Šta je novo?

Zemun

zemun%2B003.jpg

Mornarska ulica, slik'o Duleja. :)

Здраво свима,

читам овај форум већ коју годину уназад, али до сада не нађох прилике да нешто и и постујем :) . Лепо ме изненадила вест о обнављању платоа Миленијумске куле, те ћу је колко сутра обићи, да се уживо уверим у ваљаност извршених радова. Иначе у Земуну боравим, те ме он највећма и интересује, а поводом неких од виђенијих кућа у Земуну сам писао на овој адреси (http://punjenipaprikas.com/zemun-grad-u-gradu-i-deo), у три дела (планирам још наставака да пишем), па ко воли може да баци поглед.

Dobrodosao na forum. Napisi nam utiske i po koju fotku i mimo bloga ako stignes da imamo u arhivi na forumu.

4.6.2015. Zavod za zaštitu spomenika Beograda je započeo radove na restauraciji zidina iz XIV veka oko kule na Gardošu.
113900178329894400895965.jpg

114015858329894434229292.jpg

izvor:Zemunska kula na Gardošu

Slažem se, lepe vesti.
Zidine izgledaju kao gomile šuta.

Ма каква црна рестаурација? Водио сам госте у обилазак у прошли понедељак, нигде живог роба, загледао сам зидине не би ли видео шта су то започели, све је као и прије.
Од свих промена само се травњак сасушио!

MAŠTOVITO Zemunci bojama i imenima poznatih ulepšavaju stepenice u svom kraju (FOTO)
M.Kosanović | 11. 08. 2015. - 12:47h | Foto: Fejsbuk | Komentara: 0

Zemunac Nenad Hegediš pokrenuo je maštovitu akciju ulepšavanja stepenica na Kalvariji u Zemunu. Preko Fejsbuka je brzo okupio istomišljenike sa kojima je starim sivim stepenicama dao plavu i zelenu boju. Njihov mali projekat ovim je tek započet.

Blic

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/581979 ... kraju-FOTO

Али Љубомир Магаш.. :bash: :bash:

Додуше, на Вождовцу је донедавно постојао клуб СПО под именом "Гишка и Бели".. :roll:

Колико је лепше некада овај део Земуна изгледао него сада.
Видим на електронској продаји да је ова разгледница продата за 10 еврића.

Zemun je izgleda bio fin grad nekad. (nisam nikad bio)
Ima li nekih znacajnih objekata u Zemunu izgradjenih poslije drugog svjetskog rata? Ili je Zemun zapostavljen na ustrb (ostatka) Beograda?

Па рецимо сви Земунски солитери, који су у панорами Београда из даљине у Сремској равници веома упечатљиви.

RioBL":xdou50h6 je napisao(la):
Zemun je izgleda bio fin grad nekad. (nisam nikad bio)
"Мунзе" је увек био јако леп део Београда (седни у кола и правац Мунзе)

RioBL":xdou50h6 je napisao(la):
Ima li nekih znacajnih objekata u Zemunu izgradjenih poslije drugog svjetskog rata? Ili je Zemun zapostavljen na ustrb (ostatka) Beograda?
Хотел Југославија, "Клиничко Болнички Центар Земун" Београд,...

Vrh