Šta je novo?

Zlatibor

Ovo je tema o Zlatiboru, ta nećemo valjda pričati o cenama mleka i nutele mesecima kao na drugim temama...ako si zainteresovan da investiraš pristojno i kulturno pitaj,...a ako stalno lajkuješ hejtere koji se tako javljaju na svaku lepu vest o Zlatiboru onda znamo iz kog si tabora ;)

Cene će tek da rastu za razliku od BG i NS gde trend nije dobar, jer ROI pada

Poslednja izmena:
Za projekat ne znam, lokacija je odlicna, malo previse urbana za moj ukus ali ok.
Deluje mi odličan projekat, baš u mom stilu za odmor. SPA u kompleksu i restoran, a svidja mi se što će imati ozbiljniju uslugu za rentiranje.
Jedan od kvalitetnijih Investitora koje znam, pričao sam ovde ranije.
Samo ne znam cenu 😂 Pitaću ih kada se setim

Nisam dugo bio na Zlatiboru, šta mislite o ovom projektu i njegovoj lokaciji?
Kačio sam ga ranije
Lepo izgleda, da nemaš etaže sadržaja (restorana, bazena, recepcije itd) da podeliš...ili bar okvirne površine po prostorima
Što se tiče lokacije uvek će biti turista, s obzirom da mlađi traže bliže centru, važi dobrim delom i za strance. "Kraljica Zlatibora" koja je 400m iznad je postigla cene do 3.600 eur/m2. Ali je pogled kod njih na ceo Zlatibor i okolne planine, takoreći savršen a sadržaji baš veliki. Takođe i hotel "Bor" koji je nekih 200m iznad ali isto sa otvorenim pogledom polovine ili možda čak 2/3 gornjih etaža. "21st Century" je možda još malo bolji u tom smislu od Bora, ali je slabiji u sadržajima. Penthausi su prodavani 5.000+
Ako su završni radovi kvalitetni i sadržaji zadovoljavaju može da ide na klasu 3.000+ i penthausi na 4.500+, ma da treba uzeti u obzir da jači kupci ne vole baš strogi centar već gde je malo izdignuto sa pogledom i okolnim borovima, pa se manjak toga onda mora nadoknaditi takoreći savršenim i komotnim sadržajima, da je ušuškan borovima okolo i sl.
Parking i nivo završnih radova se kod svih takvih premium objekata podrazumevaju

Lepo izgleda, da nemaš etaže sadržaja (restorana, bazena, recepcije itd) da podeliš...ili bar okvirne površine po prostorima
Što se tiče lokacije uvek će biti turista, s obzirom da mlađi traže bliže centru, važi dobrim delom i za strance. "Kraljica Zlatibora" koja je 400m iznad je postigla cene do 3.600 eur/m2. Ali je pogled kod njih na ceo Zlatibor i okolne planine, takoreći savršen a sadržaji baš veliki. Takođe i hotel "Bor" koji je nekih 200m iznad ali isto sa otvorenim pogledom polovine ili možda čak 2/3 gornjih etaža. "21st Century" je možda još malo bolji u tom smislu od Bora, ali je slabiji u sadržajima. Penthausi su prodavani 5.000+
Ako su završni radovi kvalitetni i sadržaji zadovoljavaju može da ide na klasu 3.000+ i penthausi na 4.500+, ma da treba uzeti u obzir da jači kupci ne vole baš strogi centar već gde je malo izdignuto sa pogledom i okolnim borovima, pa se manjak toga onda mora nadoknaditi takoreći savršenim i komotnim sadržajima, da je ušuškan borovima okolo i sl.
Parking i nivo završnih radova se kod svih takvih premium objekata podrazumevaju
Nemam ništa , samo preko sajta što može da se vidi.Iako su moji poznanici ili kumovi Investitori mi ne saradjujemo 😉

Nemam ništa , samo preko sajta što može da se vidi.Iako su moji poznanici ili kumovi Investitori mi ne saradjujemo 😉
Eee pa to ti je glavna razlika između nižih i viših prodajnih cena, veličina i opremljenost sadržaja...kao što je sada jedna cena na Zlatiboru, pa kad prođe autoput veća, pa kad sagrade aerodrom još veća, pa onda Golf tereni i nova skijališta još veća itd itd

Trenutno u Vrnj.banji 10.000 ljudi + još toliko okolo, a na Zlatiboru više od 70.000 ljudi...obara sve rekorde!! Ko ne mora sutra da se vraća sa Zlatibora bolje da ostane još neki dan i izbegne gužvu :)
https://www.rts.rs/tv/rts1/5703348/cela-godina-posvecena-jubileju.html (negde posle 6-og minuta)

Sve prestonice ukidaju "stan na dan", moguće da to uskoro čeka i Beograd i NS...što znači da će apartmani na turističkim destinacijama postati još traženiji

"sve je bilo puno tražio se krevet više,...prvo se popune hoteli, pa privatni smeštaj i na kraju seoska domaćinstva...broj stranih turista u odnosu na isti period prošle godine veći za 30%"

Centar cene 2500 - 3500 eur/m2, van centra do 2500 eur/m2...vile preko 4000 eur/m2

Tradicionalno stigli i kamperi iz Holandije

Kafana kod Loja preporuka pre Zlatibora nekih 12 km od prilike...
IMG_4006.jpeg
IMG_4010.jpeg
IMG_4003.jpeg
IMG_3962.jpeg
IMG_3967.jpeg
IMG_3975.jpeg

Најбољи дрон видео са Златибора. Поред стручности сниматеља, добрим делом допринос придаје и зелена вегетација у овом периоду. Моја замерка је што снимком нису обухваћено насеља са друге стране магистрале, попут Јелена Анжујска, Врањевуна итд. У сваком случају на Златибору има места за свакога, ако зна шта жели и где то да пронађе.

Jel moguće da su vile tako skupe? To verovatno u centru?

Vile kao i obične vikendice su skupe zbog zemlje. Investitora boli patka kakav je objekat, on to kupuje s ciljem da sve sravni sa zemljom, nabudži sto veću zgradu i posadi dve tuje ispred ulaza koje simboliziraju Zlatibor.

Ljudi u mom kraju su se polakomili pa su prodavali vikendice od 40m2 osnove sa 4 ara placa po 150.000-200.000€. Investitor je to sve naravno sravnio sa zemljom i napravio zgradu od 9 spratova. Realno dva-tri stana i on je isplatio tu vikendicu. Zarada je x10 kad odbiješ sve troškove. Retko gde se može zaraditi kao na izgradnji i direktnoj prodaji nekretnina na Zlatiboru, retko ko da je propao. Zato se toliko i gradi, ko god ima nešto para kreće u tu priču.

Kakav je objekat na placu uopšte nije bitno, bitno je da ima rešen izlaz na ulicu (nećete verovati ali u 2025.godini imate masu vikendica koje ne izlaze na ulicu, već sam o tome pisao više puta). Čak se u mnogim slučajevima ne može ni otkupiti taj komad do ulice jer je sve na sudu već 10+ godina i ne može se prometovati tim nepokretnostima.

Video sam kako ruše prelepe vikendice od 250-300k evra ali to nije ništa strašno za investitora, prvi sprat manje zgrade i on je to vratio, onda dva sprata za izvođače, jedan sprat ostali materijal i dozvole a ostalo profit...

Jel moguće da su vile tako skupe? To verovatno u centru?
Vile su skupe gde god se nalazile, one podrazumevaju posebnu, prefinjenu arhitekturu, prilaz, dvorište itd
Pored ovoga što je Cherry naveo, još bi dodao da se stvar naročito promenila po pitanju cena, jer je ar u centralnim lokacijama već na 100.000-150.000 eura. Bilo je slučajeva i plac od 11 ari da traže 300.000 eura, ali bio je uz investitorovu parcelu a ovaj dobija širenjem znatno bolji indeks za izgradnju pa se taj trošak isplati. Tako da dosta zavisi od veličine placa i susednih parcela

Bili na nekom okupljanju i rodbina odvela unuke na Zlatibor na nekoliko dana.
Kažu osim samog centra gde je sve izgradjeno i gde nisu imali osećaj da su na Zlatiboru sve ostalo im se svidja.
Kažu da je za decu odlično, možeš nedelju dana svaki dan na različite sadržaje i da im se jako svidelo.

Popularno je reci kako je taj centar katastrofa. I jeste. Ali kad zakopas dublje, brzo dodjes do toga da ljudi to izgovaraju da se ne bi izblamirali u drustvu. Ne znaju tacno sta je to lose. Sad je lako uperiti prst u vecna gradilista, prljavstinu od istih, buku od istih. Lako je uperiti prst i u arhitektonsko planski haos. Niko, recimo, ne kaze da je vazduh u urbanoj zoni kriminalno zagadjen. Otrovan.

Ali je opet, velikom vecinom, kritika usmerena prema faktu da je uopste izgradjeno i urbanizovano. Meni se jako svidja sto postoji i gomila vrhunskih restorana, i velikih, snabdevenih supermarketa i megamarketa, i apoteka, i hotela, i privatnog smestaja. Ne znam gde na svetu moze bolji smestaj da se nadje za manje pare. Mozda Bugarska. Ili neka jugoistocna Azija, juzna Amerika. Proliferacija spa centara, pozdravljam. Ulaganje u ulicnu infrastrukturu, iako neuko, sporo i lose, pozdravljam.

Trzni centar je ok.

Ono sto fali, je pristup sportu i rekreaciji za obicne ljude. Fudbal, basket, kvalitetna teretana, ozbiljne pesacke staze, ozbiljne biciklisticke staze. Stvari od kojih bi Zlatibor trebao da zivi. Jednog dana, ako od sadrzaja bude bilo samo "pa eto, hajp, idemo jer tu se valjda ide", kao sad, te prazne zgradurine ce ga sahraniti.

Vrh