Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

  • Da

    Glasovi: 106 31,8%
  • Ne

    Glasovi: 200 60,1%
  • Ne znam

    Glasovi: 27 8,1%

  • Ukupno glasača
    333
Чим путиновци освоје Одесу и целу Украјинску морску обалу.
 
Mi Sloveni smo stvarno imbecili.
1500 godina Zapad igra na kartu medjusobnog istrebljivanja Slovena, kao osnovu za sopstvenu imperijalnu ekspanziju i mi mentoli nikako da naučimo lekciju.
"Ako vidiš negde na dnu okeana da se dve ribe svađaju, znaj da je Englez u blizini." - Gandi
Zapad najbolje zna kako da podeli i zavadi 2 naroda. Isto je i meni tužno što se Sloveni ubijaju umesto da budu složni.

Što se tiče ulaska Poljske u rat to je i meni palo na pamet iz razloga što Poljska vojska postaje sve jača isto kao što je i Ukr vojska od 2014 a pitam se samo čemu to sve ako neće biti rata. E sad ja sam mislio da će ići protiv Rusije a ne Ukrajine mada videćemo. Samo da se rat ne širi van granica Ukr jer može postati vrlo ozbiljno.
 
Украјина није лак залогај. Сличне муке би имао и НАТО да је кренуо у такав поход.
 
Ukrajina je bila lak zalogaj, ali zbog pomoći koju konstantno dobiju sa strane više nije.
Bez NATO podrške teško da bi izdržali i par meseci .
 
O tome je genije u Kremlju trebao da misli kad je napao Ukrajinu.
 
Rusi su još u početku rata osvojili i zvanično pripojili minimum teritorija koje su im bitne. Ukrajina više nikad neće imati Krim i izlaz na Azovsko more, a to je Rusima bilo važno.
 
Izašli najnoviji satelitski snimci-potvrda da su im Ukri noćas na Krimu sredili još jednu od par preostalih Ropuča plus Kilo podmornicu na remontu. Storm shadow/Scalp na delu, po svemu sudeći…opasna raketa.

Biće interesantno da li ćemo moći uz Rafale da dobijemo i Scalp od Francuza 👀 Jedan košta oko 2,5 miliona $, skupo! Čak i da hoće da nam prodaju.

1694625455642.png
 
Poslednja izmena:
Koja je svrha da gadjaju sa deset raketa brodogradilište? Da li će to uticati na situaciju na frontu? Kome je bilo važno da se gadja podmornica i brod? . . jasno je ko je to naredio, a Ukrajina sada čeka odmazdu po infrastrukturi.
 
Koja je svrha da gadjaju sa deset raketa brodogradilište
To se zove rat. Gađaju šta mogu, koliko mogu i dokle mogu da dobace. Uništili im podmornicu i jedan od nekoliko preostalih velikih transportera ,malo li je? S obzirom na nove sisteme koje dobijaju Storm Shadow/Scalp/Taurus i uskoro F16-ice kao nosače ovih raketa gađaće sve dublje u rusku teritoriju-aerodrome, baze, komandne centre itd.
Plus kad stigne ATACMS...
 
Gađaju šta mogu, koliko mogu i dokle mogu da dobace. Uništili im podmornicu . .
Nema tu neke logike, jer su mogli da gadjaju skladišta ili prugu ili nešto što utiče na front, a podmornica nije bila nikakva opasnost. . ali tako su gazde naredile.
Tako samo mogu da isprovociraju još veće razaranje u Ukrajini i mogu da podignu rat na "viši nivo" a tu ih onda neće spasiti ni pomoć Zapada. Rusi imaju oružja da značajno pojačanu razaranje po Ukrajini, ako se budu dovoljno iznervirali.
 
Pa šta onda čekaju?!?
Nemam insajdera u njihovom Generalštabu, verovatno štede gradove i stanovnoštvo, jer videli samo kako izgledaju neki osvojeni gradovi. Verovatno im nije cilj osvajanja još teritorije, već uništenje tehnike i ljudstva iz utvrdjenih linija odbrane.
 
Ja se cerekam tvojim odvalama i copy paste pamfletima koje uporno prenosiš od svojih nadređenih.
Pošto ti svoja mišljenja i intelekt nemaš, ti samo prenosiš ono što ti se naloži ili što misliš da je od koristi za tvoje nadređene. To se odavno vidi po drugim temama, a sada i ovde.

Inače, evo kako izgleda rat u kome se Rusi suzdržavaju:

Da si napisao nešto u smislu da NATO nema šta da traži u Ukrajini, ili da je zapad ovakav i onakav, s time ne bih imao nikakav problem, i čak bih se i složio.
Ali ova pisanja kako se Rusi suzdržavaju, i isčuđavanje otkud njihov neprijatelj gađa njihova brodogradilišta... su stvarno smehotresna. A i jadna u neku ruku. Tužna.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: BGG
Na predhodnoj i ovoj strani sam napisao dosta o ratu u Ukrajini.
Uostalom ovde je druga tema, pa možda će biti brisanja postova.
 
Inače, evo kako izgleda rat u kome se Rusi suzdržavaju:
Imaš li još ovakvih snimaka za bivše Ukr gradove nakon granatiranja? Razlog je taj što mislim da ipak Rusi donekle paze da ne sravne sve sa zemljom jer će to biti kasnije njihova teritorija pa nema nekog smisla. Mada u Marijupolju je bilo uporište AZOV-a pa donekle nije ni čudo na šta liči.
 
Pazili SU, neko vreme, otprilike u prvih nekoliko meseci. Posle su sve manje pazili, iz meseca u mesec.

To je bar neko moje zapažanje i mišljenje. Kao nekoga ko je do leta 2022. isto bio pri stavu ''dobro, bar paze gde gađaju'' i ''vidi se da ne diraju Kijev kad god mogu''. Dakle delio sam stav koji neki sada ovde gaje. Ali su se onda okolnosti odnosno istina promenili, i postalo je više nego očigledno da iz meseca u mesec postaju sve gori i besniji, jedni na druge.

Što opet nije ništa novo i čudno, da zaraćene strane budu besne jedna na drugu i da se u ratu događa sve i svašta. Sve je to već viđeno i očekivano. Mene to ne iznenađuje. Samo ne volim kada neko laže i priča gluposti, i poriče nešto što svako može da vidi. Pogotovu kada to radi za nekog drugog, ko čak ni ne zna za njega (za tog što ga brani), niti mu je stalo.

Kad ne trpim one debile na Krepiju koji 550 dana zaredom pričaju gluposti u koje ni sami odavno ne veruju (a od nedavno su izgubili i video dopisnika iz Moskve, pošto je nestao) , neću da trpim ni druge koji pokušavaju da prodaju iste priče i laži.
 
Vrh