбиљнијих које нисам ни приметио у продавници због светла.

Важи — зовем продавницу. 21:45 сати; нико се не јавља. Јутрос зовем одмах у 10:15 сати; испричам да су ми продали очигледно коришћен или изложбени модел. Каже момак долази управник продавнице у подне, па ће се јавити.

Око 14 или 15 сати се јавља опет запослени, и каже да је управник прегледао сигурносне камере и утврдио да је фолија била на екрану, тако да могу да се жалим не знам коме (у суштини не може), и да је то то. Питао сам касније да дођем и погледам ја са њим камере. Није ту више и да цитирам другог запосленог — што вам је он рекао то је то. Хтео сам да погледам са њим снимак јер сви видео снимци о отпакивању имају две заправно налепнице, а на снимку нема трика да је има јер није било заштите.

Полудели смо! Продали су нам ТВ који је у најмању руку коришћен и отпакован, а вероватно и солидно рабљен као изложбени, као нов и по пуној цени, а сада нас још праве лудим, као да не знамо шта је фолија и ново...

Клошарчине лоповске! Исти су као Техноманије и остали шљам. Гледају да те опељеше и праве лудим. Безобразлук! 👎

Poslednja izmena:
Обрисано је из необичних разлога. Да ли има негде друга објава на ову тему да се види? Нема везе. Пронашао сам разлог зашто.

Тако ти је то када се ослањаш на аутоматику која прави више проблема и наноси више штете, а доноси мање користи. 🙄

Poslednja izmena:
Преузето је са српског Редита.

Хтедох да поделим "искуство" са Гигатроном од јуче и данас.

Купујем код њих већ 10+ година технику, што као правно, што као физичко лице и поред већ познатих прича о ценама и слично, заправо нисам имао лоше искуство до данас. Да скратим увод, жена и ја смо одлучили да узмемо нов ТВ од финансија које смо добили као поклон за венчање пре пар недеља и нашли смо LG C4 55" у Гигатрону са акцијом од 5 година гаранције.

Рекох — супер, идемо да пазаримо, остао је још један комад у BEO mall-у! Дођем, екипа у продавници све ОК. Отворимо ТВ, упалимо, све ради ОК. Приметим нешто као огреботину на екрану. Међутим, потврде продавци да је то на заштитној фолији екрана, и да је исти има, стоји "peel off" налепница у ћошку. Кажем ОК. Супер. Још ми дају инструкције да је не скидам док је ТВ упаљен; све легитимно.

Запакујемо исти, донесем кући; некако се снађемо са састављањем постоља и онда жена да свечано скине заштиту са екрана — трт, само налепница залепљена на екран. Никакве заштите нема. Кад смо погледали детаљније, видимо да је и сама налепница оштећена на крајевима (неко је скидао исту). У реду, узмем да светлом по разним угловима проверим екран и видим онда милион микро огреботина, и неколико озбиљнијих које нисам ни приметио у продавници због светла.

Важи — зовем продавницу. 21:45 сати; нико се не јавља. Јутрос зовем одмах у 10:15 сати; испричам да су ми продали очигледно коришћен или изложбени модел. Каже момак долази управник продавнице у подне, па ће се јавити.

Око 14 или 15 сати се јавља опет запослени, и каже да је управник прегледао сигурносне камере и утврдио да је фолија била на екрану, тако да могу да се жалим не знам коме (у суштини не може), и да је то то. Питао сам касније да дођем и погледам ја са њим камере. Није ту више и да цитирам другог запосленог — што вам је он рекао то је то. Хтео сам да погледам са њим снимак јер сви видео снимци о отпакивању имају две заправно налепнице, а на снимку нема трика да је има јер није било заштите.

Полудели смо! Продали су нам ТВ који је у најмању руку коришћен и отпакован, а вероватно и солидно рабљен као изложбени, као нов и по пуној цени, а сада нас још праве лудим, као да не знамо шта је фолија и ново...

Клошарчине лоповске! Исти су као Техноманије и остали шљам. Гледају да те опељеше и праве лудим. Безобразлук! 👎

meni se desilo da su mi prodali kofer, koji je vec neko koristio, jer je ostala nalepnica za prtljag sa aerodroma.
doduse to smo skontali posle par dana kada smo trebali da se pakujemo :D

znaci nevera

meni se desilo da su mi prodali kofer, koji je vec neko koristio, jer je ostala nalepnica za prtljag sa aerodroma.
doduse to smo skontali posle par dana kada smo trebali da se pakujemo :D

znaci nevera
Не могу да верујем. Јесте ли тражили повраћај новца након тога?

jok, jer smo trebali da putujemo za 5h, gde da se cimamo. a posle kada smo vratili, nekako nije imalo smisla kako da ih ubedjujemo.
mislim, meni je bila nadrealna situacija, ali srecom ni kofer nije bio mnogo skup pa se nisam mnogo nerviro

jok, jer smo trebali da putujemo za 5h, gde da se cimamo. a posle kada smo vratili, nekako nije imalo smisla kako da ih ubedjujemo.
mislim, meni je bila nadrealna situacija, ali srecom ni kofer nije bio mnogo skup pa se nisam mnogo nerviro
Моја мајка би, упркос пристојној цени, ишла да се цима јер не воли кад је неко насанка.

Auuuuuu batice, gde je ovo??? 😱

Prijavljuj to odmah inspekcijama. Ako nećeš sam da se petljaš sa tim štrokama, makar pošalji Efektivi ili medijima.

Aha, sad vidim da je sa reddita. Maxi u Pančevu.

Poslednja izmena:
Vrh