Poslali su mi neki ljudi sa teme kao tekst, ja lično ta tamo pisanija na Cene nekretnina više i ne pratim, sve isto, dosadno pa opet u krug....a znači ti si to pokušao bezuspešno da kudiš Zlatibor tamo
Kao što se može videti iz zvaničnih RZS podataka, turizam na Zlatiboru prednjači i u konstantnom porastu je, tako da je prilikom ulaganja samo stvar pravilnog izbora. Odnosno da li samo juriš neki jeftin kvadrat, ili imaš malo širu vizuru. Investiciono ulaganje zahteva ovo drugo, pa makar bilo i u centru nekog grada!
To podrazumeva da investicioni kupac odnosno investitor mora da prati trend, u smislu nekretnina je to Razvojni program celog, u ovom slučaju turističkog mesta, odnosno kako će to mesto izgledati po realizaciji istog. Ono što mene naročito privlači i raduje je što se sama lokalna vlast okrenula od onog prvobitnog modela koji su uradili Norvežani i koje je podrazumevalo masovnost, ka ovom novom koji podrazumeva, sadržaje, sport, ekskluzivnost i pristupačnost (autoput, aerodrom...).
Slažem se da svi mi svojim pristupom na neki način kreiramo tržište i naravno da se usput treba usprotiviti protiv te nepravde sa obe strane, i od gedžovana koji su gradili bezlične spratove do BGD rentijera i investitora koji su puštali montirane slike poplavljenog trga ili da je vazduh zagađen i sličnih gluposti
U tom smislu ali i sa ograničenjem samo na one koji imaju jasnu i širu vizuru, podržavam sve veći broj investicionih kupaca koji ulažu na Zlatibor. Trenutno je takvo stanje da recimo u običnim stanovima u Beogradu koje bi kupio za dugoročno izdavanje, ne možeš biti siguran da će ti u glavi projektovanih 400 eura mesečno, pasti na 300 ili možda čak i 200, odnosno da se sve vrati na doskorašnje vrednosti
U sledećem članku upravo pričaju o optimizmu koji vlada u evropskom turizmu, konkretno u hotelskoj industriji, a koja je znamo zastupljena pretežno u turističkim centrima
TržiÅ¡te hotelskih nekretnina u Evropi uÅ¡lo je u 2025. godinu sa pozitivnim zamahom, dok se kapital polako ali sigurno vraÄa u sektor koji pokazuje ...
biznis.rs
U tom smislu bih podržao ulaganje u gradu u nekoj zgradi gde ne moraš brinuti o bilo čemu kad izdaješ, gde to može biti i na mesečnom ili dnevnom nivou, prosto nebitno. Suština je da takvi "rizorti" predstavljaju dobru ponudu i sigurno ulaganje, naročito na Zlatiboru koji važi za zlatnu koku srpskog turizma.
A to sve ukupno poboljšava ponudu