Svaka Novogradnja na Zvezdari Vracaru je MORALA da ima u planu mesto za minimum 1 drvo. Da su tako uradili, vecinan ovih ulica bi izgledalo 10 x lepse, ali dzaba, mislili su samo na praking, ni mesto za kontejner neces videti ni kod jedne nove zgrade, iako su duzne da ga imaju po propisima. Da je to moguce pokuzaju usamljeni slucajevi gde su vlasnici izgradili kompletno nov objekat a ispred zgrade savuvali ogromno drvo.sizif":h2vxs4gd je napisao(la):@ Глас природе, Шврћа, Директор
Потписујем 90 одсто онога што сте дијагностиковали, али ко бога вас молим, не призивајте вандализам кога у овом граду има и превише. Иако се слажем да је липа најпростије могуће решење за жардињере у Краља Петра и то је много боље од онога што смо имали до сада. И неће заклонити архитектонске лепотице у овој улици. Ипак је у питању свега десетак стабала.
Занима ме шта мислите, где у Београду највише фале дрвореди. Мени на памет најпре падају Рузвелтова и Димитрија Туцовића, где би због релативно уских тротоара требало засадити дрвеће малог корена. Али не знам које би то било, ако изузмемо јавор, липу или јасен.
stf":2dc2y72x je napisao(la):Подржавам ту идеју. Имамо довољно липа, платана и кестена. Дајте нешто другачије. Притом, не морамо ништа сећи, јер толико је улица кје немају никакав дрворед.
vučko":2dc2y72x je napisao(la):Koje je to drvo koje si usliko druze?
relja":34b4l0b8 je napisao(la):Zašto ove godine toliko kasni košenje trave i zašto to ide tako sporo i traljavo?
Са кошењем се почиње од прве категорије. У току прве половине маја покошене су све површине из прве четири категорије, а то су све парковске површине, као и скверови и саобраћајнице. Сада је у току кошење површина из пете категорије, што углавном подразумева кошење у стамбеним насељима. Због снежних падавина које су биле у марту и чињенице да је вегетација кренула касније него обично, цела динамика радова је померена. Након завршетка кошења у стамбеним насељима косиће се површине које нису приведене намени. Оне припадају шестој категорије и са тим ће бити завршено прво кошење зелених површина.
Свака категорија површине подразумева и одређени број кошења, који је различит за сваку годину. У овој години у првој категорији предвиђено је да се коси од 10 до 28 пута (најзначајнији паркови и партери). Другој и трећој категорији, где је предвиђено кошење седам до девет пута, припадају такође парковске површине ширег центра Београда. Скверови и зеленило на саобраћајницама, што је четврта категорија, косе се пет до шест пута годишње. Ова врста интервенције најређа је на површинама које су у петој и шестој категорији (косе се четири пута годишње), а то су површине у стамбеним насељима и неуређене површине.
dove":2bc3thyg je napisao(la):Apsolutno, ovo je problem kolektivne nebrige.Kod mene u kraju likovi odrzavaju "higijenu"svojih automobila bolje nego licnu.Cim se ptica pokaki na njihovog "ljubimca" ne zale vremena da okupaju istog,ali kofa vode za zedno drvo je briga Svevisnjeg.