Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Mi smo skloni defetizmu i to " nema nista" ali onda pogledam njih... ova kolona ima 200 ljudi. Sad, mozda je uzalud, ali se trude, juce 45km, a vidim po pregledima da ljudi i ne prate previse, ali ih narod docekuje i oni idalje idu peske, a i vreme je losr i bice gore

Zns li neko zasto Hulja ne uklanja Cacilend i da li se planira da taj sadrzaj trajno ostane u Beogradu?

vidimo da je drzavni aparat apsolutno za Hulju i konsolidovan.

Poslednja izmena:
Neko je rekao da ima informacije da ce pocetkom maja (do 5og ako se ne varam) ukloniti caciland al evo jos traje i ne nazire se kraj..........uzet je i unisten jedan park i zatvorene ulice za saobracaj vec preko 2 meseca jer se Hulja oseca nebezbedno i niko ne sme nista da uradi......next level nivo retardiranosti.

Poslednja izmena:
Opet ja, obecavam da cu smanjiti pisanje, ali sam sokirana, razumite me, kao slepac kad progleda.

Kako sam razumela, ta ZSO uopste nije dobra po nas fakultet, mislim, imao bi slobodu , ali unutar Kosovske mreze.
Po ovom tekstu, ZSO je zamisljena kao BiH, kao Republika Srpska na primer... i mi smo to prihvatili, a pise da oni treba da rade u okviru Kosovskih zakona.
Kurti nece zbog smanjenje nadleznosti, ali da npr prihvati...Jel to znaci nase priznanje tzv Kosova?
Ne kazem da je nesto drugacije moglo da se uradi, ali , ako prihvate... kako mi da kazemo da ne priznajemo nezavisnost, a slozili se sa ZSO koja radi pod drugim zakonima?

Mislim, ne znam sta su se oni dogovorili pa da se npr formira zajednica ne znaci i odvajanje teritorije....?
I sada je u glavnom tako samo sa manje ovlascenja, ali je drugacije ako smo mi to dogovorili. Ipak mislim da to nije tako, valjda bi znali?
Covek kad pocne da sumnja, u sve sumnja...

Opet ja, obecavam da cu smanjiti pisanje, ali sam sokirana, razumite me, kao slepac kad progleda.

Kako sam razumela, ta ZSO uopste nije dobra po nas fakultet, mislim, imao bi slobodu , ali unutar Kosovske mreze.
Po ovom tekstu, ZSO je zamisljena kao BiH, kao Republika Srpska na primer... i mi smo to prihvatili, a pise da oni treba da rade u okviru Kosovskih zakona.
Kurti nece zbog smanjenje nadleznosti, ali da npr prihvati...Jel to znaci nase priznanje tzv Kosova?
Ne kazem da je nesto drugacije moglo da se uradi, ali , ako prihvate... kako mi da kazemo da ne priznajemo nezavisnost, a slozili se sa ZSO koja radi pod drugim zakonima?

Mislim, ne znam sta su se oni dogovorili pa da se npr formira zajednica ne znaci i odvajanje teritorije....?
I sada je u glavnom tako samo sa manje ovlascenja, ali je drugacije ako smo mi to dogovorili. Ipak mislim da to nije tako, valjda bi znali?
Covek kad pocne da sumnja, u sve sumnja...
ZSO je kompletna šarena laža, asocijacija opština po secesionističkom ustavu tzv. "republjike kosovo". To je smokvin list za eksplicitno faktičko i implicitno formalno priznanje secesije od strane beogradskog veleizdajničkog režima. Nema to blage veze sa Republikom Srpskom, treba pročitati Dejtonski Sporazum i ustav Republike Srpske, a onda to uporediti sa ovim smećem koje su objavili, i sve je jasno ko dan. Čak i potpuno besmislena, nekorisna i nefunkcionalna pokrajina kao što je današnja AP Vojvodina je po svojim nadležnostima bliža Republici Srpskoj nego ZSO. Da sklonimo i po strani činjenicu da se država Srbija odriče 150.000 sopstvenih građana i dela svoje suverene teritorije, ali da li će ta ZSO imati svoju vladu, premijera, sud, sudsko i tužilačko veće, vojsku, policiju, graničnu policiju, obaveštajnu službu, ustav, ustavni sud, pošto je to "nova Republika Srpska" ? Hoće, da ne kažem kako. Pa ni Republika Srpska sve što danas ima nije izborila tako što se odmah 1992. predala, kapitulirala i pustila Alijinu armiju da umaršira u Banjaluku bez ispaljenog metka, nego je u svoju slobodu ugradila 30.000 života tokom 3 i po godine Odbrambeno-Otadžbinskom Ratu protiv Muslimana, Hrvata i NATO.

Moglo je drugačije da se uradi, da okot iz Čipuljića nije svojim gazdama obećao da će priznati secesiju KiM ako ga dovedu na vlast. Svako ko je bio na vlasti do 2012. je radio drugačije, i to pod mnogo nepovoljnijim međunarodnim okolnostima i neuporedivo jačim pritiskom sa zapada.

Osetićemo i mi na svojoj koži šta je veleizdaja komšinice, jer ćemo verovatno doživeti da nepomenik izda i Rašku, pa će onda možda i nas u Užicu i Požezi predati tzv. "republici sandžak", a naravno dobićemo i mi njihovu Antisrpsku Ljistu da za nju glasamo na "sandžačkim" izborima i obećanje ZSO po "sandžačkom" ustavu. U goroj varijanti će biti to ako preda celu Rašku pa nam sagradi granične prelaze kod Lunovog Sela, Preljine i Guberevca kao što ih je 2012. sagradio na Jarinju i Brnjaku, a u boljoj će predati samo jug Raške tj. Novi Pazar, Sjenicu, Tutin, Prijepolje, Priboj i Novu Varoš pa će nam u tom slučaju granica niknuti kod Kokinog Broda, na Kalipolju i kod Batnjika. Kao za vreme osmanske okupacije pre Prvog Balkanskog Rata, za ovu zemlju su u ratovima ginuli najbolji da bi je u miru krčmili najgori.

Nisam Nostradamus, nemam kristalnu kuglu da previđam budućnost, ali na osnovu 13 godina nepomenikove politike su neke stvari postale lako predvidive. Molim boga da grešim i da se baš ništa od ovoga ne ostvari, ali ako nepomenik ostane na vlasti još 10 ili 15 godina ovi najcrnji scenariji su bojim se više nego izvesni.

Poslednja izmena:
ZSO je kompletna šarena laža, asocijacija opština po secesionističkom ustavu tzv. "republjike kosovo". To je smokvin list za eksplicitno faktičko i implicitno formalno priznanje secesije od strane beogradskog veleizdajničkog režima. Nema to blage veze sa Republikom Srpskom, treba pročitati Dejtonski Sporazum i ustav Republike Srpske, a onda to uporediti sa ovim smećem koje su objavili, i sve je jasno ko dan. Čak i potpuno besmislena, nekorisna i nefunkcionalna pokrajina kao što je današnja AP Vojvodina je po svojim nadležnostima bliža Republici Srpskoj nego ZSO. Da sklonimo i po strani činjenicu da se država Srbija odriče 150.000 sopstvenih građana i dela svoje suverene teritorije, ali da li će ta ZSO imati svoju vladu, premijera, sud, sudsko i tužilačko veće, vojsku, policiju, graničnu policiju, obaveštajnu službu, ustav, ustavni sud, pošto je to "nova Republika Srpska" ? Hoće, da ne kažem kako. Pa ni Republika Srpska sve što danas ima nije izborila tako što se odmah 1992. predala, kapitulirala i pustila Alijinu armiju da umaršira u Banjaluku bez ispaljenog metka, nego je u svoju slobodu ugradila 30.000 života tokom 3 i po godine Odbrambeno-Otadžbinskom Ratu protiv Muslimana, Hrvata i NATO.

Moglo je drugačije da se uradi, da okot iz Čipuljića nije svojim gazdama obećao da će priznati secesiju KiM ako ga dovedu na vlast. Svako ko je bio na vlasti do 2012. je radio drugačije, i to pod mnogo nepovoljnijim međunarodnim okolnostima i neuporedivo jačim pritiskom sa zapada.

Osetićemo i mi na svojoj koži šta je veleizdaja komšinice, jer ćemo verovatno doživeti da nepomenik izda i Rašku, pa će onda možda i nas u Užicu i Požezi predati tzv. "republici sandžak", a naravno dobićemo i mi njihovu Antisrpsku Ljistu da za nju glasamo na "sandžačkim" izborima i obećanje ZSO po "sandžačkom" ustavu. U goroj varijanti će biti to ako preda celu Rašku pa nam sagradi granične prelaze kod Lunovog Sela, Preljine i Guberevca kao što ih je 2012. sagradio na Jarinju i Brnjaku, a u boljoj će predati samo jug Raške tj. Novi Pazar, Sjenicu, Tutin, Prijepolje, Priboj i Novu Varoš pa će nam u tom slučaju granica niknuti kod Kokinog Broda, na Kalipolju i kod Batnjika. Kao za vreme osmanske okupacije pre Prvog Balkanskog Rata, za ovu zemlju su u ratovima ginuli najbolji da bi je u miru krčmili najgori.

Nisam Nostradamus, nemam kristalnu kuglu da previđam budućnost, ali na osnovu 13 godina nepomenikove politike su neke stvari postale lako predvidive. Molim boga da grešim i da se baš ništa od ovoga ne ostvari, ali ako nepomenik ostane na vlasti još 10 ili 15 godina ovi najcrnji scenariji su bojim se više nego izvesni.
Ako je tolka sarena laza zasto odbijaju da uvedu ZSO kolko vec 13 godina?

Stavi šlem na glavu i pravac Kosovo!

Hvala @Užice , jasnije mi je sada, kao primer sam uzela RS, htela sam reci nije klasicna autonomna pokraina, nego me vise mucilo "sta ako ovi kazu " ok, moze", mi onda nemamo nikakava prava?

sto se.tice ovog drugog, Ja se nadam da smo na putu boljeg odnosa sa sandzaklijama, prvo da ne pljujemo zastavu, pa veru, da se postujemo....
Oni jesu bili odusevljeni kako su studenti uvazeni u svakom mestu zbog obicaja, a nasi da ih niko nije pojeo u Pazaru.. Ali sam iznenadjenja da su jako uporiste sns...
Osim trgovine slabo se ide dole, izopsteni iz svega, kao i mnogi drugi krajevi , a na rezimskim medijima prozivaju dal bese studenta HAMZU i sto ima bradu i zasto je dosao u bg....sramota me majke mi.
Hvala za pojasnjenje

@Zion Williamson u onom txt, ispada da Kurtiju ne odgovsra da ima tako labavu kontrolu nad delom teritorije i ocigledno da on i ovako postize drugacije i dobija kontrolu. Sporije, ali vec sada kontrolise mnogo toga na severu....
Katastrofa,

Ako je tolka sarena laza zasto odbijaju da uvedu ZSO kolko vec 13 godina?
Da su uveli ZSO istog dana kada je nepomenik potpisao Briselsku Veleizdaju, šta bi on danas imao da proda sluđenim konzumentima Pinka i Informera kao "pobedu 5:0" kojom planira pokriti primenu Francusko-Nemačkog Ultimatuma i Ohridskog Aneksa? Obećanjem ZSO pre 12 godina je pokrio samu Briselsku Veleizdaju odnosno de facto priznanje secesije, a njenim eventualnim osnivanjem će pokriti de iure priznanje koje je usmeno prihvatio i primenjuje ga. Ako je tačno da je teroristička vlada pripremila njen statut, vrlo verovatno da će to biti pokriće za ulazak "kosove" u sve preostale međunarodne organizacije, odnosno neprotivljenje zvanične Srbije tome što je žvalava gnjidurina još pre desetak godina uradila kada su primljeni u Međunarodni Olimpijski Komitet, UEFU i FIFU.

Ni Hrvatska 30 godina nije uvela ZSO u Sremsko-Baranjskoj Oblasti, iako je Milošević još 1995. potpisao Erdutski Sporazum gde je to uslov za njenu "mirnu reintegraciju". Da li tu zajednicu uopšte neko pamti, i tamo i ovde?

Poslednja izmena:
Stavi šlem na glavu i pravac Kosovo!
Kada bih to zaista uradio, onda bi bilo "skidaj šlem, hoćeš bratoubilački rat u Srbiji? Znaš li da naša policija ima naređenje da te zaustavi? Znaš li da nemaš pravo da samoinicijativno uzimaš oružje u ruke i praviš paravojne formacije, to je zabranjeno". Prvo nemam oružje niti šlem, ali kada bi neko ko ima stvarno napravio paravojsku i otišao dole, ti bi ga prvi napao da je kriminalac, Arkan 21. veka, hoće da isprovocira novu Oluju ili novo bombardovanje, a i da je otišao samo da švercuje naftu, krade frižidere i televizore. Gde je tu principijelnost?

Hvala @Užice , jasnije mi je sada, kao primer sam uzela RS, htela sam reci nije klasicna autonomna pokraina, nego me vise mucilo "sta ako ovi kazu " ok, moze", mi onda nemamo nikakava prava?
Republika Srpska je daleko iznad autonomne pokrajine, to je entitet između federalne jedinice i države u konfederaciji. Čak i danas, a po izvornom slovu Dejtona pogotovo. ZSO je ispod nivoa pokrajine, nije čak ni oblasna samouprava.

sto se.tice ovog drugog, Ja se nadam da smo na putu boljeg odnosa sa sandzaklijama, prvo da ne pljujemo zastavu, pa veru, da se postujemo....
Oni jesu bili odusevljeni kako su studenti uvazeni u svakom mestu zbog obicaja, a nasi da ih niko nije pojeo u Pazaru.. Ali sam iznenadjenja da su jako uporiste sns...
Osim trgovine slabo se ide dole, izopsteni iz svega, kao i mnogi drugi krajevi , a na rezimskim medijima prozivaju dal bese studenta HAMZU i sto ima bradu i zasto je dosao u bg....sramota me majke mi.
Hvala za pojasnjenje
Ne bih da te ispravljam u govoru, ali ne volim kada mi koristimo taj neoosmanistički veštački naziv. Demonim za stanovnika Raške je rašanin bez obzira na veru i nacionalnost, nas oboje spadamo u njih. U redu je što Bošnjaci imaju svoju manjinsku nacionalnu zastavu, njeno isticanje je regulisano zakonom, sad što sadržaj te zastave nema mnogo istorijskog utemeljenja je drugi par rukava.

Južna Raška je nerazvijen kraj, ali uvek je to i bila još od kasnog srednjeg veka. Razlog je to što smo mi na severu Raške oslobođeni od Turaka još tokom Srpske Revolucije početkom 19. veka, a južna Raška je sve do Prvog Balkanskog Rata 1912. tavorila kao zaostala osmanska provincija. Dok su se u Užicu, Požezi, Čačku, Kraljevu polako gradile fabrike, pruge, škole, u Novom Pazaru, Sjenici, Prijepolju je i dalje bio feudalni sistem. Severna Raška je prvu železnicu dobila početkom 20. veka, a južna tek sa prolaskom pruge Beograd-Bar 1976. Užice je 1900. bilo među prvim elektrifikovanim gradovima na Balkanu, a Novi Pazar je tek tridesetih godina dobio struju i danas je verovatno najveći grad na Balkanu bez železnice . 100 Godina kašnjenja u razvoju teško može da se nadoknadi za isti toliki period, i siromaštvo tih 6 južnih opština nije zato što ih neko namerno zapostavlja da bi muslimane iselio odatle, već zbog navedenih istorijskih razloga.

@Zion Williamson u onom txt, ispada da Kurtiju ne odgovsra da ima tako labavu kontrolu nad delom teritorije i ocigledno da on i ovako postize drugacije i dobija kontrolu. Sporije, ali vec sada kontrolise mnogo toga na severu....
Katastrofa,
Kurti ili bilo koji teroristički lider iz Prištine pre nepomenikovog dolaska na vlast 2012. nije imao apsolutno nikakvu kontrolu nad 4 opštine severa KiM, pa čak ni nad većim i kompaktnijim enklavama južno od Ibra. Za 13 godina "odgovorne politike" se to stanje na terenu preokrenulo za 180 stepeni na našu štetu. Šiptari treba sami da poruše Klintonov spomenik u Prištini i da na njegovom mestu dignu nepomenikov spomenik sa tim poganim napućenim žvalama i kečom na glavi, pošto čak ni Klinton vojnom agresijom nije uspeo da im pokloni sever KiM, a ovaj feces ljudski im ga je poklonio običnim mirnodopskim potpisom.

Poslednja izmena:
Sve se slazem, osim za nauiv Sandzak, tj da pojasnim, da se u "centrali u bg" odavno siri narativ da je to dole takvog naziva uz price o secesionizmu ( ne kazem da nema tih stvari), ali toliki napad i izrugivanje je cisto sirenje medjuetnicke mrznje...., a to nije samo sad. Kada se godinama, objektivno, ali i prenaduvano generalizuje neka nacija, stvara se osecaj mrznje, a da, mi jesmo toliko glupi, ali bas bas. Mom ocu koji zaljubljeno gleda Pink sam citala Ustavnu odredbu o Zastavi Sandzaka " ali oni kazu na tv drugacije".
E zato je onoliko ljudi pregazeno kolima tokom protesta 16min, zato ovi matori dobijaju neku snagu da se tuku itd....
Ne ulazim u politiku, u istoriju, samo smatram da se moramo razumevati bolje. I Švajcarska ima 3 dela pa niko nije trazio nwzavisnost, zato sto im je lepo.
Nisam iskreno znala da i mi pripadamo toj Raskoj oblasti, ali da, jesmo blizu tim ljudima na koje je, kao i na nas, i Bog zaboravio. Samo mi imamo Zlatibor pa nismo kao Istocna Srb.
Kada jenu pitanju ZSO, rekla sam, ne kritikujem, mozda je moralo tako, ali ja ne razumem sta mi dobijamo ako se Pristina slozi? Reklo bi se da cemo mi to finansirati i uticati, ali oni rade u okviru druge drzave. Zato volim da cujem vasa misljenja, ima toliko pametnih ljudi ovde, kao enciklopedije.
I hvala vam svima

Poslednja izmena:

Александар Вучић се званично прикључио „Покрету за народ и државу“ и позвао грађане да то учине: Обећање и завет Србији

Komunalna inspekcija Medijane izdala nalog da se razmontira bina SNS na Trgu kralja Milana u Nišu​

Od izbora nema nista dok se ne osigura pobeda.
Hulja ide na apsolutnu pobedu i pobeda ga jedino zanima.

Broj gradjana koji se solidarisu sa protestom u NS je zapanjujuce mali, ali Hulja zna da bi mnogima moglo da padne na pamet da glasaju protiv njega, pa da posle mora da pravi deal sa opozicijom.
Sledece dve godine radice na konsolidaciji, saniranju stete i popravci rejtinga.

Poslednja izmena:
Koliko znam (nek me @Noki il neko drugi ispravi ako gresim) policija u praksi uopšte ne mora da postupi po nalogu tuzilastva, u ovakvim slučajevima obično sve to zastari
Ako ipak postoji neko s trunkom morala te odluči da postupi po nalogu tužilaštva nadredjeni pandur ga debelo sankcionise
Zato npr. u Rumuniji (stvarno, ako gresim nek me neko ispravi) tuzilastvo za suzbijanje korupcije ima svoju jedinicu koja je nezavisna i odgovara samo tom tuzilastvu

Mora da postupi po nalogu tužilaštva. Ovo drugo što govoriš je tzv. tužilačka policija.

Nego ja mislim da je to spin kao policija neće da izvrši baš to naređenje da se istakne kako tužilaštvo radi pod pritiscima sa svih strana...

Ovde se radi o tome da s obzirom da je Vučić izvisio za prijem u Vašingtonu kliknuo je na taster (vučićev taster kreni - stani je princip po kojem radi tužilaštvo) kreni da se hapsi neko ko je prihvatio da igra prljavo za donosioce političkih odluka kad je dogovaran posao sa Trampovim zetom od pola milijarde dolara... I opet se politički vrh izvukao a odgovara neko ko je stavio potpis.

Vučić je ljut na Ameriku jer mu je trebao taj imidž svetskog lidera koji može u 3 dana da se vidi sa dva sukobljena svetska lidera... od Putina dobio packe za rafale i što ne usaglašava politiku bolje sa Moskvom, a sve je veći pritisak i Evrope, koji zahvaljujući naporima studenata raste. I sad srlja, šta god da izabere, gubi a malo ili ništa dobija...

Da su uveli ZSO istog dana kada je nepomenik potpisao Briselsku Veleizdaju, šta bi on danas imao da proda sluđenim konzumentima Pinka i Informera kao "pobedu 5:0" kojom planira pokriti primenu Francusko-Nemačkog Ultimatuma i Ohridskog Aneksa? Obećanjem ZSO pre 12 godina je pokrio samu Briselsku Veleizdaju odnosno de facto priznanje secesije, a njenim eventualnim osnivanjem će pokriti de iure priznanje koje je usmeno prihvatio i primenjuje ga. Ako je tačno da je teroristička vlada pripremila njen statut, vrlo verovatno da će to biti pokriće za ulazak "kosove" u sve preostale međunarodne organizacije, odnosno neprotivljenje zvanične Srbije tome što je žvalava gnjidurina još pre desetak godina uradila kada su primljeni u Međunarodni Olimpijski Komitet, UEFU i FIFU.

Ni Hrvatska 30 godina nije uvela ZSO u Sremsko-Baranjskoj Oblasti, iako je Milošević još 1995. potpisao Erdutski Sporazum gde je to uslov za njenu "mirnu reintegraciju". Da li tu zajednicu uopšte neko pamti, i tamo i ovde?

Srbe i njihove zahteve niko ne shvata ozbiljno jer ni oni sebe ne shvataju ozbiljno.

I 4 od 5 starijih.

Vrh