Јуче сам био у Врњачкој бањи, од поднева до вечери. Како сам средином јула боравио на Златибору, могу да их упоредим.
Место Златибор брзим развојем и изградњом последњих година губи на привлачности као планинско место за одмор. Обнова језера, главног трга и шеталишта је била неопходна, али је могла да буде знатно боља.
Путеви по планини су већ дуго у истом стању,
уски и неприкладни, умногоме и магистрала, иако се на појединим деоницама понешто урадило.
Центар Врњачке Бање изгледа одлично, безмало светски (био сам на Балатону и сличним местима другде) за ту врсту бања. Обнова шеталишта, главног парка и појединих зграда је успела и одлично изгледа, за пример Златибору. Нема пренатрпавања и ружне и непримерене градње у висину (изузимајући обнове х. "Фонтана"), корито речице и зеленило се одржавају, водоскоци и чесме раде, тезге су груписане према крају шеталишта, чисто је и влада ред. Да не ређам, веома добар и пријатан утисак је све оставило на мене.
Јасно је зашто је компанија Цептер купила давно започету зграду у центру и сада је завршава.
Има простора за дотеривање, наравно, као и свугде, али, напредак је видан и за похвалу.
Нисам био одавно на Гочу, не знам да ли је поправљен пут, чини ми се да се однедавно спомиње изградња гондоле. Боље повезивање бање и планине би било одлично.