Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

 • Da

  Glasovi: 97 34,4%
 • Ne

  Glasovi: 164 58,2%
 • Ne znam

  Glasovi: 21 7,4%

 • Ukupno glasača
  282
Kako? Zašto bi NATO dozvolio tako nešto?

Edit. na snimku iz Niša , šapnuli su mu iz pozadine da u oktobru dolaze Mi-35 helikopteri sa Kipra.

To sam i pretpostavljao.
Како је стигао и Камов, може и Ми-35. Па да се правимо луди.
Na slikama iz Niša vidim ovi naši montirali Kornete na Hamere:
Pogledajte prilog 173281
Добра комбинација. Било би супер да имамо ТОW који иду оригинално на Хамви али нису хтели да нам продају.
 
Биће да су их најахали са наруџбинама.
 
али нису хтели да нам продају
Odakle je uopšte ova informacija/glasina?
Koliko znam od starta su hteli kornet, Izraelci nam nude Spike godinama unazad ali je navodno mnogo skup. Nigde nisam video da se spominje interesovanje za kupovinu TOW-a.
 
Odakle je uopšte ova informacija/glasina?
Koliko znam od starta su hteli kornet, Izraelci nam nude Spike godinama unazad ali je navodno mnogo skup. Nigde nisam video da se spominje interesovanje za kupovinu TOW-a.
Причао сам на прошлом сајму са човеком који је задужен за Маљутку. Нахвалио ТОW али каже неће да нам га продају.
 
Биће да су их најахали са наруџбинама.

Eksplozija u subotu u 06 časova - treća vikend smena! Očigledno se ne staje sa proizvodnjom.

,,Prema nezvaničnim informacijama do eksplozije je došlo na mašini koja se bavi prozvodnjom goriva protivgradnih raketa."

Ovi novinari su čudo! Ponavlja se priča od prethodne eksplozije, kada su činjenicu da se radi o raketama ,,GRAD" protumačili kao protivgradne rakete, a sada i kao gorivo protivgradnih raketa.


Što se tiče helikoptera, pogledao sam sada snimak gde se pominje nabavka Mi-35. Dodao je MO nakon pominjanja kiparskih Mi-35 i sledeće: ,, i vatr....." gde je prekinut.
To ,,vatr..." je očigledno Ka-32.
Znači do kraja oktobra za RV i PVO stižu Mi-35, Ka-32, C-295, H-145,..... Uz verovatne nove radare, dronove, kamikaze,....

Kao što rekoh, očekujem neki novi upečatljivi prikaz, samo ga pomeram za kraj oktobra, početak novembra na nekom aerodromu, tipujem na Kraljevo, aerodrom Lađevci, zbog novog hangara i novoizgrađenih 200 m stajanke.

Pa da vidimo da li sam pogodio. Batajnica je već bila proletos, sada Niš. Taman da i ovaj deo Srbije dobije jednu predizbornu injekciju.
Lađevci pre oko godinu dana na slici ispod. Taman da se stajanka ispuni vazduhoplovima, a po travi poređaju nova oklopna i druga vozila.

Lađevci.jpg
 
Poslednja izmena:

Zapad špijunirao ruske bombardere i ostao šokiran: Ovo prkosi zakonima geometrije FOTO​


Zapadna korporacija SATIM Inc. je pronicljivo otkrila anomalne transformacije u SAR potpisima bombardera TU-95 i TU-160.
Oni su to učinili koristeći Umbra SAR snimke dobijene iz vojne baze Engels-2 u Rusiji.

F5_O3N3WgAAI-r4

Refleksije signala, koje se susreću tokom ispitivanja, manifestuju karakteristike koje nisu u skladu sa poznatom geometrijskom strukturom i sastavom materijala svojstvenom avionu.
Ova abnormalnost može ukazivati na nove tehnike kamuflaže, uvedene sa glavnim ciljem zaštite vazdušnih letelica od neprocenjive vrednosti od potencijalne pretnje udara dronova.

Ključna za ruske strateške odbrambene operacije je vazduhoplovna baza Engels-2, koja služi kao domaćin značajnog skupa ogromne nacionalne flote strateških bombardera dugog dometa.

U prošlosti su otkriveni dokazi koji upućuju na usaglašene napore Rusa da prikriju prave razmere različitih objekata. Pretpostavlja se da takvi pedantni napori mogu imati dvostruke svrhe: prvo da deluju kao efikasno sredstvo odvraćanja od napada koje izvode bespilotne letelice, i drugo, da uspešno izbegnu raketne sisteme koji su opremljeni sofisticiranim kamerama za prepoznavanje ciljeva.

 
Pa smejali su se Rusima što su počeli da postavljaju gume na avione. I nikome nije bilo jasno zašto to rade, mislilo se da ih postavljaju kao ,,pasivne amortizere" za udar bespilotnih letelica.

gume 1.jpg
Gume 2.jpg


Nego sada mislim - zaboravilo se da su gume impregnirane žicama. Možda te žice u gumama deluju tako što menjaju elektromagnetni odraz ili na sličan način zbunjuju navođenje projektila / bespilotnih letelica / kamikaza.

Čudan rat, ako ovako nastavi ima da poverujem i u one ranije lansirane priče o jurišanju sa ašovima u rukama. Sledeće su valjda toljage.
Evolucija uzvraća udarac - kontraevolucija na delu. Od sofisticirane tehnologije do toljage (pešadinac u jurišu na rov).

 
Ajnštajna su nekad, valjda, na počecima atomske ere, pitali za mišljenje kojim će oružje******* biti vođen 3.svetski rat.
Rekao je da ne zna, ali je za 4. bio siguran da će se voditi kamenim sekirama
 
Дугорочни планови РВ и ПВО од пре 15-20 година су били:
-набавка новог вишенаменског борбеног авиона за замену Мигова и Орлова
-модернизација школскоборбених авиона Г-4 у складу са набавком вишенаменских авиона
-модернизација хеликоптера Газела
-куповина ескадриле средњих транспортних хеликоптера Ми-17.
Као најперспективнија средства су оцењени Г-4, Газела и Ан-26. Сада смо дошли у ситуацију да се они мењају.

Када се умешала политика, доста тога је изврнуто наопако.
Мигови 29 су дошли као прелазно решење због пензионисања Мигова 21.
Одустало се од модернизације Г-4 пошто се закаснило, али се ушло у упитну модернизацију Орлова.
Одустало се од модернизације Газела, купљени су Х145М којих није било у плановима, купљени су Ми-35М којих није било у плановима, због чега су набавке Ми-17 смањене. Набавка оба типа је испала као добар потез, али је и ту узета нерационална количина због вашарске набавке.
Набавка половњака са Кипра је чисто политичко мешетарење. Боље да су узети ПВО системи Тор и тенкови Т-80, а ако су баш морали половни хеликиотери, Бразилски су баш модел који имамо а продају их.
 
Pogledajte prilog 173443

Pogledajte prilog 173444

Čovek je u pravu.

Kako sad da su ti helikopteri proizvedzni 2001 zastareli i u njihovom poslednjem ciklusu a u VS imamo francuske helikoptere Gazele koje datiraju iz doba SFRJ tačnije napravljene su izmedju 1973 i 1976 i dalje se aktivno koriste.
 
22 godine stari ruski helikopteri sa ukrajinskim motorima, pitaj Boga za rezervne delove, mogućnost remonta kod nas itd…ma super!

Jedino da nas Ameri spasu od ove gluposti, uzmu te kiparske 35-ice i pošalju ih u Ukrajinu.
 
Poslednja izmena:
Није толико страшна набавка Ми-35 са Кипра, ти хеликоптери за разлику од свих других јуришних хеликоптера имају и могућност превоза људи, тако да по потреби нпр. код катастрофа, и Ми-35, и Х145 и Ми-17 могу да се користе за евакуацију људи, а за борбу се сва три типа могу наоружати, те у потпуности имамо вишенаменску флоту хеликоптера.
 
Vrh