Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

20250625_110424.jpg

20250625_112530.jpg

I umesto da samo skinu kocke i asfaltiraju, da od sramote završe sve za par dana....neee.. mora dr Gangula da da svoj pečat, da oplemeni prostor kružnim tokom i satom. Neverovatno da smo ponovo dobili kocke i to nove.

Da li mi se čini da su opet kocke na pesku?
Spoj između kocki mi deluje da je rađen sa nečim boljim od silikona (bitumena) kako je bilo do sada, ali ako i dalje nema čvrste veze između ovolikih kocki i podloge, plašim se da će za par godina opet početi da propadaju kocke.

Doduše, deluje da su horizontalno baš dobro složene, tako da ćemo videti šta će biti.

Zna li se kraj ovog mucenja sa zatvaranjem svakog veceg trga ili ulice? Kapiram da je tek pocelo, posto je leto pred nama...do jeseni, ne lipsi magarce do zelene trave.

Da li mi se čini da su opet kocke na pesku?
Spoj između kocki mi deluje da je rađen sa nečim boljim od silikona (bitumena) kako je bilo do sada, ali ako i dalje nema čvrste veze između ovolikih kocki i podloge, plašim se da će za par godina opet početi da propadaju kocke.

Doduše, deluje da su horizontalno baš dobro složene, tako da ćemo videti šta će biti.
Није битумен, ради се лепком:
1751009679139.png

Сликао нисам, много је мучно.

Videh i na YT da se koristi ovaj MAPEI proizvod.

Ne znam da li sam pisao, ali drugar radi u MAPEI u Srbiji i neki njihov proiyvod su koristili u Vesićevo vreme. E sad, taj proizvod je novije proizvodnje i naravno da postoji precizno uputstvo kako se koristi, ali naš neimar na terenu, koji je naravno vrlo otvoren za nove tehnologije (nooot) je tu smesu pripremio kao da radi sa nečim standardnim, a naravno nisu bile iste proporcije. Na sreću je mislim baš taj moj drugar bio na gradilištu i kada je video da pogrešno pripremaju smesu morao je da reaguje i da skrene pažnju kako se pravilno koristi taj proizvod.

Da li im je i ovo spomenuo? :(
Apply Mapestone PFS 2 only if the surrounding temperature and the temperature of the substrate and thestones is between +5°C and +30°C.

Kod svih tih smesa su bitni uslovi kada se radi. Zato se fasade rade na jesen/proleće. Velika vrućina brzo izvuče vodu i hemijski proces se ne sprovede do kraja.

Da li im je i ovo spomenuo? :(
Apply Mapestone PFS 2 only if the surrounding temperature and the temperature of the substrate and thestones is between +5°C and +30°C.

Kod svih tih smesa su bitni uslovi kada se radi. Zato se fasade rade na jesen/proleće. Velika vrućina brzo izvuče vodu i hemijski proces se ne sprovede do kraja.
Meni danas baš ovo rekao majstor koga sam zvao da mi uradi ravnajući sloj na terasi.
Kaže kad padnu temperature onda ćemo raditi.
A ovi bolje odmah asfalt da stave!

Одавно је БГ прошаран :D
Oвде је по мени проблем у функционалности више него у естетици.

Da, debil će da posadi kružni tok tu pa su pomerili žice da prate buduću konfiguraciju trga.

aleksandar-sapic2-670x447.jpg

Imaćeš i novi-stari sat na ostrvcetu posred kolovoza da možeš da se sastaješ sa ljudima tu. Pošto danas niko nema satove pa nam treba jedan baš tu, a i ljudi vole da se sastaju nasred kolovoza, pa eto, Doktor Hlor se setio da spoji lepo i korisno...

Sat ce tu stajati cirke 2 nedelje dok se neko pijna ne zakuca u njega jer koliko vidim kružni tok poente nema jer će se i dalje voziti pravo.
Samo taj sat i te kocek daju privid da se radi o kružnom toku.

Koliko mogu da vidim da bi došao do staklenca moraš baš dobro da kružiš pošto ukida još jedna pešački prelaz.

Sat ce tu stajati cirke 2 nedelje dok se neko pijna ne zakuca u njega jer koliko vidim kružni tok poente nema jer će se i dalje voziti pravo.
Samo taj sat i te kocek daju privid da se radi o kružnom toku.

Koliko mogu da vidim da bi došao do staklenca moraš baš dobro da kružiš pošto ukida još jedna pešački prelaz.

Kao i vecina onih stubica...posle par nedelja svi su izvaljeni ili ih jednostavno vise nema.

Vrh