Šta je novo?

Zeleni venac

Управо тако @Дуле, Нови Београд је најбоље место за живот у Београду. Али ипак најбоље на Новом Београду је на Бежанијској коси, зар не.
Мада сам живео и у блоку 2 и блоку 38, али Бежанијска Коса је Бежанијска Коса. (y)

Ne bih da širim diskusiju, ali NBG je najbolje mesto za život u Beogradu, naročito deo oko Fontane.

Skoro Svako ko je živeo na NBG će to potvrditi :)
Рекао бих да је мислио да се лоше завршило у контексту саобраћаја/паркинга и сл. Аутомобили су били и остали слаба тачка целог Новог Београда и из деценије у деценију се исти све више деградира / бетонира због њих

Управо тако @Дуле, Нови Београд је најбоље место за живот у Београду. Али ипак најбоље на Новом Београду је на Бежанијској коси, зар не.
Мада сам живео и у блоку 2 и блоку 38, али Бежанијска Коса је Бежанијска Коса. (y)
nije sto je komsija ali Gaga je u pravu :grand: , a ja donosim iskustava i sa Miljakovaca a i iz bloka 23
pakuje se polako i BK ali samo do 4-5 spratova i svi novi objekti imaju odgaovarajuce garaze tako da ne vrse prevliki pritisak na postojecu parking infrastrukturu
sa surdukom od KT na kraju Vojvodjanske do Grcke i sa T6 na bezaniju bi se vratio i mir u smislu saobracajnih guzvi
NBG je 3x humaniji za zivot od bilo kog dela starog grada, ali i to se smanjuje, jer pre 15 godina je bio 5x bolji.

Није довољно да живи тамо, него да је променио пуно адреса у Београду, па онда може да одмери где је најбоље.

Ne bih da širim diskusiju, ali NBG je najbolje mesto za život u Beogradu, naročito deo oko Fontane.

Skoro Svako ko je živeo na NBG će to potvrditi :)

Moram priznati da ne razumem to mišljenje uzimajući u obzir nedostatak klasičnih ulica i preplavljenost visokim, sivim, išaranim i neurednim zgradama.

Na mebe bi ta NBG blokovska estetika imala jako deprimirajući uticaj. Ne verujem da bih mogao da se osećam vedro i radosno u tom okruženju.

Ali ne sudim drugima ako im se to svidja.

Još ti samo fali da si živeo i rastao kući sa dvorištem i baštom pa da uvažimo tvoje mišljenje :)
evo ja sam ziveo i u kuci, pa to ne menja da je BK najbolji kraj (u kuci ili zgradi)
eno ti kuca do kuce na krstu i vracaru, ma milina za zivot na 2 ara placa i dvorista velicine prosecne terase iz bloka
Na mebe bi ta NBG blokovska estetika imala jako deprimirajući uticaj. Ne verujem da bih mogao da se osećam vedro i radosno u tom okruženju.
jeste sivo, ali osim par novih kompleksa (i na NBG i u starom delu grada) sve je sivo, prljavo i raspalo na teritoriji celog grada, sta vise, starije zgrade u centru izgledaju kao Varsavski geto 1945 od brige grada i onih koji zive u njima, a NBG betonu se bar ne moze zameriti da izgleda trosno i rosavo ko tinejdzersko lice

Zapravo, u Beogradu je sve manje kuća, proždiru ih zgradurine i to ne neke manje, skladne i estetski prihvatljive nego uglavnom predimenzionirani simplistički šporeti. Porodične kuće i bašte ispred će u Beogradu uskoro biti izumrla vrsta.

A sve to u zemlji kojoj se populacija brzo smanjuje, a ne raste. Tako da realne potrebe za tolikim zgradurinama i nema. Ali moraju da se peru pare i da se upumpava mrtvi kapital.

A mi svi ćemo jednog dana žaliti za starim Neimarom, Dorćolom, Vračarem, Zvezdarom... Mislim na one delove gde su bile kuće a gde je bilo sređeno. Ne na udžerice i kolibe.

Em nema kuća, em su stanovi uglavnom jako mali.

Dokazano je da su rasprostranjenost kuća i veličina stanova koji se grade u nekoj zemlji povezani sa natalitetom.

Vrh