Šta je novo?

Zastava Srbije na jarbolu visokom 80 metara

И да станеш и једну породицу заједно са Турцима, Американцима и осталим.

Neverovatno koliko slobode ima i dobija jer je dobar poverenik. Bukvalno je progutao ministarstvo gradjevine i saobracaja, i još nekoliko ministarstava iako jedino sto ima je prednost u budžetiranju projekata pa samim tim i da utiče na to šta će biti prioritet.
Ma samo nek se gradi. Ovo ce mislim da ispadne bas lepo.

Није само нек се гради кад има приоритетнијих ствари. И није све до лепоте. А ово није ни лепо већ је амерички сељачки кич којим се обњзвреднује застава као свечани симбол државе и народа.

Ma samo nek se gradi. Ovo ce mislim da ispadne bas lepo.
Вероватно си супер-поносан на то како нас ложиш (могу рећи да си понекад чак и солидно товарио). Али, брате мили, ово је горе чак и од врачарца.

Вероватно си супер-поносан на то како нас ложиш (могу рећи да си понекад чак и солидно товарио). Али, брате мили, ово је горе чак и од врачарца.
Meni je stvarno drago da vidim nasu zastavu.

Није само нек се гради кад има приоритетнијих ствари. И није све до лепоте. А ово није ни лепо већ је амерички сељачки кич којим се обњзвреднује застава као свечани симбол државе и народа.​
Odavno je obezvređena i zastava i srpstvo i patriotizam i "Živela Srbija". Šta god pojedinci pisali, većini ljudi je muka (u prenosnom smislu) od pominjanja ovih stvari.​

Подржавам идеју, уз обавезу да застава ноћу буде адекватно осветљена, да буде законом прописане размере 3:2 и да се редовно одржава.
Заставе на јарболима код Ложионице, рецимо, нису осветљене ноћу, а једна од њих није у законској размери.

Међутим, при подизању овог, највишег јарбола у држави не треба заборавити да широм града постоје на десетине, можда и стотине јарбола који не служе сврси због дотрајалости или немара или се користе само периодично.
Кнез Михаилова — испред црногорске амбасаде, Калемегдан, Парк Републике Српске, јарболи по стамбеним зградама грађеним у предратно доба, чак и стадион ЈНА, рецимо — све су то места са јарболима на којима треба да се вије српска застава, уз друге, по потреби и могућности.
Култ националне тробојке треба да се гради темељно, а јарбол од 85 метара само је део тога, не почетак и уједно крај.

Идеја као таква није лоша, напротив, али она треба да буде део доста шире иницијативе и пројекта.

Срећан Дан српског јединства, слободе и националне заставе! 🇷🇸

Meni je stvarno drago da vidim nasu zastavu.
На Свету нема лепше, ја је обожавам. Колико год је силовали, развлачили, газили, сви Брнабоћи и Радојичићи, Вулевићи и Вучићевићи, остаће света и слободна. Долазе поносне генерације свесне и самоуверене, које немају чега да се стиде. Живела Србија!!!

У затворима, поред друштвено корисних активности, ове крнтије од људи могу да смишљају нове празнике и осликавају своје ћелије до миле (ко је рекао Миле) воље.

Сматрам да специјални мега јарболи нису ништа друго него ложионица, у буквалном смислу те речи.

Застава нека буде окачена свуда, на врло авалског торња, а врху кула у Београду.

Али да се прави специјални јарболчина, то је чисти американизам, и идолопоклонство - застави.

Застава није живо биће, већ симбол. И тај симбол треба да прати а не да буде сам себи циљ.

А држава мора да има посебну службу која ће да прати стање ствари и да се заставе редовно мењају да се не допусти истицање прљаве и/или исцепане заставе. А такође заставе која није у складу са законом. Застава треба да буде понос и тиха пратња а не дречећи монди детаљ као американска застава и сједињени џек.

Ne trebaju nam novi spomenici jer i postojeće ne održavamo!

odmah pored ovog znaka

Prilozi

• IMG_5617.jpeg
    IMG_5617.jpeg
    200,7 KB · Pregleda: 40
Vrh