Zbog čega ti je potrebno da Beograd ima više miliona stanovnika?
Zato ja mislim da je centar beograda cak i nedovoljno naseljen koliko treba.
U kom smislu? Čega ti fali?
Btw kad sam bio u oslu zaprepastio sam se da je pola grada u stvari u tunelima, koji prespajaju suprotne delove periferija kroz centar. Tako da neko iz borce ne mora ni da prodje kroz centar za par minuta je na b.brdu.
S ovim se slažem. Ali ima dva problema i prepreke da se to više primenjuje u Beogradu:
1) vlasti su previše škrte i glupe da to prave
2) pojavljuje se, bar na forumu i po avangardnim hipi krugovima arhitekata, škola misli koja se protivi tunelima jer im je draže da sve bude zamršena košnica na površini nego da ljudi imaju direktne i brze prolaze kroz odnosno ispod haotičnog centra Beograda
A kad pričamo o Beogradu ima i treći aspekt a to je da na nekoliko lokacija na Desnoj obali Save zemljišta su nezgodna za velika kopanja. Npr. klizište i sloj gline ispod Terazija, pećine ispod Tašmajdana, lagumi ispod Dorćola i Čukarice, potok ispod autoputa, potok od MML do Kalemegdana i tako dalje.
Naravno, ovo zadnje se da rešiti. Ali kad je zemlja em siromašna em troma, to ide teže. I to je jedan od razloga što sam protiv tovarenja centra sa još više zgrada, automobila i ljudi. Odnosno za tunele jesam, ali ne da kako izgradimo novi tunel, tako opteretimo centar sa još više zgrada i ljudi.