Šta je novo?

Zelenilo ulica i bulevara Beograda - Drvoredi, travnjaci, baštice

Pa pre koji post si rekao da zemljište pripada NIS-u, ne vidim razlog da pišem hajatu :D

Pa hajat jer je on dio NIS jer 40% akcija hajata pripada nisu ako se nevaram .A hajatu je stalo da ima lepo sredjen okolis.Mozda kad srede svoju fontanu srede i plato i zelene povrsine . :)

369646-bg-objektiv.jpg

Ispod Brankovog mosta

Mislim da bi Beograd trebao imati mnogo vise drvoreda, i to na citavoj teritoriji Beograda, ne samo u centralnim gradskim ulicama. Jako mi je zao sto ga Pozeska nema.

319784_324749990935916_1986332620_n.jpg

Urbani džep ispod BRANKOW bara :)
Hvala Mikser Festivalu, diže Beograd na noge!

Super!Bas sam pre neki dan blejao na toj ogradici tu i razmisljao kako bi tu bilo lepo da je parkic i trava :kk:

Znao sam ja odmah šta će da bude, čim sam video modle za nalivanje betona tu skroz dole :)

Sinoc su pored kc grad na mikseru englezi valjda izljevali betonske bukobrane koi ce takodje negdje biti postavljeni nadam se da ce to zelenilo odrzavati i da se st*** nece parkirati :)

Нема шансе да се на ово ико паркира, излили су бетонски зидић, па ни ови са ђиповима не могу да се узверу.

Super :gobb:

Samo da dodam ovo levo (prozor koji se vidi) je "Pivnica ispod mosta", čitao sam samo dobre stvari o njoj, kažu da ima odličnu klopu, Bavarska kujna, ali nikako da odem. Nisam hteo da reklamiram ali kada se već spominje Brankov bar, da spomenem i nešto za drugačiju publiku

Danas je bio vrlo lep prilog na studio B , o realizovanim 5 projekata na Vračaru
najavljena je realizacija i buducih projekata na svim opštinama :)

Projekat „Urbani džepovi Beograda“ se bavi zapuštenim gradskim prostorima, u cilju animiranja lokalne zajednice na njegovom uređenju i održavanju na principima održivog razvoja.

http://urbani-dzepovi-beograda.weebly.com/index.html

Pa daj nam taj priilog ili barem lokacije gde će novi džepovi biti.

Zanimljivo u vezu zrbanih džepova je to da je pokrenut od strane studenata pejzažne arhitekture, a da je uvrzo nakon toga došlo do saradnje sa vlastima, tako da je sekrettarijat za zastitu zivotne sredine beograda preuzeo rukovodstvo nad projektom. Ne sviđa mi se što studenti tu nemaju više uticaja, ali mi je drago da se barem kreće u nekom pravcu još uvek

jlaki
Koliko videh na TV vestima
skoro na svim SO osim u Zemunu :(
najlepše u svimu je ta mlada pokretačka sjajna snaga u ovom tamnom vremenu

zabetonirano drvo.

img20120811144926.jpg

u pitanju je naselje veljko vlahović mislim da se vodi pod veliki mokri lug.

lik koji drži str u zgradi hteo je da proširi beton ispred str-a na račun zelene površine, naravno nelegalno, pa je zabetonirao i drvo.

ovu brezu je inače zasadilo zelenilo beograd.

i stvarno mi nije jasno zašto nije premestio drvo, ili ga isčuapao, ili bilo šta drugo nego ovo.

Zato sto je kretencina. Nikakvo drugo objasnjenje...

Pa prijavi ga. Ili opet mora Filip?

[video]http://www.youtube.com/watch?v=YcVp0q15a_4[/video]

Da se pitam ja bih betonir'o travu
I ofarbo tamno braon svaku vodu plavu!
Nekako bih probusio tanki sloj ozona
A Zemlju bih zastitio kesom od najlona!

Beton, beton, samo beton!
Beton nama treba!

Da se pitam ja bih posjeko sve sume,
I za ukras postavio od traktora gume.
Kiselinom ja bih zemlju navodnjavo,
A decu bih svaki dan rentgenom slikavo!

Da se pitam na sred grada lozio bih kazan,
Svako bi mi jeo, zna se, rucak jednoobrazan.
Praznikom bi instalir'o oko glave lovor
I narodu odrzao sledeci govor:

Beton nama treba,
Jer iz trave opasno nas ljuta zmija vreba!
Beton nama treba,
Jer iz trave nonsalantno ljuta zmija vreba!

stf prijavljen je ali ne od mene nego od kućnog saveta zgrade.

Zasto je grad dozvolio da sve javne travnate povrsine budu spaljene od letnjih vrucina? Ceo nbg izgleda kao sahara, da li je toliko tesko ukljuciti prskalice?

skoro ceo.

prskaju se tramvajske baštice.

i mi u belvilu takođe zalivamo travnjake. takođe primetio sam i par poslovnih zgrada da rade isto....

11030":2396y7od je napisao(la):
Zasto je grad dozvolio da sve javne travnate povrsine budu spaljene od letnjih vrucina? Ceo nbg izgleda kao sahara, da li je toliko tesko ukljuciti prskalice?

I meni je to teško videti. Potpuno bi drugaciji bio dozivljaj NBG-a da su sve travnate površine zelene kao tamo gde se zalivaju.

S druge strane ta parkovska trava je neverovatno izdržljiva. Posle dve tri kiše to sve bude zeleno. Takodje, nemoguće je ručno zalevati ceo grad, a nešto sam sve ubeđen da kad bi se pravio neki automatizovani sistem zalivanja prskalicama da bi to bilo pokradeno u roku od mesec dana.

Možda grešim, ali kad bi se tako nešto radilo kod nas, to bi moralo biti nekako zaštićeno od vandala i lopova ako je moguće. Nažalost.

Vrh