Šta je novo?

Podzemni prolazi

Mislim da Beograd ima sigurnu titulu za najižvrljani grad na svetu, gotovo da nema zgrade objekta koji nisu oskrnavili
 
Mislim da Beograd ima sigurnu titulu za najižvrljani grad na svetu, gotovo da nema zgrade objekta koji nisu oskrnavili
Lisabon se javlja.

Relativno smeta to žvrljanje grafitima, ali meni nekako ne predstavlja problem - dok to žvrljanje nije u takvoj neuređenoj okolini, da sve skupa daje neki geto osećaj.
 
Mislim da ovo sa Zelenjakom a i prolazom kod tc Ušće pokazuje da itekako ima leka za te žvrljotine, tamo na Ušću ona firma skida istog ili sledećeg dana čim se pojave, prosto terati mak na konac dok ih ne ubiješ u pojam i makar oteraš da škrabaju po nekim zabačenim mestima.

Inače prolaz na Zelenjaku ima ugradene kvalitetne materijale i već sada kada je očišćen i osvetljen izgleda pristojno, samo stepenište treba srediti jer ima oštećenja i tu treba dodati par led panela. Postavljene su i kamere koliko sam video.
 
Radi se izolacija podzemnog prolaza kod Albanije.

podzemni-prolaz-albanija-221027-01.jpg
podzemni-prolaz-albanija-221027-02.jpg
podzemni-prolaz-albanija-221027-03.jpg
podzemni-prolaz-albanija-221027-04.jpg
podzemni-prolaz-albanija-221027-05.jpg
podzemni-prolaz-albanija-221027-06.jpg
 
Pa kad ga namerno izazivaju sveže očišćenim zidovima od grafita. :D
 
Inače, već su usvinjili podzemni prolaz kod Zelenog venca.

Izvesni Fića voli izvesni Vukosavu, ali jadan pati od opsesivno kompulsivnog poremećaja, pa je morao to da napiše i na zidu. Jedno 5 puta.
Postaviti kamere i adekvatnu kaznu, ciscenje grafita finom mikrofiber krpom i vodom.
Pa da vidimo da li ce opet crtati
 
Moram da pohvalim odrzavanje prolaza, jedinog sredjenog za sada kod Balkana, pre desetak dana su se pojavile zvrljotine i to na staklima i nisam odmah slikao cekao sam nekoliko dana da vidim da li ce da srede i zaista prosle nedelje je sve ocisceno,
 
Ja misim da je za skidanje glatkih povrsina kao sto su u podzemnom Zeleni venac dovoljno i (ravnomerno) nanosenje uljanog razredjivaca, ili ako to ne radi - nitro razredjivaca. Naravno, zahteva i naknadno ispiranje vodom, da se speru razlivajuce boje. A moze i rastvaranje u vodi pa nanosenje na zid. Svakako kosta manje i traje krace nego vodena puska.
 
Kako će kamera da spreči nekoga da žvrlja?

Da neće možda da bude identifikovan pomoću snimka neki klinac?

Možda će odbiit nekoga, ali dok ne uvedu ponovo pandure da se švrćkaju PEŠKE po gradu (ne samo glavnim ulicama) i da onda odvale od batina žvrljača, neće se ništa promeniti suštinski.
 
jel video neko nekada na delu te zvrljace po centralnim delovima grada? Ja sam (ranije doduse) prolazio cesto nocu u kasne sate kroz grad, i uvek mi je bilo fascinantno kada uspeju da izvrljaju podzemni prolaz, pogotovo sto u nekima uvek ima ljudi koji prolaze. Uvek mi je delovalo kao da se ti grafiti sami od sebe pojave. A nikad ne bih ostao nem da vidim na delu zvrljaca.
 
Inače, već su usvinjili podzemni prolaz kod Zelenog venca.

Izvesni Fića voli izvesni Vukosavu, ali jadan pati od opsesivno kompulsivnog poremećaja, pa je morao to da napiše i na zidu. Jedno 5 puta.
Ili su zaduzili nekoga da nadzire i prijavljuje zvrljotine, ili su pratili forum, posto grafita vise nema. :D

Obrisani su svi, ponovo. Divlji prodavci su tu ali nema djubreta, i mislim da sva svetla rade.
 
Не знам да ли се усуђујем да претпоставим да је на неки начин и Зелени венац ушао у систем где и ушће, сајам и други подземни који су добили 24/7 негу и заштиту, мада зелени венац у старту није био предвиђен да буде део тога...
 
Подземни пролази, Зелени венац

Пре тунела, испод наткривеног дела где су пекаре:

Дивљи продавци су се вратили у пуном саставу и броју, боја на плафону се љушти ...

... корпе за отпатке нису ни били очистили ...

... ижврљани плафони ...




 
Ti divlji buvljaci ozbiljno počinju da mi idu na ganglije.
No, ovo još ne izgleda katastrofalno - najpre, kako je izgledalo - a naročito imajući u vidu da mi je ceo blok između Gavrila Principa i Terazija (uključujući i delove Terazija) jedan od najviše oronulih delova grada.

Ok, napredujemo. Za Vesarinog vakta jedan ulaz u jedan prolaz. Za Šapuizinog dva ulaza u jedan prolaz.
 
Vrh