e jbg sad...ja bih bg ako je moguće, glavni grad...a da ne mora pri tome da se prazni septička jamaAko nećeš te delove idi u Vojvođanske gradove imaćeš sve to i gas i optički net i sve! A cene 3x jeftinije.
Poslednja izmena:
e jbg sad...ja bih bg ako je moguće, glavni grad...a da ne mora pri tome da se prazni septička jamaAko nećeš te delove idi u Vojvođanske gradove imaćeš sve to i gas i optički net i sve! A cene 3x jeftinije.
Нисам испратио у праву си. Али рекао бих да је та прича хиперболисана или измишљена.Ne pratiš diskusiju, @enfario je naveo primer svog pametnog, ambicioznog i vrednog prijatelja koji je inžinjer sa 5 godina iskustva i radi za 800 eur I to sa radnim vremenom 24/7 jer se ne zna kada ce biti on call. Ja se slažem da je totalno suludo biti inžinjer pod takvim uslovima, radije bih bio pekar, buregdzija ili rostilj majstor, imaju bolje uslove rada i veću platu od gore navedenog.
Ne znamo da li je Gijoe nesrecno ozenjen ili srecno razveden. Ali moramo shvatiti da je u Amsterdamu zivot razuzdan, prodjes Red Light districtom, osecaj kao da si ispred Teranove. Biras, unapred kazes kako da se obuce, koje ce sve poze, moze i placanje karticom. Posle obavljenog posla zatvoris slic, istusiras se i pravac kuci. Sve je to mehanicki, kao da si otisao na trening. Moze se, ipak je direktorau djole, pa sta je ovo, treca sracka
Ne znamo da li je Gijoe nesrecno ozenjen ili srecno razveden. Ali moramo shvatiti da je u Amsterdamu zivot razuzdan, prodjes Red Light districtom, osecaj kao da si ispred Teranove. Biras, unapred kazes kako da se obuce, koje ce sve poze, moze i placanje karticom. Posle obavljenog posla zatvoris slic, istusiras se i pravac kuci. Sve je to mehanicki, kao da si otisao na trening. Moze se, ipak je direktor![]()
I meni tako deluje, ali ta vrsta narativa je ono što ljudi na ovom forumu vole da koriste kako bi ilustrovali da čovek koji je obrazovan, pošten i vredan nema šta da radi u ovoj zemlji. Što bi @Salev85 rekao, zamena stanovništva u realnom vremenu.Нисам испратио у праву си. Али рекао бих да је та прича хиперболисана или измишљена.
Ja ne znam u kojim zabludama vi zivite. Znam dosta inzenjera koji rade za 800-900e posle 5+ godina iskustva u gumarskoj industriji. Idi probaj da konkurises redom u gumarskoj industriji (nema ih puno, nije tesko za proveriti) kao junior elektro-inzenjer, dobices 600e. Do 900e znas kad ces da doguras... Kad promenis firmu.Нисам испратио у праву си. Али рекао бих да је та прича хиперболисана или измишљена.
Читам сада шта је писано. Имам утисак да тај човек није могао да нађе бољи посао па је прихватио тај у коме ће да стекне искуство и да пали преко. Што је потпуно легитиман план. Мислим, могу да замислим да неко у Сурдулици има 800 евра за такав посао. Али у Крагујевцу, Чачку, Ужицу, Ваљеву... Нема шансе да ћеш да имаш мање од 1500 за такав посао.I meni tako deluje, ali ta vrsta narativa je ono što ljudi na ovom forumu vole da koriste kako bi ilustrovali da čovek koji je obrazovan, pošten i vredan nema šta da radi u ovoj zemlji. Što bi @Salev85 rekao, zamena stanovništva u realnom vremenu.
Знам и ја доста инжењера у аутомобилској индустрији који раде за 1500-2000 евра. После 5 година рада дефинитивно имаш довољно искуства и знања да можеш да радиш самостално.Ja ne znam u kojim zabludama vi zivite. Znam dosta inzenjera koji rade za 800-900e posle 5+ godina iskustva u gumarskoj industriji. Idi probaj da konkurises redom u gumarskoj industriji (nema ih puno, nije tesko za proveriti) kao junior elektro-inzenjer, dobices 600e. Do 900e znas kad ces da doguras... Kad promenis firmu.
A uzmite istresite ogledalo firme za motacnice kablova i gumarsku industriju, videcete koliko su placeni inzenjeri. Mala nekolicina ima platu preko 2k, svi ostali rade za manje od 1000e. U proseku su inzenjeri u ovim firmama placeni 1000e.
You're in for a surprise. Nije uopste u pitanju Surdulica, svi gradovi sa ovim firmama imaju zvanican status grada, znaci nisu varosice.Читам сада шта је писано. Имам утисак да тај човек није могао да нађе бољи посао па је прихватио тај у коме ће да стекне искуство и да пали преко. Што је потпуно легитиман план. Мислим, могу да замислим да неко у Сурдулици има 800 евра за такав посао. Али у Крагујевцу, Чачку, Ужицу, Ваљеву... Нема шансе да ћеш да имаш мање од 1500 за такав посао.
Ima i na levoj obali optički internet, čak i jedan deo ima izgradjenu kanalizaciju.Ako nećeš te delove idi u Vojvođanske gradove imaćeš sve to i gas i optički net i sve! A cene 3x jeftinije.
Sad cu da mu javim, mora da ne zna za ovaj trik.Сигуран сам да може колега да нађе бољи посао.
Човек који је завршио ЕТФ, и доступан је нон стоп за 800 евра не зна баш пуно трикова у животу.Sad cu da mu javim, mora da ne zna za ovaj trik.
Imate West Pharmaceutical Services u Kovinu. Američka firma, nekadašnja Galenikina fabrika. Radnici mogu stići sa smenama do 100k, inženjeri blizu 200k, menadžeri dosta više. Dodupe, farmaceutska guma (potpuno ista priča kao automobilske gume samo bez čađi i u poslu koji je mnogo profitabiniji)Ja ne znam u kojim zabludama vi zivite. Znam dosta inzenjera koji rade za 800-900e posle 5+ godina iskustva u gumarskoj industriji. Idi probaj da konkurises redom u gumarskoj industriji (nema ih puno, nije tesko za proveriti) kao junior elektro-inzenjer, dobices 600e. Do 900e znas kad ces da doguras... Kad promenis firmu.
A uzmite istresite ogledalo firme za motacnice kablova i gumarsku industriju, videcete koliko su placeni inzenjeri. Mala nekolicina ima platu preko 2k, svi ostali rade za manje od 1000e. U proseku su inzenjeri u ovim firmama placeni 1000e.
Gde se provlaci kartica?Ne znamo da li je Gijoe nesrecno ozenjen ili srecno razveden. Ali moramo shvatiti da je u Amsterdamu zivot razuzdan, prodjes Red Light districtom, osecaj kao da si ispred Teranove. Biras, unapred kazes kako da se obuce, koje ce sve poze, moze i placanje karticom. Posle obavljenog posla zatvoris slic, istusiras se i pravac kuci. Sve je to mehanicki, kao da si otisao na trening. Moze se, ipak je direktor![]()
Ma brate, imaš bilo koju firmu bilo gde i svaka će platiti bar duplo u odnosu na navedeni novac. Čovek koji je završio ETF, ima 5 godina iskustva i dostupan je 24-7 mora da ima baš ekstremno nizak emocijalni IQ da bi bio u situaciji da radi za 800 EUR.Imate West Pharmaceutical Services u Kovinu. Američka firma, nekadašnja Galenikina fabrika. Radnici mogu stići sa smenama do 100k, inženjeri blizu 200k, menadžeri dosta više. Dodupe, farmaceutska guma (potpuno ista priča kao automobilske gume samo bez čađi i u poslu koji je mnogo profitabiniji)
Pa ima “devojka” svoj POS. Ima toga i u barseloni recimo, dobiješ fiskalac pa posle možeš da pravdaš i troškove u firmi na prezentaciju ako si platio biznis karticom…Gde se provlaci kartica?![]()
Može NBG i BW i biraj!e jbg sad...ja bih bg ako je moguće, glavni grad...a da ne mora pri tome da se prazni septička jama
Iz mog nekog zivotnog iskustva, to su uglavnom ljudi koji su ekstremno nespremni da se izlazu ikakvom riziku, povuceni i koji izbegavaju konflikte po svaku cenu.Ma brate, imaš bilo koju firmu bilo gde i svaka će platiti bar duplo u odnosu na navedeni novac. Čovek koji je završio ETF, ima 5 godina iskustva i dostupan je 24-7 mora da ima baš ekstremno nizak emocijalni IQ da bi bio u situaciji da radi za 800 EUR.
Da odogovorim jer sam iz tematike inženjera i tržišta rada.Ja ne znam u kojim zabludama vi zivite. Znam dosta inzenjera koji rade za 800-900e posle 5+ godina iskustva u gumarskoj industriji. Idi probaj da konkurises redom u gumarskoj industriji (nema ih puno, nije tesko za proveriti) kao junior elektro-inzenjer, dobices 600e. Do 900e znas kad ces da doguras... Kad promenis firmu.
Super, hvala, imacu u vidu kad pricam sa nekim iz te price ako neko hoce da se seli u Beograd. Dosta njih znam da su otisli u konsultantske firme i sada vecinu vremena provode na sluzbenom putu. Neki su otisli u Holandiju u VMI, neki u ABB u Svajcarsku itd... Zajednicko im je da se retko ko snasao ovde, ostali su samo ovi sto rade za manje pare. Ta nauka se jako dobro naplacuje, ali treba doci do nivoa naplacivanja kad ti je start u fabrici gde malo stvari mozes sam da sredis (samim tim manje naucis, ali si dostupan uvek) nego zoves proizvodjaca iz EU pa sa njima resavas. A prljava je ta industrija mnogo, samo takve dovozimo ovamo, nazalost...Човек који је завршио ЕТФ, и доступан је нон стоп за 800 евра не зна баш пуно трикова у животу.
Ако зна да програмира ПЛЦ и хоће да се пресели, може да пошаље мени приватну поруку на форуму, видећу да му помогнем.
Штета је да труне негде и да мора да се сели у Немачку.
Није у питању Београд, него Чачак или Ужице.Super, hvala, imacu u vidu kad pricam sa nekim iz te price ako neko hoce da se seli u Beograd.
Hehe, nisam ni upućen. Zbog poslovne gužve, sam prestao da gledam nekretnine i da se time bavim.Evo malo i za Novi Sad i naseg kolegu @Filip 01 :
![]()
Stambeno-poslovni kompleks Panonka: Nova kapija Novog Sada
Spoljnje oblikovanje objekta je kompleks na novosadskoj Podbari učinilo jedinstvenim, ali i omogućilo raznovrsnost izborom boja, materijala i dizajnom. Grad Novi Sad je, posle Beograda, vodeći grad u zemlji za ulaganja u stambenu izgradnju. Ovaj trend, započet nakon 2000. godine, prošao je kroz twww.gradnja.rs