Šta je novo?

Zelenilo ulica i bulevara Beograda - Drvoredi, travnjaci, baštice

Čitam tekst o zajedničkoj sadnji četinara gradonačelnika Radojičića i ambasadora Hrvatske Hidajeta Biščevića, u okviru akcije "Drvo za Beograd", koja je u drugoj sezoni. Kako kažu, cilj je da bude preko 2.000 posađenih sadnica, a do sada imamo zasađenih 1890. Nigde se ne spominje koji je deo grada u pitanju, ali se na fotografijama jasno vidi da je u pitanju prostor oko Gazele.

d79cf0e51b4a0d979b054ea9ae26cfcc_9836040968.jpg

af24e7160456237da20f862e480ab92e_2276694386.JPG

Vidim da se u poslednje vreme baš zaređalo sa akcijama. Ono što upada u oči je da su sve te skorije sadnje bile isključivo na potezu Stari savski most - Novi železnički most, i to sa NBG strane. Pa se nešto mislim da mi forumaši odemo do zamenika gradonačelnika i zamenika zamenika gradonačelnika i da ih pitamo koliko im je još stabala potrebno da se zasadi na tom potezu, pa da pomognemo jednom humanitarnom akcijom stanovnike BNV, da se jadni više ne zlopate sa očajnim pogledom na drugu stranu reke, a i da konačno mogu i stanovnici drugih delova grada da počnu da se osećaju kao da ih tretiraju kao ljude, jer će konačno imati dovoljno sredstava, a i mogućnosti da sade i po drugim delovima grada, gde ne žive "socijalno ugroženi", nego "sdnobčine". Mislim da za toliko možemo da skupimo para i da izdvojimo vremena.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=830768#p830768:w8bckwrv je napisao(la):
solecar » Sub Mar 13, 2021 12:09 pm[/url]":w8bckwrv]
Vidim da se u poslednje vreme baš zaređalo sa akcijama. Ono što upada u oči je da su sve te skorije sadnje bile isključivo na potezu Stari savski most - Novi železnički most, i to sa NBG strane. Pa se nešto mislim da mi forumaši odemo do zamenika gradonačelnika i zamenika zamenika gradonačelnika i da ih pitamo koliko im je još stabala potrebno da se zasadi na tom potezu, pa da pomognemo jednom humanitarnom akcijom stanovnike BNV, da se jadni više ne zlopate sa očajnim pogledom na drugu stranu reke, a i da konačno mogu i stanovnici drugih delova grada da počnu da se osećaju kao da ih tretiraju kao ljude, jer će konačno imati dovoljno sredstava, a i mogućnosti da sade i po drugim delovima grada, gde ne žive "socijalno ugroženi", nego "sdnobčine". Mislim da za toliko možemo da skupimo para i da izdvojimo vremena.

Pa iskreno, i nije neki prizor svakako...Staro Sajmiste je odavno predvidjeno za selidbu, ali of toga nista...Bolje i borici nego direktni pogled bilo novog stanovnika, bbilo setaca na mahalu.

Još iskrenije, ima toliko drugih mesta koja izgledaju očajno, a ne sređuju se. E kada počne da se vodi računa o tim drugim pogledima, i ozelenjavanju drugih pogleda, e tada će da me bude briga i za ove.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=831226#p831226:3ew6biae je napisao(la):
solecar » Ned Mar 14, 2021 7:03 pm[/url]":3ew6biae]Još iskrenije, ima toliko drugih mesta koja izgledaju očajno, a ne sređuju se. E kada počne da se vodi računa o tim drugim pogledima, i ozelenjavanju drugih pogleda, e tada će da me bude briga i za ove.

Slazem se :kk:

Džaba su sadili drvo u Cara Nikolaja kada tu treba da se poruše one kućice i proširi ulica a onda će drvo morati ili da poseku ili da ga premeštaju.

Taj plan postoji već 30 godina a neće biti proširenja još toliko, opušteno.

Prijavio sam da je potrebno postaviti stubice zbog nesavesnih vozaca koji gaze preko sredjenog travnjaka u Bulevaru Mihajla Pupina pre raskrsnice sa ulicom Milentija Popovica, a od Zelenila i Sekretarijata za saobracaj sam dobio sledece odgovore.

EwSrRrsWEAIIP14

Ewq4hyeWQAINdWA

ExydhhAVEAMg1Hd

Ocigledno da nikoga ne interesuje da se resi problem. Kome bih mogao sledecem da se obratim? Gde nam je disa, on bi sigurno znao.

Klasičan ping-pong.

I na kraju se svodi da prijaviš Komunalnoj u trenutku kršenja, a njima treba nekoliko sati da dođu na lice mesta. A čak i da dođu za 5 minuta, taj koji gazi je tu samo par sekundi.

Ovo je bukvalno da uhvatiš za uši i Zelenilo i Sekretarijat za saobraćaj i Policiju i Komunalnu miliciju, da ih zatvoriš u jednu sobu i ne puštaš dok ne reše ovaj problem.

_20210409_171840.JPG

Постављена тепих трава у дворишту конака кнегиње Љубице.

U katastru se zemljište vodi na političku organizacija "Bolja Srbija"

A bolja srbija ne mož da uspe bez boljih građevinskih uslova i lokacija. :)

Vrh