Šta je novo?

Cene nekretnina

Lepo kaže čovek 👆
I kad to svi shvatimo, onda možemo napred. A kad se zamislimo da smo mi nešto i ne radimo na unapređenju države već da smo bitan faktor u kombinaciji ko će više da pokrade državu ili da kroz monopol osakati ovaj narod (Slovenci ima da crknu gladni, Rumuni dolaze da kopaju, Bugari su xyz, Madjari su xyz, pa čak i uskoro Albanci) svi nas prešišaše i ostaviše u prašini, blatu i mulju.

Ulje Dijamant kod nas do 200 din, a tamo 340, što je 70% skuplje.
Smoki Party mix kod nas prosek 180, a na Defketovoj slici 317. Skoro 80% skuplje.
Defketova slika je tipična Defketova spinerska priča. Da bi pokazao da je nešto skuplje u Sloveniji uzeo je proizvode proizvedene u Srbiji i upoređivao je cene u Srbiji i Sloveniji.
Ili kao Analitičar ranije kad kaže da je domaći sir u Srbiji jeftin.
Prosto genijalno.
Da li negde skuplje ili jeftinije potrebno je da se uzmu neki stvari koje bi trebalo da koštaju isto, u smislu da se uvoze i u jednu i drugu zemlju (dozvoljena razlika je razlika u transportu ako postoji).

I zato je Nutela dobra za poređenje. Ili Milka. A ne smoki ili Dijamant ulje.
I zato je dobro imati sopstvenu proizvodnju jer su cene onda za potrošače niže, pa je tako i ta Koka Kola najjeftinija kod nas (ili bi trebala da bude). Kao što bi i Eurokrem trebao biti jeftiniji od Nutele.

Što se Milke tiče, bojim se da sledi znatno povećanje i u Srbiji, u Nemačkoj su otišle na 5€ za 300g i 2€ za 100, tako da će i to da se prelije i na Srbiju.

Ma Defke je klasičan Defke zato mi je i na IL.
Ima oštro oko da primeti više cene hrane i pića u Sloveniji (po Eurostat-u cene hrane u Sloveniji su više za 5,4% nego u Srbiji) ali će prećutati da je odeća u Sloveniji jeftinija za 4,4% a obuća za 3,8%. Da su kućni aparati jeftiniji u Sloveniji za 8,7% a potrošačka elektronika jeftinija u Sloveniji za 20,9%. Prosečno
Prosečna plata u Sloveniji duplo veća.
Možda bi mogao uporediti cene sa nekim nama ekvivaletnim, kao Makedonija npr. Ali naravno da neće to uraditi. Cilj je pokazati kako je kod nas bolje, kako smo tigar, ma kako besmisleno to poređenje bilo.
Ako je stvarno u Sloveniji onda je katastrofa što bilo šta pokušava da poredi sa Srbijom jer smo mi bukvalno 2 sveta različita.
@duke23 kod nas je odavno 5€ Milka od 300g

Što se Milke tiče, bojim se da sledi znatno povećanje i u Srbiji, u Nemačkoj su otišle na 5€ za 300g i 2€ za 100, tako da će i to da se prelije i na Srbiju.
Vidiš kako je maksi uračunao i koristi buduću cenu. Isto kao i investitori.
O forumskom nepomeniku neću da trošim reči.

Defketova slika je tipična Defketova spinerska priča. Da bi pokazao da je nešto skuplje u Sloveniji uzeo je proizvode proizvedene u Srbiji i upoređivao je cene u Srbiji i Sloveniji.
Prosto genijalno.
Da li negde skuplje ili jeftinije potrebno je da se uzmu neki stvari koje bi trebalo da koštaju isto, u smislu da se uvoze i u jednu i drugu zemlju (dozvoljena razlika je razlika u transportu ako postoji).

I zato je dobro imati sopstvenu proizvodnju jer su cene onda za potrošače niže, pa je tako i ta Koka Kola najjeftinija kod nas (ili bi trebala da bude). Kao što bi i Eurokrem trebao biti jeftiniji od Nutele.

Ista priča o rastu naseg BDP u odnosu na Nemačku...
Izvinite...
I meni se cini da taj koji upoređuje eurokrem i nutelu ipak zalazi u parkiće i da je kod nas CVETNA revolution po njemu ....

Ja sam redovno tamo i jeste solidno jeftiniji. Mislim ne znam sta da ti kazem, ako ti odes na cenoteku i vidis retail ulje na akciji za 187din, dijamant 334, koka kola litar i po 220, velika milka 670 onda ok, meni se podaci ne uklapaju. Jedino ako racunas euro po kursu od 100 ja drugog objasnjenja nemam.
Pa vidim jbg, ne gledam odmah najnizu cenu jer onda i u Sloveniji ima negde jeftinije. Nego ti rece ne postoji nista tamo sto je jeftinije, koliko kosta gorivo nisi mi odgovorio na pitanje, puter? I ne pricam o par proiyvoda vec o ukupnom trosku koji cini zivot a tu spadaju i namirnice (sve) i gorivo i tehnika...
Ulje Dijamant kod nas do 200 din, a tamo 340, što je 70% skuplje.
Smoki Party mix kod nas prosek 180, a na Defketovoj slici 317. Skoro 80% skuplje.
Koga briga za ulje dijamant, imaju oni i drugo ulje, los spin. Da pogledamo cenu putera npr?

Dakle nas puter kod nas kosta 6,6e dok "tamo gde je sve solidno skuplje" kosta 4,6e, skoro 50% skuplje kod nas, a nas proizvod. Hajde da batalimo vise tu pricu. I vrabci na grani znaju sta znaci standard ali i vrabci na grani znaju da vise nismo ni malo jeftini u odnosu na druge.

Poslednja izmena:
Bogami nije nimalo jeftino ovde, al' zato ni kvalitet robe nije nešto.
Ni kvalitet vazduha nije baš nešto, al' ajd sad. Da se ne vode ove nove analize i merenja ne bismo ni znali. Pa mismo i ranije bili prljavi, i ranije smo bili sirotinja? Eeeh, da vidiš kako je bilo za vreme sankcija. Ćuti, dobro je da smo živi.
Biće, biće, će ga napravimo, evo još malo i sad će.

Prosto genijalno.

LOL, koja argumentacija :D Moja priča je spinerska jer volim da jedem domaći mladi sir koji kupujem direktno of proizvođača? Ili teleći ribić koji kupujem u lokalnoj mesari? Ili sveže voće i povrće koje kupujem na pijaci? Ovo su loši primeri zato što su proizvedeni u Srbiji, zato je cena Nutelle, Milke i ostalog junka merodavna kao argument?

Los je primer jer npr odes na pijac u Svedskoj i kupis lososa po duplo manjoj ceni nego kod nas i sta sad? Gorgonzola takodje duplo jeftinija, verujem da moze i neki drugi sir da se probere. Nisam tamo trazio mesare pa ne mogu da tvrdim za junetinu npr ali gde ima kod nas tipa za 10-15e da jedes koliko hoces sta hoces i pijes koliko hoces posto su takvi lokali tamo cesti?

Al ste smorili sa ovim cenama, who gives a fuck.
Evo ima jaje od kokosaka koje se kljukaju koncentratom za 15 din, i jaja od slobodnih kokosaka za 40 din.
I sad ce forumski experti da kazu da ovi drugi deru jer su 266 % skuplji.
Ali stvarno, koga zabole za cenu nutele u Svedskoj, ajde priberite se.

Prosto genijalno.

Lol

1. Milka i Koka Kola su najopstiji moguci proizvodi na svetu
2. Smoki i Dijamant ulje su tu zbog mita ‘nase je sve napolju jeftinije nego u Srbiji’
3. Nutela je tu zbog prica da jenu domacem Lidlu kilo 800 ali ok to je sale slagao

Znaci sve je tu sa razlogom i precizno izvedeno. Ja sam ovde jedan od retkih koji zapravo ne spinujem, koji precizno pisem, ogradim se i pisem pojasnjenka da se nesto ne bi pogresno protumacilo i ispravljam kada pogresim.

I opet dzaba sve to, jer vecina vas celu realnost deli na pro-SNS i anti-SNS prizmu i nema kapacotet da drzi u glsvo dve misli koje se ne uklapaju u taj sablon. I zato vecina vasih analiza i zakljucaka ne vredi nicemu, i zasluzuju samo da se ljudi spedaju sa njima. Zato ljudima koji ovde napisu u proselu tri netacna podatka po postu ne odgovarare a meni odgovarare i za stvari koje nisam napisao. Zato i kontate da ja ovde ‘spinujem za vlast’ lol, a kladim se da sam se vise iscimao u borbi protiv ovih od svih vas zajedno.

Svakako, drago mi je da smo zakljucili da su makedonskeninstotucije jace od slovenackih, ili da ne znate i cemu pricate, posto treceg nema.

Pozdrav iz Italije, okacim vam cene odavde uskoro :*

IMG_0290.jpeg

Prilozi

• IMG_0290.jpeg
    IMG_0290.jpeg
    105,4 KB · Pregleda: 6
Pa vidim jbg, ne gledam odmah najnizu cenu jer onda i u Sloveniji ima negde jeftinije. Nego ti rece ne postoji nista tamo sto je jeftinije, koliko kosta gorivo nisi mi odgovorio na pitanje, puter? I ne pricam o par proiyvoda vec o ukupnom trosku koji cini zivot a tu spadaju i namirnice (sve) i gorivo i tehnika...

Koga briga za ulje dijamant, imaju oni i drugo ulje, los spin. Da pogledamo cenu putera npr?
Bukvalno i kad gledas najskuplje ovo je skuplje, za ulje sam isto objasnio na oba primera, ne mozes ti sad postavljas kontrapitanja ako me tri posta za redom pravis ludim.

Prvo reci, ‘ok u pravu si za ovo’, pa mozemo nastavimo.

LOL, koja argumentacija :D Moja priča je spinerska jer volim da jedem domaći mladi sir koji kupujem direktno of proizvođača? Ili teleći ribić koji kupujem u lokalnoj mesari? Ili sveže voće i povrće koje kupujem na pijaci? Ovo su loši primeri zato što su proizvedeni u Srbiji, zato je cena Nutelle, Milke i ostalog junka merodavna kao argument?
Da, to je spinerska priča, skretanje priče u neki drugi besmisleni pravac.
I nije besmisleno da li ti voliš ovaj ili onaj sir, meso, i gde to kupuješ. Besmisleno je u kontekstu priče o cenama, jer domaći mladi sir koji ti kupuješ direktno od proizvođača nije dostupan svima tako da ne može nikakva komparacija da se iz toga izvuče.
Osim da ti kupuješ direktno od proizvođača i da kupuješ teleći ribić, jer je to jako bitno da se zna.

Zašto je bitno da se zna cena Nutele, ili cena nekog određenog italijanskog/holandskog sira? Zato što su primeri iz koji mogu da se izvedu zaključi vezani za ovu temu, cenu nekretnina. Ti proizvodi kupljeni legalno na tržištu (ne buvljaci/pijaci) su često skuplji (i to dosta) nego u drugim zemljama koji te proizvode uvoze. I onda se postavi pitanje zašto je to tako.
Jer cene tih proizvoda zavise od malobrojnih uvoznika i maloprodajnih lanaca koji zajedno drže monopol/oligopol na tržištu. I tu se dolazi do sličnosti sa tržištem nekretnina koje takođe zavisi od monopola (u ovom slučaju države, da li direktno ili indirektno je manje bitno).

Lol

1. Milka i Koka Kola su najopstiji moguci proizvodi na svetu
2. Smoki i Dijamant ulje su tu zbog mita ‘nase je sve napolju jeftinije nego u Srbiji’
3. Nutela je tu zbog prica da jenu domacem Lidlu kilo 800 ali ok to je sale slagao

Znaci sve je tu sa razlogom i precizno izvedeno. Ja sam ovde jedan od retkih koji zapravo ne spinujem, koji precizno pisem, ogradim se i pisem pojasnjenka da se nesto ne bi pogresno protumacilo i ispravljam kada pogresim.

I opet dzaba sve to, jer vecina vas celu realnost deli na pro-SNS i anti-SNS prizmu i nema kapacotet da drzi u glsvo dve misli koje se ne uklapaju u taj sablon. I zato vecina vasih analiza i zakljucaka ne vredi nicemu, i zasluzuju samo da se ljudi spedaju sa njima. Zato ljudima koji ovde napisu u proselu tri netacna podatka po postu ne odgovarare a meni odgovarare i za stvari koje nisam napisao. Zato i kontate da ja ovde ‘spinujem za vlast’ lol, a kladim se da sam se vise iscimao u borbi protiv ovih od svih vas zajedno.

Svakako, drago mi je da smo zakljucili da su makedonskeninstotucije jace od slovenackih, ili da ne znate i cemu pricate, posto treceg nema.

Pozdrav iz Italije, okacim vam cene odavde uskoro :*

Pogledajte prilog 236211

I dalje spinuješ.

1. Milka jeste (kao i Nutela) opšti proizvod. Jedan je skuplji u Srbiji, drugi nije. Za Koka Kolu to nije slučaj jer se proizvodi u Srbiji
2. Naše jeste skuplje, ali u okolnim zemljama, Crna Gora, Makedonija, Republika Srpska. Niko nikad nije pomenuo Sloveniju, tamo je verovatno tržište smokija nepostojeće (poredeći sa ove 3 i sa Srbijom).
3. Nije Sale ništa slagao nego ti izvrćeš ko zna koji put.
3.1 Nutela je jeftinija u inostranstvu nego u Srbiji
3.2 Nutela je jeftinija u Srbiji nego Eurokrem.

Upravo to duke. Pojedini su toliko izgubili kompas i toliko nemaju srama zarad prokletih intresa i $€ da se uporedjuju sa sinom Božijim.
Došli smo do toga da nas nečastivi uči veronauci. A pošto ja takve vidim kao produženu ruku vlasti u Srbiji.......nema nama pomoći iskreno. Nisam optimističan za budućnost ovog naroda iskreno.

Bukvalno i kad gledas najskuplje ovo je skuplje, za ulje sam isto objasnio na oba primera, ne mozes ti sad postavljas kontrapitanja ako me tri posta za redom pravis ludim.

Prvo reci, ‘ok u pravu si za ovo’, pa mozemo nastavimo.
Kad je enko u pravu Ja kažem da je u pravu, nemam problem sa tim. Lepo sam sve napisao u onom postu i napisao cene i uporedio ih sa tvojom slikom. Bukvalno za proveru treba par sekundi. Tako da rekao bih ti da si u pravu ali prvo kaži za šta jer si nedefinisan, te nepostoji ništa jefinije te dobro možda postoji, te neću da odgovorim...
Upravo to duke. Pojedini su toliko izgubili kompas i toliko nemaju srama zarad prokletih intresa i $€ da se uporedjuju sa sinom Božijim.
Došli smo do toga da nas nečastivi uči veronauci. A pošto ja takve vidim kao produženu ruku vlasti u Srbiji.......nema nama pomoći iskreno. Nisam optimističan za budućnost ovog naroda iskreno.
Ti sad preteruješ u drugu krajnost. Koliko te plaćaju da širiš defetizam?

Pogledajte prilog 236212

Jel kupuje iko mozda nekretine ili su samo nutela, puter i sir aktuelni trenutno?
Evo kupio sam ja skoro, Beograd na vodi, zgrada Maestra 92 kvadrata 3800 kvadrat sa PDVom. Garaza 28800 sa pdvom. To je medju najnizim cenama u skladu sa spratom, velicinom i orijentacijom stana. Trenutno je zgrada u procesu dobijanja gradjevinske dozvole i nece biti gotova pre marta 2028.

Da, to je spinerska priča, skretanje priče u neki drugi besmisleni pravac.
I nije besmisleno da li ti voliš ovaj ili onaj sir, meso, i gde to kupuješ. Besmisleno je u kontekstu priče o cenama, jer domaći mladi sir koji ti kupuješ direktno od proizvođača nije dostupan svima tako da ne može nikakva komparacija da se iz toga izvuče.
Osim da ti kupuješ direktno od proizvođača i da kupuješ teleći ribić, jer je to jako bitno da se zna.

Zašto je bitno da se zna cena Nutele, ili cena nekog određenog italijanskog/holandskog sira? Zato što su primeri iz koji mogu da se izvedu zaključi vezani za ovu temu, cenu nekretnina. Ti proizvodi kupljeni legalno na tržištu (ne buvljaci/pijaci) su često skuplji (i to dosta) nego u drugim zemljama koji te proizvode uvoze. I onda se postavi pitanje zašto je to tako.
Jer cene tih proizvoda zavise od malobrojnih uvoznika i maloprodajnih lanaca koji zajedno drže monopol/oligopol na tržištu. I tu se dolazi do sličnosti sa tržištem nekretnina koje takođe zavisi od monopola (u ovom slučaju države, da li direktno ili indirektno je manje bitno).
Daješ primere proizvoda koji su štetni po zdravlje, koga briga koliko koštaju. Što ne pišeš o legalno kupljenim cigarama kod nas i u Holandiji- prilično sam siguran da su kod nas višetruko jeftinije, pa mi to opet nije nikakav argument jer ih ne bi koristio sve i da su besplatne. Posebno čudna mi je komparacija sa cenom nekretnina, jer u svim tim zemljama gde je Nutella jeftinija nego kod nas, nekretnine su daleko skuplje, tako da je potpuno nejasno šta želiš da dokažeš.

Znamo micko, ima u drugoj temi da su krenuli sa reklamama 🙂

Svakako kad je kvadrat 7000 eur ti kupci ne ulaze na temu cene nekretnina pa mozemo da to uzostavimo.

Evo kupio sam ja skoro, Beograd na vodi, zgrada Maestra 92 kvadrata 3800 kvadrat sa PDVom. Garaza 28800 sa pdvom. To je medju najnizim cenama u skladu sa spratom, velicinom i orijentacijom stana. Trenutno je zgrada u procesu dobijanja gradjevinske dozvole i nece biti gotova pre marta 2028.
Srecno i u zdravlju da te sluzi, nadam se da ces biti zadovoljan, posebno jer ocigledno si ga kupio za zivot 🙂

Po meni OK cena skroz.

Vrh