[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=562622#p562622:32xf07pw je napisao(la):
slj » Pon Avg 27, 2018 9:01 pm[/url]":32xf07pw]Poštovani stanari, molim za informaciju da li se neko uselio u duplex u potkrovlju. Zainteresovani smo za kupovinu, stan nam se dopada ali gornji nivo nije uknjižen (pretpostavljam da je taj nivo nastao Vašim potpisima za zajedničke prostorije), ne postoji klima na gornjem nivou i ugrađeni su krovni prozori veoma dobrog kvaliteta ali bez roletni koje su u ovom slučaju neophodne.
Duplex je odmah useljiv, poslednji sprat uslovljava i nešto nižu cenu ali, čitajući sve Vaše prethodne komentare, nisam sigurna da li nastavljamo sa pregovorima.
Takođe, pominjete održavanje zgrade a nisam videla koja je cena po kvadratu i šta sve održavanje podrazumeva. Malo nas je zabrinula i industrijska struja koja je, nadam se, sada rešena... Parking za sada neću ni da pominjem.
Pozdrav!
Postovani komsija, morate da znate da u ugovoru o kupoprodaji postoji klauzula odricanja od zajednickih prostorija a o tome se odlucuje na prvoj skupstini.
Prva skupstina nije odrzana iako sam video da se ime jednog gospodina koji je blisko povezan sa investitorom nalazi na registraciji i on ima funkciju upravnika.
Dakle upravnik se bira po zakonu o stanovanju na prvoj skupstini 2/3 brojem glasova.
Da bi se skupstina odrzala potrebno je javno istaci dnevni red i pozivu na skupstinu.
Zakon propisuje oglasnu tablu ili elektronsko obavestavanje.
Niti je odrzana prva niti bilo koja druga sednica pa se jos niko nije odrekao zajednickih prostorija niti bilo cega drugog.
Stanovi nisu uknjizeni jer je objekat u izgradnji i kao takvog ga prodaju.
Ne da nismo uknjizeni nego nemamo ni upotrebnu dozvolu.
Detaljno procitajte gradjevinsku dozvolu i uporedite stvarno stanje stvari pa razmislite jer je to investicija koju vi placate.
Sto se tice razgovora sa njihovim advokatima moj savet Vam je da povedete svog advokata i da za sva pitanja zahtevate odgovore u pisanoj formi i to jaaaako konkretne odgovore kao i klauzulu o naplati penala za sve sto odstupa od toga. Definisite sve rokove od trenutka dobijanja kljuceva do trenutka uknjizbe, sta vise dajte im rok za istu , naravno uz penale ako se do tog roka ne ostvari.
Neka Vas advokat analizira doooobro clan o ustupanju, svaki pasus, stav i rec pa shodno tome i odlucite.
Sto se tice prokisnjavanja verovatno bi sta god vam neko rekao ispalo kao kleveta ili da to pise konkurencija isl.
Ja sam licno cuo jednog stanara u parkicu kako ima problem ali mozda zavisi od lamele do lamele. Evo vam praktican savet, otidjite kod komsija koje imaju takve stanove a nemaju veze sa Montexom pa ako su posteni oni ce vam dati najbolji odgovor na sva vasa pitanja.
Samo smatram da treba da napravite prioritete u vaznosti, uknjizba ili prozori koji rade ili ne rade kako treba.
Zelim vam puno srece a ako mene licno pitate ja bih pre izabrao neki lep stan u sredisnjem delu zgrade.
Pozdrav