Šta je novo?

Zdravlje uz kompaniju 365 Dheleze

@GOJE

PDM ima proizvodnju(pekaru) u Pudarcima a bivši vlasnik je otvorio hladnjaču i nema veze sa pekarom.

Чини ми се да је расправа кренула у потпуно бесмисленом смеру.

Прича се о томе која марка смрзнутог помфрита је боља или здравија, а сваки замрзнути помфрит је далеко нездравији од кућне варијанте свежег кромпира, а ни он сам није претерано здрав имајући у виду количину уља које се користи.

Потом се расправља о томе чије лиснато тесто је боље, а свако лиснато тесто је ужасно за организам......

Tako je - to sam i napisao. Nova firma (bivšeg vlasnika) u Pudarcima se zove PDM Agrofruit i bavi se otkupom i skladištenjem voća...

Edit:
Sad vidim da sam ipak pogrešno napisao u starom postu. PDM (Pekara), sa novim vlasnikom je takođe tu. Hvala na ispravci...

stf":2dxp1c7x je napisao(la):
Чини ми се да је расправа кренула у потпуно бесмисленом смеру.

Pa zato sto je prica zapoceta u potpuno promasenom smislu gde neko tvrdi da proizvodjaci koji su navedeni na deklaracijama proizvoda robne marke nisu tacni nego da se ti proizvodi prave po nekim supama.

To niko ovde nije prihvatio za tacno, pa smo onda krenuli da razmatramo sta je dobro od 365, a sta nije.

Supe im proizvodi Yumis, katastrofa su :p
Nekad im je proizvodila Aleva i bile su OK.

@astrodule

Jesi li siguran da nema deklaracija na srpskom, ja sam na svakom njihovom proizvodu video.
Jedino ako taj pomfrit nije radjen namenski za nase trziste, onda dodaju nalepljenu deklaraciju koja se sa one zamrznute kese lako odlepi.

nikola011":1q43jhxk je napisao(la):
@astrodule

Jesi li siguran da nema deklaracija na srpskom, ja sam na svakom njihovom proizvodu video.
Jedino ako taj pomfrit nije radjen namenski za nase trziste, onda dodaju nalepljenu deklaraciju koja se sa one zamrznute kese lako odlepi.

Siguran sam.

Takođe sam siguran i za neke njihove čokoladice...

На страну робне марке ја примећујем да се цене опасно приближавају локалним радњама, некад је месо у маркетима било неупоредиво јефтиније а сад је цена слична локалној месари. Пића су сва јефтинија у подрумима пића, воће и поврће је углавном крш и то што је јефтино не значи много. Намерно нисам никог именовао јер негативна реклама не постоји, битно је само да се прича о нечему и ето рекламе, један пост критикује нешто, поведе се дискусија која доведе до тога да колега дискусант купи производ од критикованих.
Сада маркети послују захваљујући навици (нажалост и недостатку времена) људи да купују на једном месту. Изненадили би се сви колико би уштедели одласком у подрум пића, локалну месару, кванташку пијацу (једино место где се може купити квалитетно воће после подне неупоредиво јефтиније и квалитетније од маркета). Мали пример ја сам гајбу екстра крушака које су труле у једном маркету 140 дин платио по 80 дин на кванташу а здраве да данима могу да стоје док су ове у маркету ако се не поједу за два дана труле јер на Кванташту квалитет прилагођавају намазаним препродавцима.
А кад су у питању робне марке читати шта пише на декларацији а ако не пише на српском дићи дреку. Још једна ствар која ми смета је да постоји декларација у виду налепнице где на српском пише само ко је увозник а да декларацијa прекрива састав производа који пише на неком другом језику.
На жалост тзв. друштва за заштиту потрошача никад неће реаговати на очигледан пропуст већ ће само да се ограде нечим типа "жалите се управи водовода"

едит
ако неко под утуцајем мог поста оде и купи гајбу квалитетног воћа и направи добро делу уместо куповине крш замрзнутих производа сматраћу овај пост успешном мисијом :grand:

Što se tiče pića, možda je pivo ili sok jeftiniji u diskontu, ali su vina recimo jeftinija u Maksiju. Provereno nekoliko puta.

i da ne pričamo o tome da ne kupujem voće na gajbu, nego na kilogram, i da mi kvantaš nije blizu. a javnim prevozom pogotovu....

ne znam u kom marketu kupuješ voće, ali može se naći i dobro voće po marketima. u maxijima imaš dobre jabuke i jeftinije nego na pijaci.

Ne znam u kom ti maksiju kupujes, voce u mom nije za ljude, mozda za svinje...

Нисам се никоме лично обраћао, некоме ко је из Б. косе или Земуна ово може бити успут па му може бити корисна информација.
Конкретно гајба крушака је 4 кг а мислим да је нормалније куповати воће на гајбе уместо чоколада на "картоне" али на жалост ово друго је чешће (наравно немам проблем са тим да свако купује шта му одговара).
Ово за вино је тачно, посебно ако неко није везан за конкретну робну марку па купује на промоцији.

Није довољно навести само име ланца јер то не значе ништа, може у оквиру истог ланца да у граду буде пристојно воће а у предграђу да буде најгоре ђубре да је просто срамота да тако нешто продају.

Feanor":1s3855dh je napisao(la):
Ne znam u kom ti maksiju kupujes, voce u mom nije za ljude, mozda za svinje...

Iz mog maxi-ja voce i povrce ne bi jele ni svinje, nikad to tamo ne kupujem, uvek na pijaci iskljucivo zbog svezine.
Cena me uopste ne zanima jer pomije ne jedem.

Najzesce mi je kad vidim neku cicu koja sva doterana pipa onaj paradajz i gleda koji je manje truo da kupi. Ne mogu da verujem da je toliko mrzi da ode do pijace koja je jako blizu tom maxi-ju :|

To je cisto svar navike, mnogi kupuju u Maxi-ju jer su prosto navikli na polutrulo i onda im ne smeta.
Postoje Maxi objekti gde je voce i povrce dosta boljeg kvaliteta, a to su samo neki veliki objekti, uglavnom oni koji rade 24h ili Maxi exclusive gde kupuje Milisav.

ne znam da li ovaj u delta sitiju spada u te exclusive, ali ima kvalitetno voće o povrće. pre svega mislim na jabuke. i ne samo da su kvalitetne nego su i cenom konkurentne.

MilisaV":29cm8v41 je napisao(la):
ne znam da li ovaj u delta sitiju spada u te exclusive, ali ima kvalitetno voće o povrće. pre svega mislim na jabuke. i ne samo da su kvalitetne nego su i cenom konkurentne.

Pa taj je exclusive, kao i u Cika Ljubinoj i na Cvetnom trgu, na exluzivnim mestima, exluzivni maxi-ji, excluzivne cene :)

Jesu mozda konkurentne cenom u tvom kraju, na periferijama nisu. Npr. kad u SOS marketu koji prezirem dodju ponekad one zelene jabuke koje obozavam i koje su fenomenalne tamo kostaju 69.90 i brzo se prodaju, toliko nisu ni na pijaci, a u Maxi-ju duplo skuplje. Vidikovac i taj kraj ima i prodavnice Orasac koje jako dobro konkurisu maxi-ju i po kvalitetu i po cenama.

Vrh