Izgrađeno upravo za vreme socijalizma, što samo potvrđuje ono što sam rekao - neko je naučio lekciju a neko ne. Ovakve stvari oni više ne rade.
Sudeći po renderima, i po tome da je krenula izgradnja a nisu izneti nikakvi novi projekti, čini se da jesu pregazili. A i inače ružno izgleda ta "nabreklost" jer se nadvija nad Kralja Milana i Kralja Milutina. Pošto su SNS i investitorski razbojnici urnisali grad, došao sam do te tačke da mi više čak ne bi smetao mi golubarnik ili kontejner na vrhu. Neka im ga. Neka im i 2 ako hoće. Samo neka ispoštuju sve ono što su i svi drugi pre njih. A to je širina i profil ulice. Ali više čak ni to nije sveto.
Iz Remorkera vele da su se u prizemlju povukli u odnosu na građevisnku liniju, tj. da su ostavili trotoar širim:
Izgled zgrade osmislil je firma Remorker arhitekts u kojoj navode da su pratili poslednje trendove arhitekture.
„Odlučili smo se da se novi objekat ima savremenu arhitekturu sa parametrijskim dizajnom i pratili smo poslednje trendove arhitekture. Zgrada je podeljena na tri celine koja prati koncept njenog korišćenja. Zakošenjem fasadnih ravni u prizemlju pravi se nagnuti zaklon za pešake i u velikoj meri povećava javna površina ispred objekta čime se u samom objektu daje na značaju“, kaže arhitekta Marko Korošec.
Izvor: N1