Šta je novo?

Zastoji i poremećaji na linijama i planirane izmene

Iznenadilo me da novi tc napokon dobije prevoz, izgleda da neko mora da se vrati iz Kine ili se DJP otvorila u sept. Čudi me da su tamošnji zakupci dozvolili da budu čardak ni na nebu ni na zemlji. Svi smo svesni da će se pre pokvariti još jedna Božana nego tamo proći pruga.

Oko linija, gledam mapu i 9A ne ide do same okretnice 89 već ranije pravi polukružno i ide ka gradu. Takodje, kao da ima novu okretnicu pored tržnog centra. Pretpostavljam da je želja da mileve marić imaju i vezu sa jurija gagarina pored veze sa blokovima 61-64 putem linije 89. Nekako više mi išlo da prebace 94. Sada, pošto gsp drži 27 i 67, možda ih spoje jer je zeleni venac prolazna stanica. Ne verujem da će menjati 68, nekako decenijama kao da ne smeju da diraju blok 70. Oko linije 46, moguće da je produže, od direkcije uvek neke neobične kombinacije, možda povezuju tu stanicu Jug sa blokovima. Jedino trasa, možda bude davni 16e preko mostara do blokova, a dalje umesto na kneza miloša, napred motoputem. Samo kako BnV da ostane bez jedne od linija. Ccc...

Zvanično sa sajta bgprevoz:

Траса линије 9А у доласку ће бити Јурија Гагарина, Милева Марић Ајнштајн и лево ка ТЦ Евроазија, док ће се у повратку ка центру возила кретати кроз насеље Милева Марић Ајнштајн и користити полазна стајалишта "Блок 72" и "Милева Марић Ајнштајн"

С обзиром да постојећи терминус Нови Београд (Блок 72) нема капацитета за пријем додатних возила поред постојеће линије ЈГП-а бр. 89, уређењем саобраћајних површина у зони ТЦ Евроазија омогућена је реорганизација аутобуске линије бр. 9А и измештање трасе из Блока 45 у зону Насеља Милева Марић Ајнштајн.

На овај начин, поред растерећења високо фреквентне аутобуске окретнице Нови Београд (Блок 45), корисницима из Блока 72 је омогућена квалитетнија веза на траси ка центру града и зони клиничког центра.

За то су станари криви и општина која ту треба стубиће да постави, па нек паркирају на Бежанији онда.

A što stavljati stubiće na već postojeća uređena parking mesta?

Нисам био горе 100 година, заборавио сам да већ постоје паркинг места.
Свакако места има на претек за још једну линију.

Očigledno je cilj bio da se napravi neka vrsta veze sa Kinestim TC, pa je odabrana linija 9A. Vrlo verovatno se može desiti da u budućnosti dobijemo još jednu liniju do TC.​

Biće sigurno i to brzo. Juce mi je vozac sa 46 rekao da je čuo u garaži da će njih tamo.

Решење овога је требало да буде да се уведе потпуно нова линија, као својевремено 70 до Икее. Могла је линија Кумодраж - ТЦ "Евроазија", да се и Кумодраж директно споји са блоковима. Ето, само да било ко има мозга у Секретаријату, али очигледно га немају, дирају 9А која је привремена линија и која ће се једног дана укинути (читај кад се уради "нови српски мост".

Npr Tc Euroazija-Bg na vodi. Da ide pored sava centra pa na arenu do autobuske. Taj deo nema vezu sa nbgd.

Petak, oko 21:30 uveče. 9A se još nije uhodala, a vozi skoro godinu dana.

P1100377.JPG

9А је добила замену за блејање у Блоку 45. Нису одржани поласци на 95 у 12:57, 13:03 и 13:08 са Блока 45, а полазак у 13:13 је кренуо два минута раније. Три-четири возила су блејала ту.

9А је добила замену за блејање у Блоку 45. Нису одржани поласци на 95 у 12:57, 13:03 и 13:08 са Блока 45, а полазак у 13:13 је кренуо два минута раније. Три-четири возила су блејала ту.
Normalno da će da krene ranije kad nije bilo tri polaska. Ako nije bilo 3 vozila ispred njega treba 7 minuta ranije da krene.

Ili polazak pre njega nije bio ulogovan u sistem za praćenje. 9A nije nešto preterano dugačka linija i na njoj nema većih uskih grla osim poteza Nemanina-Brankov Most da bi se posle 21 uveče pravila ovakva rupa.

Poslednja izmena:
SNS Mašinokop nameštenim tenderom. Ja bih im uništio sve mašine koje imaju preko noći ostavljene. Radovi su inače predviđeni da se započnu i završe već prošle godine a započeti su ove godine u martu i trajaće do novembra, ako ne i duže. Sada se radi deo od Ladnog brda do okretnice VML a ostalo je polovično završeno, negde nije još asfaltirano. Mislim da bi svakako neka minibus linija mogla da se uvede jer je muka bez 20ice.

Тачно за шизнути ко иде са 17 до Земуна, ишао јутрос кад шлогирао нисам
"Возила са линије бр. 17 ће у смеру ка Земуну, саобраћати улицама Булевар Зорана Ђинђића, Народних хероја, Париске комуне, Тошин бунар, Ивићева, Вртларска, 22. октобра, Авијатичарски трг и даље редовном трасом, док ће у супротном смеру саобраћати на својој редовној траси."

Vrh