Ah, cini mi se da smo mi koji smatramo da je ovaj Zoo vrt nenormalan u apsolutnoj manjini
Svaka vlast koja dodje samo sminka onaj cumez iz srednjeg veka, a vecina ljudi je u fazonu da u 21 veku zele da im Zoo vrt bude u centru grada, na 10 minuta setnje od trga, i smatraju to nekom tradicijom i obelezjem grada (jeste obelezje, ali negativno) :bash:
Slucajno me naneo put pre par nedelja tamo, bukvalno mi se zgadilo, smrdi, zivotinje su bez volje za zivotom, stalno se pentras gore dole.... stvarno ne razumem sta ljudi vide tamo.
Uostalom, pre par godina, kada je bila aktuelna ta prica o selidbi, ljudi iz drustava za zastitu zivotinja su veoma detaljno opisali taj uzas - vecina tih zivotinja je mentalno poremecena, mnoge lupaju glavom o resetke, grizu sopstvene sape, itd .... kome jos onda sve njihove reportaze nisu bile dovoljne njemu nema sta vise da se prica.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395034#p395034:2psfluty je napisao(la):
Earthmoving » Wed Jun 29, 2016 4:47 pm[/url]":2psfluty]Ni ja ne verujem da je će preseljenja skoro biti. Ali kada bi ga jednog dana bilo možda bi ovo bilo pravo mesto. U velikom zelenom okruženju mogla bi se napraviti prirodnija i "humanija" teritorija za ove životinje. One bi time dobile mnogo veći prostor i okruženje približnije njihovom prirodnom staništu. Problem bi samo bio ako neki lad pobegne, prepliva Dunav i izađe kao kuca iz vode na šetalištu kod 25 maja
Jedan od razloga protiv premeštanja sadašnjeg vrta bio je da bi se premeštanjem na periferiju smanjla posećenost. Ali ako bi se izgradio omanji most preko Dunava iz Francuske o kome se takođe pričalo, onda bi on bio relativno blizu centra.
A trvđava bi dobila još veći prostor. Mada, kao što rekoh, više san nego java.
Zao mi je sto moram da budem partibrejker, to sto si obelezio bude delimicno poplavljeno kada Dunav poraste, tek desno od njega je nasip.
KartmenBG":2psfluty je napisao(la):
Tako je
a i preko pancevca nema kanalizacije..... bolje kod ade huje ili sto da ne u mozda u topciderskoj dolini
Nije da lobiram za Zoo vrt na levoj obali, stvarno mi je svejedno gde ce otici sa Kalemegdana, samo hocu da ode, ali preko pancevca ima kanalizacije. Neka divlja naselja nisu je uvela, ali postoji kanalizaciona mreza u svim legalnim naseljima.