Bekrić zasadio hrast u Pionirskom parku
M. M. M. /M. S. | 22. 10. 2013. - 12:56h | Foto: N. Marković | Komentara: 2
Atletičar Emir Bekrić zasadio je danas drvo crvenolistog hrasta u Pionirskom parku čime je obeležena 84. godišnjica postojanja JKP "Zelenilo Beograd".
Emir Bekrić i Vladimir Bogićević direktor "Zelenila" zasadili su crvenolisti hrast
- Čast mi je što ovako mogu da budem deo proslave godišnjice. Kao što su sportisti pre mene, ove godine sam ja imao tu priliku i nadam se da će ljudi zalivati ovaj crvenolisti hrast. Želeo bih da apelujem na javnost da čuva prirodu oko sebe, jer ako je priroda zdrava i mi smo i lepše ćemo funkcionisati - rekao je Emir Bekrić
U sadnji hrasta Emiru su pomogli radnici "Zelenila", kao i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.
- Drago mi je što smo danas ovde i što mogu da u ime Atletskog saveza čestitam "Zelenilu" 84. rođendan. Naši atletičari, Emir Bekrić i Ivana Španović, koja danas nije mogla da dođe, uzor su mladim sportistima i mladima uopšte. Drago mi je što je uprava "Zelenila" upravo njih dvoje odredila da posade drvo koje će ostati večno u ovom parku i koje će na njihove rezultate podsećati generacije koje bude dolazile - rekao je Branković.
SADNJOM PROTIV VANDALA
Direktor "Zelenila" podsetio je na to da su vandali posekli mladice javora u drvoredu u Bloku 45 na Novom Beogradu.
- Danas u pet sati posadićemo ih ponovo. Ne možemo da dežuramo non-stop pored drveća, dok ne bude svesti građana, nećemo moći da imamo uređene javne površine. Pozivam sve Beograđane da ponovo zajedno zasadimo mladice i da podrže našu akciju - dodao je Bogićević.
V. d. direktora "Zelenila Beograd" Vladimir Bogićević podsetio je na istorijat ovog preduzeća.
- Na današnji dan 1929. godine osnovano je "Zelenilo Beograd". Taj datum obeležavamo kao godišnjicu. Beograd je te godine bio opština i tada je osnovan "Odsek za parkove". Menjalo je i nazive i formu, ali i danas je preduzeće sa 1.900 zaposlenih, 3.000 hektara zelenih površinu o kojima brine. Nadam se da na pravi način, zajedno sa Beograđanima, čuva i održava zelene površine. Imali smo ideju još pre dve godine da u ovom parku sadimo dragocene i retke vrste. Podsetiću vas da su pre dve godine ovde bile odbojkašice, prošle godine Milica Mandić - rekao je Bogićević.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/414390 ... skom-parku