Cotra
Advanced
- Učlanjen(a)
- 21.10.2024.
- Pohvaljen
- 6.504
ZSO je kompletna šarena laža, asocijacija opština po secesionističkom ustavu tzv. "republjike kosovo". To je smokvin list za eksplicitno faktičko i implicitno formalno priznanje secesije od strane beogradskog veleizdajničkog režima. Nema to blage veze sa Republikom Srpskom, treba pročitati Dejtonski Sporazum i ustav Republike Srpske, a onda to uporediti sa ovim smećem koje su objavili, i sve je jasno ko dan. Čak i potpuno besmislena, nekorisna i nefunkcionalna pokrajina kao što je današnja AP Vojvodina je po svojim nadležnostima bliža Republici Srpskoj nego ZSO. Da sklonimo i po strani činjenicu da se država Srbija odriče 150.000 sopstvenih građana i dela svoje suverene teritorije, ali da li će ta ZSO imati svoju vladu, premijera, sud, sudsko i tužilačko veće, vojsku, policiju, graničnu policiju, obaveštajnu službu, ustav, ustavni sud, pošto je to "nova Republika Srpska" ? Hoće, da ne kažem kako. Pa ni Republika Srpska sve što danas ima nije izborila tako što se odmah 1992. predala, kapitulirala i pustila Alijinu armiju da umaršira u Banjaluku bez ispaljenog metka, nego je u svoju slobodu ugradila 30.000 života tokom 3 i po godine Odbrambeno-Otadžbinskom Ratu protiv Muslimana, Hrvata i NATO.Opet ja, obecavam da cu smanjiti pisanje, ali sam sokirana, razumite me, kao slepac kad progleda.
![]()
RSE: Objavljen nacrt statuta Zajednice srpskih opština
Najnovije vesti i video priÄe iz Srbije i sveta o najvažnijim dogaÄajima iz politike, sporta, biznisa, kulture, zdravlja. Budite uz Nin .www.nin.rs
Kako sam razumela, ta ZSO uopste nije dobra po nas fakultet, mislim, imao bi slobodu , ali unutar Kosovske mreze.
Po ovom tekstu, ZSO je zamisljena kao BiH, kao Republika Srpska na primer... i mi smo to prihvatili, a pise da oni treba da rade u okviru Kosovskih zakona.
Kurti nece zbog smanjenje nadleznosti, ali da npr prihvati...Jel to znaci nase priznanje tzv Kosova?
Ne kazem da je nesto drugacije moglo da se uradi, ali , ako prihvate... kako mi da kazemo da ne priznajemo nezavisnost, a slozili se sa ZSO koja radi pod drugim zakonima?
Mislim, ne znam sta su se oni dogovorili pa da se npr formira zajednica ne znaci i odvajanje teritorije....?
I sada je u glavnom tako samo sa manje ovlascenja, ali je drugacije ako smo mi to dogovorili. Ipak mislim da to nije tako, valjda bi znali?
Covek kad pocne da sumnja, u sve sumnja...
Ako je tolka sarena laza zasto odbijaju da uvedu ZSO kolko vec 13 godina?ZSO je kompletna šarena laža, asocijacija opština po secesionističkom ustavu tzv. "republjike kosovo". To je smokvin list za eksplicitno faktičko i implicitno formalno priznanje secesije od strane beogradskog veleizdajničkog režima. Nema to blage veze sa Republikom Srpskom, treba pročitati Dejtonski Sporazum i ustav Republike Srpske, a onda to uporediti sa ovim smećem koje su objavili, i sve je jasno ko dan. Čak i potpuno besmislena, nekorisna i nefunkcionalna pokrajina kao što je današnja AP Vojvodina je po svojim nadležnostima bliža Republici Srpskoj nego ZSO. Da sklonimo i po strani činjenicu da se država Srbija odriče 150.000 sopstvenih građana i dela svoje suverene teritorije, ali da li će ta ZSO imati svoju vladu, premijera, sud, sudsko i tužilačko veće, vojsku, policiju, graničnu policiju, obaveštajnu službu, ustav, ustavni sud, pošto je to "nova Republika Srpska" ? Hoće, da ne kažem kako. Pa ni Republika Srpska sve što danas ima nije izborila tako što se odmah 1992. predala, kapitulirala i pustila Alijinu armiju da umaršira u Banjaluku bez ispaljenog metka, nego je u svoju slobodu ugradila 30.000 života tokom 3 i po godine Odbrambeno-Otadžbinskom Ratu protiv Muslimana, Hrvata i NATO.
Moglo je drugačije da se uradi, da okot iz Čipuljića nije svojim gazdama obećao da će priznati secesiju KiM ako ga dovedu na vlast. Svako ko je bio na vlasti do 2012. je radio drugačije, i to pod mnogo nepovoljnijim međunarodnim okolnostima i neuporedivo jačim pritiskom sa zapada.
Osetićemo i mi na svojoj koži šta je veleizdaja komšinice, jer ćemo verovatno doživeti da nepomenik izda i Rašku, pa će onda možda i nas u Užicu i Požezi predati tzv. "republici sandžak", a naravno dobićemo i mi njihovu Antisrpsku Ljistu da za nju glasamo na "sandžačkim" izborima i obećanje ZSO po "sandžačkom" ustavu. U goroj varijanti će biti to ako preda celu Rašku pa nam sagradi granične prelaze kod Lunovog Sela, Preljine i Guberevca kao što ih je 2012. sagradio na Jarinju i Brnjaku, a u boljoj će predati samo jug Raške tj. Novi Pazar, Sjenicu, Tutin, Prijepolje, Priboj i Novu Varoš pa će nam u tom slučaju granica niknuti kod Kokinog Broda, na Kalipolju i kod Batnjika. Kao za vreme osmanske okupacije pre Prvog Balkanskog Rata, za ovu zemlju su u ratovima ginuli najbolji da bi je u miru krčmili najgori.
Nisam Nostradamus, nemam kristalnu kuglu da previđam budućnost, ali na osnovu 13 godina nepomenikove politike su neke stvari postale lako predvidive. Molim boga da grešim i da se baš ništa od ovoga ne ostvari, ali ako nepomenik ostane na vlasti još 10 ili 15 godina ovi najcrnji scenariji su bojim se više nego izvesni.
Stavi šlem na glavu i pravac Kosovo!ZSO je kompletna šarena laža, asocijacija opština po secesionističkom ustavu tzv. "republjike kosovo". To je smokvin list za eksplicitno faktičko i implicitno formalno priznanje secesije od strane beogradskog veleizdajničkog režima. Nema to blage veze sa Republikom Srpskom, treba pročitati Dejtonski Sporazum i ustav Republike Srpske, a onda to uporediti sa ovim smećem koje su objavili, i sve je jasno ko dan. Čak i potpuno besmislena, nekorisna i nefunkcionalna pokrajina kao što je današnja AP Vojvodina je po svojim nadležnostima bliža Republici Srpskoj nego ZSO. Da sklonimo i po strani činjenicu da se država Srbija odriče 150.000 sopstvenih građana i dela svoje suverene teritorije, ali da li će ta ZSO imati svoju vladu, premijera, sud, sudsko i tužilačko veće, vojsku, policiju, graničnu policiju, obaveštajnu službu, ustav, ustavni sud, pošto je to "nova Republika Srpska" ? Hoće, da ne kažem kako. Pa ni Republika Srpska sve što danas ima nije izborila tako što se odmah 1992. predala, kapitulirala i pustila Alijinu armiju da umaršira u Banjaluku bez ispaljenog metka, nego je u svoju slobodu ugradila 30.000 života tokom 3 i po godine Odbrambeno-Otadžbinskom Ratu protiv Muslimana, Hrvata i NATO.
Moglo je drugačije da se uradi, da okot iz Čipuljića nije svojim gazdama obećao da će priznati secesiju KiM ako ga dovedu na vlast. Svako ko je bio na vlasti do 2012. je radio drugačije, i to pod mnogo nepovoljnijim međunarodnim okolnostima i neuporedivo jačim pritiskom sa zapada.
Osetićemo i mi na svojoj koži šta je veleizdaja komšinice, jer ćemo verovatno doživeti da nepomenik izda i Rašku, pa će onda možda i nas u Užicu i Požezi predati tzv. "republici sandžak", a naravno dobićemo i mi njihovu Antisrpsku Ljistu da za nju glasamo na "sandžačkim" izborima i obećanje ZSO po "sandžačkom" ustavu. U goroj varijanti će biti to ako preda celu Rašku pa nam sagradi granične prelaze kod Lunovog Sela, Preljine i Guberevca kao što ih je 2012. sagradio na Jarinju i Brnjaku, a u boljoj će predati samo jug Raške tj. Novi Pazar, Sjenicu, Tutin, Prijepolje, Priboj i Novu Varoš pa će nam u tom slučaju granica niknuti kod Kokinog Broda, na Kalipolju i kod Batnjika. Kao za vreme osmanske okupacije pre Prvog Balkanskog Rata, za ovu zemlju su u ratovima ginuli najbolji da bi je u miru krčmili najgori.
Nisam Nostradamus, nemam kristalnu kuglu da previđam budućnost, ali na osnovu 13 godina nepomenikove politike su neke stvari postale lako predvidive. Molim boga da grešim i da se baš ništa od ovoga ne ostvari, ali ako nepomenik ostane na vlasti još 10 ili 15 godina ovi najcrnji scenariji su bojim se više nego izvesni.
Da su uveli ZSO istog dana kada je nepomenik potpisao Briselsku Veleizdaju, šta bi on danas imao da proda sluđenim konzumentima Pinka i Informera kao "pobedu 5:0" kojom planira pokriti primenu Francusko-Nemačkog Ultimatuma i Ohridskog Aneksa? Obećanjem ZSO pre 12 godina je pokrio samu Briselsku Veleizdaju odnosno de facto priznanje secesije, a njenim eventualnim osnivanjem će pokriti de iure priznanje koje je usmeno prihvatio i primenjuje ga. Ako je tačno da je teroristička vlada pripremila njen statut, vrlo verovatno da će to biti pokriće za ulazak "kosove" u sve preostale međunarodne organizacije, odnosno neprotivljenje zvanične Srbije tome što je žvalava gnjidurina još pre desetak godina uradila kada su primljeni u Međunarodni Olimpijski Komitet, UEFU i FIFU.Ako je tolka sarena laza zasto odbijaju da uvedu ZSO kolko vec 13 godina?
Kada bih to zaista uradio, onda bi bilo "skidaj šlem, hoćeš bratoubilački rat u Srbiji? Znaš li da naša policija ima naređenje da te zaustavi? Znaš li da nemaš pravo da samoinicijativno uzimaš oružje u ruke i praviš paravojne formacije, to je zabranjeno". Prvo nemam oružje niti šlem, ali kada bi neko ko ima stvarno napravio paravojsku i otišao dole, ti bi ga prvi napao da je kriminalac, Arkan 21. veka, hoće da isprovocira novu Oluju ili novo bombardovanje, a i da je otišao samo da švercuje naftu, krade frižidere i televizore. Gde je tu principijelnost?Stavi šlem na glavu i pravac Kosovo!
Republika Srpska je daleko iznad autonomne pokrajine, to je entitet između federalne jedinice i države u konfederaciji. Čak i danas, a po izvornom slovu Dejtona pogotovo. ZSO je ispod nivoa pokrajine, nije čak ni oblasna samouprava.Hvala @Užice , jasnije mi je sada, kao primer sam uzela RS, htela sam reci nije klasicna autonomna pokraina, nego me vise mucilo "sta ako ovi kazu " ok, moze", mi onda nemamo nikakava prava?
Ne bih da te ispravljam u govoru, ali ne volim kada mi koristimo taj neoosmanistički veštački naziv. Demonim za stanovnika Raške je rašanin bez obzira na veru i nacionalnost, nas oboje spadamo u njih. U redu je što Bošnjaci imaju svoju manjinsku nacionalnu zastavu, njeno isticanje je regulisano zakonom, sad što sadržaj te zastave nema mnogo istorijskog utemeljenja je drugi par rukava.sto se.tice ovog drugog, Ja se nadam da smo na putu boljeg odnosa sa sandzaklijama, prvo da ne pljujemo zastavu, pa veru, da se postujemo....
Oni jesu bili odusevljeni kako su studenti uvazeni u svakom mestu zbog obicaja, a nasi da ih niko nije pojeo u Pazaru.. Ali sam iznenadjenja da su jako uporiste sns...
Osim trgovine slabo se ide dole, izopsteni iz svega, kao i mnogi drugi krajevi , a na rezimskim medijima prozivaju dal bese studenta HAMZU i sto ima bradu i zasto je dosao u bg....sramota me majke mi.
Hvala za pojasnjenje
Kurti ili bilo koji teroristički lider iz Prištine pre nepomenikovog dolaska na vlast 2012. nije imao apsolutno nikakvu kontrolu nad 4 opštine severa KiM, pa čak ni nad većim i kompaktnijim enklavama južno od Ibra. Za 13 godina "odgovorne politike" se to stanje na terenu preokrenulo za 180 stepeni na našu štetu. Šiptari treba sami da poruše Klintonov spomenik u Prištini i da na njegovom mestu dignu nepomenikov spomenik sa tim poganim napućenim žvalama i kečom na glavi, pošto čak ni Klinton vojnom agresijom nije uspeo da im pokloni sever KiM, a ovaj feces ljudski im ga je poklonio običnim mirnodopskim potpisom.@Zion Williamson u onom txt, ispada da Kurtiju ne odgovsra da ima tako labavu kontrolu nad delom teritorije i ocigledno da on i ovako postize drugacije i dobija kontrolu. Sporije, ali vec sada kontrolise mnogo toga na severu....
Katastrofa,
Koliko znam (nek me @Noki il neko drugi ispravi ako gresim) policija u praksi uopšte ne mora da postupi po nalogu tuzilastva, u ovakvim slučajevima obično sve to zastari
Ako ipak postoji neko s trunkom morala te odluči da postupi po nalogu tužilaštva nadredjeni pandur ga debelo sankcionise
Zato npr. u Rumuniji (stvarno, ako gresim nek me neko ispravi) tuzilastvo za suzbijanje korupcije ima svoju jedinicu koja je nezavisna i odgovara samo tom tuzilastvu
Da su uveli ZSO istog dana kada je nepomenik potpisao Briselsku Veleizdaju, šta bi on danas imao da proda sluđenim konzumentima Pinka i Informera kao "pobedu 5:0" kojom planira pokriti primenu Francusko-Nemačkog Ultimatuma i Ohridskog Aneksa? Obećanjem ZSO pre 12 godina je pokrio samu Briselsku Veleizdaju odnosno de facto priznanje secesije, a njenim eventualnim osnivanjem će pokriti de iure priznanje koje je usmeno prihvatio i primenjuje ga. Ako je tačno da je teroristička vlada pripremila njen statut, vrlo verovatno da će to biti pokriće za ulazak "kosove" u sve preostale međunarodne organizacije, odnosno neprotivljenje zvanične Srbije tome što je žvalava gnjidurina još pre desetak godina uradila kada su primljeni u Međunarodni Olimpijski Komitet, UEFU i FIFU.
Ni Hrvatska 30 godina nije uvela ZSO u Sremsko-Baranjskoj Oblasti, iako je Milošević još 1995. potpisao Erdutski Sporazum gde je to uslov za njenu "mirnu reintegraciju". Da li tu zajednicu uopšte neko pamti, i tamo i ovde?
I 4 od 5 starijih.![]()
(VIDEO) Od ranog jutra novi incidenti ispred suda u Novom Sadu: Policija protiv okupljenih opet upotrebila biber sprej
Pripadnici Žandarmerije i Interventne brigade policije stigli su jutros posle 5.30 u dvorište zgrade pravosudnih organa, gde od juče ujutro traje blokada. Tu ihn1info.rs
![]()
Zabrinjavajuća statistika: Jedna od pet mladih osoba u Srbiji ima ozbiljnih mentalnih problema
Svaka peta mlada osoba u našoj zemlji, uzrasta od osam do devetnaest godina, ispunjava kriterijum za dijagnostiku barem jednog psihijatrijskog poremećaja, pokazuju rezultati istraživanja o rasprostranjenosti psihijatrijskih poremećaja kod dece i mladih. Istraživanje je sprovedeno u okviru...objektiv.rs