Šta je novo?

Zvezdano Brdo [Stambeni kompleks]

Zaboravih da javim, cene su korigovane od 1.3. Konkretno, za stan za koji sam se ja raspitivao, nekih 6%.

Imaju projektno finansiranje preko Erste banke.

Zaboravih da javim, cene su korigovane od 1.3. Konkretno, za stan za koji sam se ja raspitivao, nekih 6%.

Imaju projektno finansiranje preko Erste banke.
Hvala na odg. U kom smislu korigovane? Povecane ili snizene?
Da li se za to finansiranje kontaktira prvo investor ili prvo banka da se proveri kreditna sposobnost?

U kom smislu korigovane? Povecane ili snizene?
Čisto sumnjam da se cene ikada koriguju na dole. Povećane su cene od 1.3.

Da li se za to finansiranje kontaktira prvo investor ili prvo banka da se proveri kreditna sposobnost?
Mislim da se to sve sa bankom radi. Mada, možda vas oni upute na neku konkretnu osobu, tako da najbolje sa njima to da proverite.

Imaju saradnju sa Erste bankom, ali mi nije bilo najjasnije da li je projektno finansiranje ili ne, pošto je bilo priče da gradnju finansira UDI grupacija ekskluzivo a onda je bilo reči i da će deo projektno finansirati Erste.

Erste ima mogućnost da realizuje stambeni kredit sa 10% učešća za projektno finansiranje ali je to zavisno od dogovora između banke i investitora u slučaju Zvezdanog brda, imam informaciju da je minimalno učešće 20% čak i ako potencijalni kupac ima ponudu banke sa učešćem od 10%.

Da li će se nešto promeniti obzirom na novi zakon o garantnoj šemi (subvencije), to je pitanje.

Danas sam prolazio pored gradilišta, počeli su pripreme za izlivanje betonskih šipova. Međutim, izgleda da nisu još počeli da peru točkove od mašinerije i kamiona koji dolaze do gradilišta, pa je naneto blato po kolovozu, sve do tramvajskih šina u bulevaru.

Može li neko ko je malo stručniji i razume se u kvalitet izgradnje da da svoje mišljenje kakavog je kvaliteta gradnja Zvezdanog Brda što se tiče Beograda u proseku i ovako generalno?

Prilozi

• Tehnicka specifikacija.pdf
    418,4 KB · Pregleda: 139
Nije iznenađujuće, s obzirom da su lastavice takođe njihove. Ali specifikacija izgleda dobro i kvalitetno

Trenutna situacija
IMG_4529.jpeg
IMG_4528.jpeg

Ja bih se usudio da kažem da su prebacili i preko 3000 EUR po m2. Stan koji smo mi razmatrali bio je 2920 EUR po m2 sa PDV-om a od 01.03.2025 cena je skočila na 3090 EUR po m2 sa PDV-om.

Šta mislite generalno o lokaciji samog kompleksa ?
Gledajući oglase, čini mi se da je veoma teško naći stanove po sličnoj ceni, uzimajući u obzir kvalitet gradnje i reputaciju Investitora.

Lokacija je lična preferenca, objektivno gledano kompleks je na raskrsnici Ustaničke i Bulevara Kralja Aleksandra, lociran na 20m od Lidla, 100m od okretnice tramvaja, 150m od okretnice velikog broja autobuskih linija, itd.. Zeleno brdo istorijski ima bolji kvalitet vazduha u Beogradu zbog velike nadmorske visine i konstantnih vetrova. Poslednji spart kompleksa je u nivou 17-18. sprata zapadne kapije, pogled je skoro panoramski i teško da će biti zaklonjen nekom zgradom. Planirana je metro stanica u blizini, izlazak na auto put je relativno blizu. Ali isto tako ulice u tom kraju a pogotovo bulevar je u katastrofalnom stanju bez nekog realnog plana za sređivanje i proširenje, ulice su strašno prometne teško je uključiti se u bulevar, tramvaji se čuju do kasno u noć i rano ujutru, konstantne gužve na raskrsnici Ustaničke i Bulevara, itd.. Planirana je velika trafo stanica odmah pored kompleksa, na granici malog mokrog luga. Trenutno je sa druge strane kompleksa ciganmala, postoji par manjih parcela na bulevaru koje nisu kupljene i teško da sad može sa njima nešto da se puno gradi a narušavaju izgled ulice, itd.

Projekat kao projekat je kul, ima ogromnu garažu, planirane lokale, međutim dečija igrališta su generalno mala a investitor je predvideo svega 5 javnih parking mesta.

Cene su tu generalno visoke oko istočne kapije. Tako da Zvezdano Brdo ne iskače nešto preterano.

Poslednja izmena:
Imaju saradnju sa Erste bankom, ali mi nije bilo najjasnije da li je projektno finansiranje ili ne, pošto je bilo priče da gradnju finansira UDI grupacija ekskluzivo a onda je bilo reči i da će deo projektno finansirati Erste.

Erste ima mogućnost da realizuje stambeni kredit sa 10% učešća za projektno finansiranje ali je to zavisno od dogovora između banke i investitora u slučaju Zvezdanog brda, imam informaciju da je minimalno učešće 20% čak i ako potencijalni kupac ima ponudu banke sa učešćem od 10%.

Da li će se nešto promeniti obzirom na novi zakon o garantnoj šemi (subvencije), to je pitanje.
Finansira profit od Lastavica 🤣

Vrh