Šta je novo?

ZOO vrt - ' Vrt dobre nade'?

Ako ugase ZOO na kalemegdanu ja sam siguran da ga vise ne na Adi, nego nigde nece ponovi praviti u Beogradu. Jer to mnogo kosta da se od nule pravi. Mnogo. Mozda jedino naprave neki mini zoo koji niko nece hteti da posecuje a oni ce moci da kazu "eto, napravili smo"
Po meni je steta iako se mnogi ne bi slozili (ne znam kad ste bili zadnji put) ali zadnjih godina se uslovi i kavezi za zivotinje poboljsavaju. I dalje nije sve kako treba ali ide u dobrom pravcu.
Ipak je zooloski institucija i privilegija da se nalazi gde se nalazi ali izgleda da je zov kvadrata i pritisak stanara K distrikta jaci

Jednom prilikom sam se osvrnuo na pisanje @Дошљак i rekao kako bi moglo da se uradi kao u nekim gradovima, da postoje dva Zoo vrta, da jedan ostane na Kalemegdanu, a drugi se izgradi na Adi Huji, i da tamo bude deo sa egzotičnim i tropskim životinjama, koji bi bio spojen sa Tropikarijumom. Ovo bi bila dobitna kombinacija za sve sem za one koji vide Kališ city.​

На Ади Хуји је незгодно због старе градске депоније испод релативно танког слоја земље, а која је затворена тек 1977. године.
Има радова на тему чак потенцијала гасова који су се доле формирали.

Kako je nezgodno za Zoo vrt a nije za stanogradnju, koja se planira na prostoru Ade Huje?​

Ту где Беко планира да гради је Вунарски комбинат, фабрика која је изграђена пре рата и постојала све време постојања депоније недалеко од ње и остала после затварања депоније. Је ли паметно правити зграду у близини затрпане старе депоније, не знам, питај Милана Бека и оне који ће купити станове ту.

Vrh