Šta je novo?

Lidl Beograd

Lidl je prvi koji u Srbiju uvozi najpoznatiji svetski brend trouglastog sira. Brend nije Lidlov
175D2EE9-8CEB-4A6C-AA9A-222645674CD4.jpeg
 
Tvrde na sajtu, da Lidl u Cvijćevoj ima ozelenjen krov:
Nasuprot gradskoj urbanoj dinamici, ova prodavnica je simbolično „zelena“. Kreiranjem dela zelenog zida, kao i zelenog krova u sklopu prodavnice, ovaj beogradski kvart će biti bogatiji vegetacijom koja doprinosi prečišćavanju vazduha, kao i manjem zagrevanju površina, čime će se umanjiti emisija ugljen-dioksida.
 
Ali nije pohvalno sto nisu bar malo prosirili trotoar i zasadili drvored. Bilo bi mnogo lepse a ne bi ih kostalo vise od ovoga. Malo je glupo da ti radnja izlazi na ulicu sa cijeg trotoara ne mozes da pristupis ulazu.

Pa ne može Lidl da obavlja i ulogu gradske vlasti, oni su ovde odradili više nego 90% investitora da srede uže okruženje, iako im to ni ne pripada i mogli su da se prave ludi i samo zakrpe eventualna oštećenja po trotoarima.

Sa trotoara u Despota Stefana su ostavili ulaz i stepenice tačno u ravni sa ulazom u Lidl. Ovom kraju će baš značiti jer osim Univera i Vera nemaš ozbiljniji supermarket (a Vero je primetno skuplji), Maxi u Despota Stefana je skučen i preopterećen, Idea gore kod Vlade Divljana je neka soc verzija a Tempo je u postapokaliptičnim Vilinim Vodama pa retko idem iako je odličan.
 
Poslednja izmena:
Ja najvise idem u Maxi jer je najblizi, ali zgadili su mi se. Oticicu ponekad u Lidl verovatno ako imaju nesto interesantno sto ostali nemaju.
Ok, sredili su trotoar, ali su ga i razbucali. Zbog njih ce biti povecan saobracaj na vec jako prometnoj raskrsnici, a nervira me sto prodaju maglu sa zelenim krovovima i zidovima posto su izgleda gadljivi na drvece. Svakako grad mora da rekonstruise celu ulicu. Jedna od retkih pozitivnih stvari je sto su na suprotnom cosku od Lidla ukinuli 3 parking mesta ispred Ktitora i prosirili trotoar da konacno moze normalno da se prodje.
 
Za uzak trotoar je kriv isključivo Grad i niko više. Preparcelacija je odavno izvršena i bilo je u planu proširenje trotoara. Međutim, kada su prodavali garažu, prodali su i tu malu parcelu ispred gde je trebalo da idu trotoar i drvored.
Screenshot_20220830-120023_Chrome.jpg
 

Разлог несташице је, како су навели продавци, куповина шећера у огромним количинама за спремање сокова и џемова за зиму.

6sik74.jpg
 
Malo ruznjikava ograda, ali moraju zbog bezbednosti, mada pre da ih neko ne tuzi. Neko se "slucajno" strmopizdi tu i onda tuzi, dobije debele pare.
 
Баш би било практично да ти се котрљају колица низ паркинг.
 
Ima li neko info da li i kada počinje izgradnja?
Parcela 35937 Ko Mml, 7.6.2022. upisano pravo prolaza, imaoci prava na parceli Lidl Srbija
Pogledajte prilog 143097
Ima li nekakve veze rekonstrukcija raskrsnice kod Tri Tiganja sa ovim Lidlom? Na sajtu CEOP stoji da je zahtev za izdavanje građevinske dozvole još u postupku, iako je zahtev podnet još u junu.
 
Iako su ovo vesti za BG - cisto info - Otvoren je jutros i LIDL market u Negotinu, to je po mojoj proceni (nebitna stvar) sada najmanji grad u Srbiji sa LIDL prodavnicom (i Prokuplje je vece).
Negotin ima ~16k.
 
Iako su ovo vesti za BG - cisto info - Otvoren je jutros i LIDL market u Negotinu, to je po mojoj proceni (nebitna stvar) sada najmanji grad u Srbiji sa LIDL prodavnicom (i Prokuplje je vece).
Negotin ima ~16k.

Ima i u Bačkoj Topoli koja ima oko 15 hiljada. Izgradiće Lidl za par godina objekte u svakom mestu većem od 5 hiljada.
 
Svuda osim u pojedinim sredinama gde "vlada" par mocnika u sprezi sa opstinskim vlastima.
 
Moram priznati da mi je ovaj Lidl na uglu Cvijićeve i 29. novembra dobro "legao". Pošto živim na okretnici trola Zvezdara kod GB a radim u centru usput mi je da prevozom dođem do njega pre ili posle posla. Do sada su mi najbliži LIDL-ovi bili oni na Konjarniku i na Ustaničkoj koji mi nisu ni blizu niti usput u skladu sa dnevnim kretanjima. Da, malo je neumesno imati LIDL na ovoj dobroj lokaciji ali je bolje i to nego neku cecesionističku krmaču kao one na okolnim placevima. Bilo bi dobro da se insistira da se ukloni pumpa NIS-a prekoputa i sredi trg. Tako bi sve bilo kako treba.
 
OK je Lidl, samo je moglo lepse malo, kao i da ispod bude garaza velika koju bi napravio grad ili Lidl u saradnji sa gradom. Maksi preko puta je dosta prazniji sada.
 
Vrh