Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Ne znam o cemu raspravljate...da li ste videli kako izvaljuju kocke pa potom kako ostatke istih transportuju...

Кашика утоваривача па у кипер код класичне коцке.

Mogu da se seku da se smanji debljina i da se poploca staza na kalemegdanu tamo kod cevete zuzoric

Screenshot 2025-05-24 1.49.55 PM.png

Šta se uopšte radi na Trgu ako se odustalo od kružnog toka?

Ozbiljno pitanje:

Da li se još neko nekad osetio kao da ima ideje za neke izmene i unapređenja u gradu ali je odustao od razrađivanja i kačenja toga jer zna da će ovi mentoli na kraju uraditi i praviti po svome, i to uglavnom tako da sve bude ili precenjeno a nikakvo ili jeftino a nikakvo i uvek sa namerom da se sve podredi stanogradnji ili nečijoj finansijskoj ugradnji?

Mene to drži već duže vreme. I kad uzmem da se pozabavim nekom idejom, razradim je i okačim je ovde, izgubim volju jer znam da će ovi uraditi sve ono najgore ili da će bar izignorisati sve što je razumno i u opštem interesu.

Secam se kako su se Zelenovic i Vesic prepirali pre par godina. Zelenovic je rekao kako je sabacki trg placen 20 puta manje od beogradskog i uradjen za 5-6 puta manje vremena, pa mu je Vesic odgovorio kako je u Sapcu samo farban asfalt dok je on radio kvalitetnim materijalima... Bogami, farba nadzivela kocke

Па није баш за поређење, али у Шапцу се штампани бетон већ поприлично круни, решетке дугачких сливника су пропале на доста места, а оне велике клупе су препуне ситног смећа испод даски на којима се седи. И тај розе део са офарбаним асфалтом је естетски баш безвезе.

Ja stvarno mislim da pored korupcije i lenjosti i neposobnosti naših majstora (mislim ovih koje angažuje partija) ulogu igra i to da nama u Srbiju stižu sve najgori materijali.

Znam primere radova, i spolja i unutra, gde bi se sve uradilo kako treba, osušilo i opet bi ispucalo posle godinu ili dve, samo od sebe, bez ikakvih pomeranja, uticaja i opterećenja.

Midlim da povrh svega gore nabrojanog (korupcija, aljkavost, brdo priučenih) mi ovde stvarno dobijamo sve najgore od materijala.

Ja stvarno mislim da pored korupcije i lenjosti i neposobnosti naših majstora (mislim ovih koje angažuje partija) ulogu igra i to da nama u Srbiju stižu sve najgori materijali.

Znam primere radova, i spolja i unutra, gde bi se sve uradilo kako treba, osušilo i opet bi ispucalo posle godinu ili dve, samo od sebe, bez ikakvih pomeranja, uticaja i opterećenja.

Midlim da povrh svega gore nabrojanog (korupcija, aljkavost, brdo priučenih) mi ovde stvarno dobijamo sve najgore od materijala.
Pa dobices materijal kalav narucis i platis..........iliti najjeftiniji i najgori jer si platio najmanje da bi se ugradio na maxx da bi kupio sebi i zeni po novi Porsche, vratio stranci procenat i gradio sebi novu kucetinu sa najluksuznijim mogucim materijalima negde u pm da te niko ne nadje. Eto tako funkcionisu stvari a mi se cesemo "zasto sve propada tako brzo"?

Poslednja izmena:
Па није баш за поређење, али у Шапцу се штампани бетон већ поприлично круни, решетке дугачких сливника су пропале на доста места, а оне велике клупе су препуне ситног смећа испод даски на којима се седи. И тај розе део са офарбаним асфалтом је естетски баш безвезе.

Za deset godina koriscenja i neodrzavanja, drzi se ok. Secam se kako su iz pokojne Tikkurile govorili da su uradili neku specijalnu boju za trg i bogami jesu - izdrzala je deset godina biciklanja, vozenja rolera, fudbala, odbojke i jos kojecega.

Iskreno, ni ostatak kocki i ploča na Trgu nije u zavidnom stanju.

Kocke na trotoarima se na dosta mesta klate, ili su vidno smaknute, a velike ploče na samom Trgu su od silnih vašara već počele da gube ravninu.

Sramota je na šta liči centralni Trg rekonstruisan pre svega 5 godina.

Vrh