I ja se pitam isto...I jos jedna stvar.........
Zar nije grad beograd vlasnik zooloskog? Zasto onda renoviraju postojeci godinama unazad ako se planira selidba na Adu? Nigde nisam video rok, dal misle za 5 godina-10 ili sta?
Mislim da se novinar zeznuo kada je pisao clanak, verovatno je 130.000 kvadrata.Trenutni zoo ima povrsinu 70.000 kvadrata, oni hoce da prave novi od 13.000. Preko 5 puta manji sto je smesno. Dakle mini zoo vrt da mogu da prosire k district
Zasto onda kazu da to rade jer "zivotinje ce imati vise prostora"? Znaci bice 5 puta manje zivotinja a to je prilicno jadan zoo vrt
Renoviraju ga da operu pare.I jos jedna stvar.........
Zar nije grad beograd vlasnik zooloskog? Zasto onda renoviraju postojeci godinama unazad ako se planira selidba na Adu? Nigde nisam video rok, dal misle za 5 godina-10 ili sta?
Tako da moguce da je ceo Zoo veci, a da su samo kavezi 13.600 kvadrata.Sam zoološki vrt, kako je navedeno, imaće prostor za smeštaj životinja od ukupno 13.654 kvadrata (spoljašnji i unutrašnji).
То је дивље насеље, какви црно легално.N1 kaze ovako - https://n1info.rs/vesti/zoo-vrt-ada-ciganlija-konkurs
Tako da moguce da je ceo Zoo veci, a da su samo kavezi 13.600 kvadrata.
Jos uvek mi nije jasno sta ce sa svim tim ljudima koji zive na Adi - Jesu li oni tu legalno na svojoj imovini?
A nadvožnjakom i dalje neće ići busevi pa će ljudi silaziti i dalje na Banovom brdu i spuštati se do Zoo vrta? Lepo.
Ili presedati na 55, 56... što je dodatna komplikacija plus silazite daleko dalje od ZOO vrta.
E to - Nisam znao kakva je situacija.То је дивље насеље, какви црно легално.
Beograd nije sposoban da odrzava ni 1 Zoo vrt, a ne 2.Београд је довољно велики да може комотно да има и 2 зоо врта, мањи стари где и данас, за мање животиње, и већи сафари за веће животиње, на Ади Хуји